Închideţi expoziția Our Body: Universul Interior-Muzeul Banatului


Musafir

#1

2016-02-17 15:48

O expoziție morbidă! Mi-e greață și când trec pe lângă afiș.

kukiszabolcs

#2 Ignoranța nu ajută pe nimeni.

2016-02-17 15:51

Cred că este foarte important să ne întrebăm care este sursa cadavrelor. Ignoranța nu ajută pe nimeni.

Vedeți mai jos câteva surse:
https://www.facebook.com/CadavreExpuseLaBucuresti/posts/961162620618167 – Au utilizat companiile chineze de plastifiere prizonieri de conştiinţă?
https://www.facebook.com/CadavreExpuseLaBucuresti/videos/875276805873416/ – O altă investigație mai veche de „ABC News” despre cadavrele plastinate din China

„Într-un stat de drept, ar fi trebuit să intervină instituţiile abilitate. Or, ele, pentru cazul morţilor din perioada infracţională Decembrie 1989 – Iunie 1990, de exemplu, au fost complet insensibile – deşi aici era vorba de persoane cunoscute, de tineri în principal – instituţiile statului nu au dorit să se ştie adevărul, au ascuns fapte criminale de o gravitate extremă în perioada aceea.”
http://www.culturavietii.ro/2013/08/16/un-avocat-explica-de-ce

Monica

#3

2016-02-17 17:05

 E odios! Cumplit ce pot face unii pentru bani, sub masca "educatiei". 


Musafir

#4

2016-02-17 17:41

Nu aveti ce face? Bine ca mergeti la biserica si pupati mortaciuni, dar ca sa va educati nu vreti
Andrei Popescu

#5 Oameni nebuni

2016-02-17 18:13

Inloc sa incurajati stiinta si sa vedeti ce se afla in interiorul vostru preferati sa recurgeti la credinta. Romania inca traieste in evul mediu. va este friica de adevar.

eu

#6 dar cu biserica

2016-02-17 18:29

Cand oamenii merg sa pupe parti din cadavre, denumite moaste, la biserica, nu e nici o problema, dar cand oamenii, care nu sunt studenti la medicina, sunt curiosi de anatomia corpului uman, apare o problema.

Nu e nimic morbid, si antioricevretivoi la aceasta expozitie. Ba chiar am ramas usor dezamagit de nivelul relativ redus al detaliilor, detalii care s-au pierdut prin acest procedeu de plastifiere. Discutiile purtate cu studentii la medicina sunt chiar interesante, dar unii se plang ca e scumpa intrarea.

Nu inteleg ce are de castigat societatea asta timisoara din spatele acestei actiuni.


Musafir

#7

2016-02-17 18:55

Aceasta expunere de cadavre este o insulta grosolana si un disrespect total fata de corpul uman, e impotriva firii. Nu s-a vazut pana acum o bataie de joc mai ordinara. Este o pata urata pentru Timisoara.

Musafir

#8

2016-02-17 19:30

Aceasta expozitie de cadavre releva un adevar infiorator, si anume ca oamenii si-au pierdut orice fel de ratiune, singura dorinta este de a face profit indiferent de mijloace. Autoritatile ar trebui sa se autosesizeze in acest caz pentru ca se incalca legea pe fata, mai ales ca nu exista documente pentru acordul familiilor ale acestor bieti oameni omorati. Ar trebui sa se faca analiza ADN ale cadavrelor si sunt convins ca veti fi socati de rezultate.

Musafir

#9

2016-02-17 19:48

Trupul trebuie să revină in pământul din care a fost creat...

Musafir

#10

2016-02-17 20:20

Organizatorii nu au dovezi ca aceste cadavre nu sunt a prizonierilor de constiintă din China. Nu este suficient ca le-au luat viata mai si fac profit in urma acestor orori! Sa fie inchisa imediat! Convingerile chinezilor nu permit nici donarea organelor sa nu mai vorbim de corpuri integre.E o crima la mijloc.

Musafir

#11

2016-02-17 21:47

Consider ca aceasta expozitie este o jignire la adresa fiintei umane, la adresa umanitatii. Corpul uman, in absenta spiritului plecat in momentul mortii, nu poate fi tratat cu atata lipsa de respect, mai ales cand nu exista acceptul persoanei cand inca mai era in viata.
Je

#12 Este fain pe camp?

