OPRITI LEGEA DARII IN PLATA ! TOT CONSUMATORUL VA PIERDE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția OPRITI LEGEA DARII IN PLATA ! TOT CONSUMATORUL VA PIERDE

HAI SUS !

#501 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-05 21:33

#498: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 P.S. Hai sa iti mai spun ceva pana ti se dezmortescc degetele. Daca stiati de la inceput sa discutati civilizat nu se ajungea la taraboiul asta. Daca te uiti de cand a inceput petitia 99% din mesajele oamenilor erau decente, oameni care au semnat si spuneau de ce au facut-o. Cand ati venit voi cu improscatul de mizerii atunci a degenerat discutia. Tu te superi ca i se spune unuia "sambatar" sau "borfas". Pai, cine a inceput prietene cu afirmatii de genul "betivi", "manipulatori","as intemeia o familie cu ma-ta", "dobitoci de la complex rezidential" si multe altele? Nu tot voi? Sau ce? Sa il faci pe unul "sambatar" sau "vilierul bragadirean"(care intre noi fiind vorba chiar are vila) e foarte grav, se rupe cerul. Dar sa ii spurci pe unii de mame, de morti si de altele e filosofie. Daca vine din partea voastra sunt poezii de Blandiana

HAI SUS !

#502 Re: Re: Re: Re:

2016-02-05 21:37

#500: - Re: Re: Re:  

 Care amendamente smechere? Un plafon de pana la vreo 200.000 de euro e amendament "smecher". Nu, asa cum spunea si cineva mai sus si spunea foarte bine termenul de consumator e foarte vag. 

Voi vorbiti de parteneriat? Ce parteneriat ati facut voi cu cei care vor plati avansuri mai mari? Ati facut ceva sa preveniti asta? NU! De cand au spus bancile asta, de prin octombrie ati inceput sa ii porcaiti ca la usa cortului pe aia care aduceau macar vag vorba de asta. 

HAI SUS !

#503

2016-02-05 21:39

Uite ce spunea omul de care iti vorbeam. Iti pare amendament "smecher" asta? 

Prezenta lege se va aplica doar consumatorilor care au sau au avut în ultimii 7 ani o singură autorizație de construcție pe numele lor sau al rudelor de gradul I, ori o singură unitate locativă pe familie.

HAI SUS !

#504 Apropo

2016-02-05 21:46

Apropo. Vezi ca se poate discuta si civilizat prietene? E simplu ! Dispar "tradatorii de patrie", "betivii", "spalatii pe creier", "dobitocii bancari", injuraturile de mama, de morti, dispar si "sambatarii" sau "borfasii". Vezi ce simplu e? 


Musafir

#505

2016-02-05 21:47

Pai vreau si eu o casa dar e grru sa strangi un avans asa de mare
HAI SUS !

#506

2016-02-05 21:55

Era sa uit ! Cu legea conversiei ce se mai aude? Vad ca ati abandonat ideea. Nu ca te-as banui pe tine de ceva, dar mi se pare cam suspect ca unii lideri de grup au abandonat ideea unei legi mult mai clare care va ajuta mult mai mult, pentru o lege care va lasa boschetari sau cu rate un pic mai mici  dar care pune in capul lor o gramada de alti oameni. 


Musafir

#507 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-05 22:03

#501: HAI SUS ! - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Bine hai sa spun pe bune, eu am postat si am incercat pe cat posibil sa vin cu argumente, e adevarat ca am intrat  in zona mistoului doar uneori, dar sincer ma bine dispune.

Legat de ce spui tu jigniri grave etc si toate celelalte nu imi apartin. Exact asta am sustinut.  Dar in momentul cand ai folosit cuvinte tari pe care ti le-am semnalat , poate n-ai observat dar nu gasesti asa ceva in postarile mele (iti dau dreptate aici nu poti verifica pt ca nu m-am semnat, dar daca citesti spiritul postarilor mele poti oarecum sa-ti dai seama care imi apartin), am incercat sa fac misto  fara cuvinte tari si atat.

Dar asta nu schimba cu nimic problema grava care am incercat s-o expun. Si exact asta am spus si pana acum daca bancile ar fi discutat cu oamenii nu s-ar fi ajuns aici. Cum de anumite banci au putut s-o faca si altele nu...?Despre asta disutam aici..

Ce e grav , e ca nu se vrea sa se inteleaga ca cei cu probleme sunt chiar oameni care au nevoie de lege. O spun inca o data: daca maine ar iesi toate bancile implicate in faza cu CHF si ar spune: da ne asumam, vom aplica dobanzi decente conforme cu piata fara marje derapante, si vom aplica reduceri de sold , atunci ar insemna ca au acceptat ca au gresit, ca si noi.
Ce spuneai mai devreme daca suntem sau nu vinovati....pai noi tocmai asta am sustinut: hai sa lasam si noi, lasati si voi, si o sa ne fie bine.

Nu dau numele banci la care am credit, pot sa spun doar atat banca la care am creditul e singura care nu a venit cu o oferta decenta de negociere si rezolvare a acestei crize, atata timp cat paradoxal se pare ca au cei mai multi clienti cu aceste credite. AU venit cu oferta de tipul: conversie fara reducere sold la cursul zilei. Adica sunt tampit : am luat acum 8 ani de ex: 70 000 euro echivalent si prin conversia fara reducere la sold voi mai avea de dat 110 000 , dupa ce am platit deja in cei 8 ani de rate 55 000, ti se pare rezonabil ? asta e parteneriat. Deci eu dupa 8 ani de rate in care am platit 55 000 euro o iau de la capat,  ba mai rau mai trebuie  le dau  110 000 , la care o sa platesc si dobanda...nu stiu daca intelegi ? cine e hotu si cine prostu in  treaba asta?

HAI SUS !

#508 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-05 22:09

#507: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 1. Ca sa iti raspund la prima parte. Nici nu ti-am pus in spate toate afirmatiile porcoase. In general ele sunt postate de un scelerat care se semneaza Jack Spintecatorul, EU, Vivian, Fane sau alte. Ca asta e si strategia stii, hai sa ii punem pe unii sa provoace ca pe urma sa se planga altii ca au fost injurati, linsati, ca se lanseaza zvonuri neadevarate despre ei saracutii. M-am prins de chestia asta si le-am dat ce au vrut, dar ei nu inca nu isi dau seama cat mi-am batut joc de ei si cat rad acum cand ii vad asa inflamati :)))))))))))))


Musafir

#509 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-05 22:15

#502: HAI SUS ! - Re: Re: Re: Re:  

 Da, sa pui plafon de suma e un amendament "smecher" O suma e intotdeauna o cifra  si e relativa.

Creditele au fost date in functie de venit ca sa intelegi ce vreau sa spun: daca eu am 1500 de euro pe luna ma incadrez la credit de 200 000 de euro poate, asta nu inseamna ca sunt bogat , inseamna ca in conformitate cu capacitatile mele profesionale  sunt recompensat cu un salariu de acest tip care imi permite sa iau  200 000 de euro credit, asta nu ma face bogat. Sunt un om care isi permite un credit de o  valoare raporata la venitul pe care il produc. Deci fiind un om care produc 1500 euro pe luna am tot dreptul si meritul sa-mi iau o casa de 200 000 euro, de asta e capitalism si repet nu sunt bogat. Dar daca doamne fereste se intampla ceva si eu dupa 2-3 ani dupa ce am luat creditul nu mai pot produce 1500 pe luna  (sa zicem ca da faliment firma etc)  , in continuare   trebuie sa am aceleasi drepturi ca si un om ( facand paralela)  care castiga mai putin si care beneficiaza de legea darii in plata. Asta inseamna egalitate in drepturi , si e garantat de constitutie.  

Pt ca daca ma excluzi pe mine ,cel care sunt in stare sa castig 1500 euro pe luna chiar daca media in tara e 3-400 euro , inseamna ca practic sa  condamni dreptul unui cetatean de a castiga conform capacitatii sale un venit mai mare, sau altfel spus interzici salariile mari in tara (din moment ce nu acorzi aceleasi dreptrui tutuor cetatenilor). Ceea ce e o discriminare grava.

HAI SUS !