2016-02-17 22:38

Oameni fara ocupatie.Astept sa vad cand o sa faceti plangere penala Bisericii Ortodoxe,pentru momentele cand scot moastele afara.Vai de capul vostru de involuati.


Musafir

#13

2016-02-18 03:28

It's inhuman! Please stop this!!!!!

Musafir

#14

2016-02-18 04:17

Ma intreb de pe cate calculatoare s-au logat membrii asazisei societati Timisoara pentru a face comentarii...

just_me

#15 Re:

2016-02-18 06:44

#9: -  

 Si in cap tot pamant ai ?

gigel

#16 adult responsabil

2016-02-18 07:00

nu inteleg de ce se tot gaseste cineva sa spuna ce au voie si ce nu au voie alti adulti sa faca ? Daca vrei mergi, daca nu vrei, nu mergi la aceasta expozitie. Pot si eu sa decid asta, nu trebuie sa ilegalizati orice nu-i convine unuia sau altuia !

doar un om

#17 La fel de imoral ca expunerea unor moaste

2016-02-18 08:56

Expunerea corpurilor din cadrul acestei expozitii nu este foarte diferita de expunerea unor moaste in biserici sau ale unor alte ramasite umane in muzee (mumii sau schelete).

Este posibil sa se dovedeasca faptul ca proprietarii trupurilor din expozitia controversata nu si-au dat acordul pentru asta. Dar, v-ati intrebat cati din oamenii ale caror ramasite se afla expuse in biserici si muzee si-au dat acodul? Ba chiar as zice ca in aceste situatii s-a intamplat ceva mai grav: profanarea locurilor de veci. Si in aceste cazuri se inregistreaza profit de pe urma expunerii corpurilor (intr-un caz sub forma de donatii in celalalt sub forma biletelor de intrare in muzee). Cu toate astea nu vad pe nimeni sa faca petitii pentru reinhumarea ramasitelor trupesti.

Sunt convins ca intentiile din spatele acestor demersuri sunt bune, insa in aceeasi masura am convingerea ca se bazeaza pe un rationament defectuos sau limitat.

Robert T.

#18 Cîteva notițe

2016-02-18 08:56

ÎNTRUCÂT, trupurile umane din expoziţie, inclusiv corpurile unor copii, sunt înfățișate în diferite ipostaze, jupuite de piele, cu țesuturile și organele interne expuse;

același lucru se întîmplă și în cadrul orelor corespunzătoare de la școlile de medicină

ÎNTRUCÂT, trupurile umane neînsuflețite sunt folosite pentru a genera profit, devenind astfel simple obiecte de comerţ;

„simple obiecte de comerț” implică că ar pute fi cumpărate, nu?

cît de mari sunt profiturile? un profit de 1 leu nu e același lucru cu unul de 1 milion de lei.

vorbim de profit, adică de ce rămîne după ce se sustrag costurile

ÎNTRUCÂT, organizatorii expoziţiei nu au prezentat niciun fel de documente cu privire la cadavrele expuse: documente legate de cauzele morţilor, identitatea sau originea cadavrelor ori consimțământul expres al persoanelor cărora le-au aparținut corpurile în ceea ce privește folosirea corpului lor după moarte în felul în care este folosit în cadrul expoziției, ori consimțământul familiei;

acestea pot fi obținute de către instituțiile abilitate de a cere acest lucru

cît de haotic ar fi dacă fiecare vizitator ar cere toate actele tot timpul?

ÎNTRUCÂT, trupurile expuse provin din China, o țară condusă de un regim totalitar, cunoscut pentru recordul morbid în ceea ce priveşte încălcarea drepturilor omului, inclusiv pentru uciderea prizonierilor de conștiință aflați în închisorile chineze, în special practicanți Falun Gong, pentru a le vinde organele pentru profit, aspect tratat pe larg de Parlamentul European în rezoluţia 2013/2981(RSP);

doar fiindcă ceva provine dintr-un loc unde au loc atrocități nu înseamnă că e corelat cu acele atrocități

trebuie să pornim de la prezumția de nevinovăție, nu?