#510 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-05 22:58

#507: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Dar nu se rezolva problema voastra cu legi de genul asta mai omule. Nu cu legi facute pe picior cu interesul familiei in dreapta de un personaj care se crede "buricul pamantului". Din partea lui, daca nu era fratioru' putea sa vina propunerea si putea sa se redacteze o lege clara, stricta si fara loc de interpretare. Se putea face intr-o comisie parlamentara laolalta cu specialisti in domeniu, cu astia dintre dezvolatorii imobiliari, cu reprezentanti ai tuturor ramurilor conexe creditarii, intelegi? Nu s-a vrut. Daca se facea asa de la inceput, daca se facea o lege clara la care sa nu aiba de spus nimic nici bancherii, care sa nu ii sperie si pe constructori, care sa nu ii sperie pe viitorii clienti, care sa nu lase motiv de reintoarcere la Parlament acum tu erai in vacanta, probabil prima dupa niste ani de stres, cei care semneaza erau si eu linistiti, pe scurt nu mai era tot taraboiul asta. Dar nu, pe initiator l-a durut in pix de sfaturile altora. 

Dar cand se alege calea de bagare a legii, prost scrise, asta e adevarul, nu il spun eu, il spun si aia de la CE, cu forta, cand angrenezi un individ agresiv care la randul lui ii porneste pe altii ca sa denigrezi pe oricine iti sta in cale cum vrei sa arate lucrurile? Cum sa vina alaturi de tine specialisti sa te ajute in formularea unei legi beton cand au fost porcaiti de oamenii din spatele tau atunci cand au incercat sa iti arate unde ai hibe? Asculta emisiunea lui Guran despre lege. Sa vezi ca la un moment dat spune, "aceasta lege a beneficiat de o campanie PREA agresiva de promovare". 

Nu poti sa excluzi de la calcul efectele negative ale unei legi, ca vorbesti tot de cetateni. Nu poti sa vii sa spui :"e bine ca scad preturile la case". ca iti pui in cap dezvoltatorii. Nu poti sa ii scoti din calcul pe astia, ca nu au nicio vina. Chiar daca pui hoarde de golani online sa ii ponegreasca si sa spuna "profitori care s-au ingrasat ca paduchele" asta nu inseamna ca lucrurile stau asa in realitate. Pentru ca atunci cand, scuze de expresie, te pisi pe un afacerist s-ar putea ca unii straini sa nu mai vina cu bani la tine. Atunci cand unul transforma un camp plin de ciulini intr-un cartier nu poti sa il etichetezi ca fiind profitor si sa il bagi in ma-sa. Un legiuitor adevarat il cheama si pe ala si face in asa fel incat ala sa nu aiba de pierdut.

Nu poti sa excluzi de la calcule viitorii clienti ca ti-i pui si pe aia in cap. Nu poti sa minti 3 luni ca nu creste niciun avans. Din nou, vin oameni cu experienta care vor sa iti spuna ca esti praf la domeniul bancar. Ce faci? Te doare in pix, trimiti mail agresivului si ala trimite postacii sa ii ameninte pe aia care isi pun anumite intrebari cu orice inclusiv cu moartea. Vine ziua in care cresc bancile avansul si tu o tii tot pe a ta, o virgula nu schimbi, te doare tot in pix. Pui acelasi agresiv sa fie si mai agresiv. 

Si ce rezulta de aici prietene daca tragi linie? Ca o lege prost gandita, sustinuta prin manipulari, amenintari si victimizari care nu numai ca v-a amanat problemele voastre, care face probleme si altora, care iti repet NU AU NICI O VINA pentru situatia voastra, e tinuta in continuare in brate chiar si dupa mesajele clare trimise de o parte a societatii, de experti, de CE, BCE, etc. Asta nu inteleg multi dintre voi, asta nu inteleg nici propagandistii agresivi din GCCC in frunte cu marele lider. 