ÎNTRUCÂT, expoziţia „Our Body: Universul Interior” a fost interzisă în Franţa în anul 2009, datorită caracterului său lipsit de etică;

nu există o „etică” universal valabilă

multe filme sunt interzise în alte țări și nu în România

trebuie invocate motivele pentru care a fost interzisă

ÎNTRUCÂT, expoziţia „Our Body: Universul Interior” lezează valorile sociale referitoare la respectul pentru corpul şi memoria celor dispăruţi, valori protejate atât de prevederile legislaţiei civile române, cât şi de cele ale legislaţiei penale;

expoziția are loc într-un cadru organizat și reglementat

același argument poate fi folosit și pentru orele de anatomie din școlile medicale

ÎNTRUCÂT, prin găzduirea expoziţiei „Our Body: Universul Interior” se aduce un serios prejudiciu de imagine, prestigioasei instituţii culturale, de tradiţie academică, de cercetare şi de ţinută ştiinţifică a Muzeului Banatului;

dacă se invocă prestigiul „instituției” de ce nu se încrede lumea în decizia ei de a găzdui expoziția

Societatea Timisoara trebuie oprita

#19

2016-02-18 11:43

Voi vorbiti ca, China este corupta, dar priviti ce se intampla voi in curte si dupa, daca doriti aruncati cu acuzatii de genul Societatea Timisoara. Din punctul meu de vedere esteo expozitie educativa. Nici o persoana nu este o obligata sa participe daca nu doreste.

Sunteti penibili!

#20

2016-02-18 12:15

Voi spuneti ca oamenii astia chiar daca au acte, trebuie sa ne gandim ca sunt falsificate din cauza regimului comunist in care traiesc. Dar de mentalitatea voastra comunista, limitata si rasista nu spuneti nimic? Din cauza oamenilor ca voi societatea noastra nu evolueaza!

Mai aveti si nesimtirea sa va numiti Societatea Timisoara! Stati acasa si lasati-i pe cei care chiar urmaresc interesul societatii sa-si faca treaba!


Musafir

#21

2016-02-18 13:28

Mi se pare inuman
deea

#22 Mare prostie petitia asta

2016-02-18 18:48

De cand hotarati voi pentru noi? Cine sunteti voi sa ii impiedicati pe altii sa vada expozitia? Nu mergeti, stati acasa dar nu imi faceti mie programul. Desteptilor. Sa pupati moaste e bine, nu faceti petitii, dar sa va educati si sa va mai aerisiti creierul de la antene refuzati. Suntem o democratie, nu imi faceti voi programul meu pe banii mei!

deea

#23 Re:

2016-02-18 19:01

#10: -  Nu ai de unde sa stii nimic. Presa manipuleaza. Naiv sa fii sa crezi tot ce vezi. Dat fiind ca organizatorii au toate actele si permisiunea de a organiza expozitia, nu e treaba ta sau a nimanui sa le ceara acte. 

 


Musafir

#24

2016-02-18 19:22

Sacrilegiu si oroare pot parea o contradictie in termeni. Nu insa si in acest caz! Impietatea asupra acelor corpuri umane este evidenta. Oroarea vine din mirarea ca, in secolul XXI, ar fi nevoie de plastinatie cand aproape orice (cu siguranta corpul uman) poate fi simulat prin manechine din plastic sau silicon, reprezentari video in 3D etc. Arealul stiintific - si nu numai - a exultat cand, la CERN, a fost confirmata existentza "particulei lui Dumnezeu" - bosonul Higgs. Dar noi speculam in continuare apetentza pentru morbid a unora dintre oameni?
Pentru niste arginti in plus? Este uluitor si degradant! S-a gandit vreunul dintre organizatori sau chiar dintre vizitatori
cum ar fi sa-si vada copilul plastinat? Sau mama, sau tatal, sau fratele? In acea expozitie poate fi orice. Dar din ea lispeste iubirea...

Musafir

#25

2016-02-18 20:22

Este inuman, lipsit de etica si moralitate sa prezinti publicului oameni jupuiti si plastinati! Educativ? Procesele din care poti sa inveti ceva au loc in corpul uman la nivel celular, atunci cand acesta este viu.