Musafir

#511 am semnat

2016-02-06 00:34

pentru normalitate


Musafir

#512

2016-02-06 01:31

pentru dreptul nostru la o viata decenta


Musafir

#513 Re:

2016-02-06 02:27

#468: Jack Spintecatorul -  

 ceva imi spune ca esti un mare fan al tribunului wc tudor cred ca nu ratai nici o emisiune 


Musafir

#514

2016-02-06 05:10

Opriti legea "darii in plata", lasati tinerii sa aiba un viitor, o casa, o familie!
Ada

#515 Re:

2016-02-06 06:28

#5: -  

 Mai idiotule...postac al bancherilor....esti un idiot care nu stie despre ce e vorba aici....ce legatura are una cu alta?...normal ca aceasta lege lasa fara locuri de munca bancherii, ca nu mai pot prosti lumea si nu ii mai executa cand vor ei...


Musafir

#516

2016-02-06 06:51

Sa va ganditi la cei multi!

Musafir

#517

2016-02-06 07:21

Guvernatorul Bancii Nationale a promis ca saptamana viitoare legea va trece dar cu precizarea ca vor beneficia de ea doar "persoanele cu un singur credit" pentru o singura casa. Asa ca smecherii investitori raman sa plateasca ratele in continuare. Asa ca nu va mai certati degeaba, viata merge mai departe, lasati oamenii competenti sa aplaneze acest conflict banca-client. Cat privesc imprumuturile pentru prima casa vor continua, la inceput mai timid dar apoi normal pentru ca bancherii nu pot trai fara fraieri indatorati !

Ion

#518 Re:

2016-02-06 07:25

#474: -  

 De ce nu ati mai asteptat legea darii in plata ? Preturile vor scade cu minim o treime.

 

Va place sa aruncati cu mii de euro aiurea ?

Ion

#519 Re: Romania trezeste-te!

2016-02-06 07:27

#478: - Romania trezeste-te! 

Tocmai ai semnat ca viitorul celor executati silit sa fie in strada. Esti mandru de ce ai facut ?

 

Nu sunt oare destui cersetori si boschetari pe lume, tu vrei sa mai creezi altii noi ?

Ion

#520 Re:

2016-02-06 07:31

#505: -  

 Daca nu poti strange macar 40% avans inseamna ca nu iti permiti casa.

 

Tu stii ca un credit trebuie si platit ? Cum vei putea plati tu 100% din valoarea casei plus inca 100% dobanzi , daca azi nu esti in stare sa platesi nici 40% ?

 

E tare grea matematica asta. Vezi ca cei ce nu isi platesc creditele ajung oameni ai strazii. Macar de ei sa ai mila si sa lasi legea dari in plata sa ii salveze de la nenororice.

haha

#521 Re:

2016-02-06 07:33

#512: -  

 Ce viata decenta visezi pentru aia care sunt executati silit, aruncati in strada si apoi mai au de platit si zeci de mii de euro diferenta si penalitati ? Ce intelegi tu viata decenta pentru acei oameni ?


Sau tu crezi ca nu vei fi niciodata executat silit, si nu iti pasa de romanii in situatia asta ? Vrei ca altii sa piarda tot doar ca tu sa te califici la un credit ?

 

Nu uita: si printre executatii siliti de azi sunt unii care gandeau la fel ca tine.

Ahmed

#522 Re:

2016-02-06 07:35

#514: -  

 Legea darii in plata va salva tinerii si familiile ! Aceasta lege va face ca preturile sa scada, si atunci mult mai multe familii isi vor putea permite o casa !

 

Mai mult, cu cat preturile vor scade mai mult, cu atat dezvoltatorii se vor intrece sa construiasca mai bine si de calitate, ca sa isi atraga clientii.

 


Musafir

#523

2016-02-06 09:10

Pentru toti tinerii care au si trebuie sa aibe dreptul de a intemeia o familie sau sa isi obtina independenta.
Fara frane in dezvoltarea societatii.

Musafir

#524

2016-02-06 09:34

Cititi adevarul despre ce poti pati daca contractezi acum un credit in Romania si nu va lasati indusi in eroare de autorul escroc al acestei petitii. Este un bancher care se da drept ortodox dar care va M A N I P U L E A Z A!
Traiasca Adevarul

#525 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-06 12:28

#510: HAI SUS ! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Neobositul postac, da sfaturi si solutii din subsolul lui cel imputit!

Deci oameni buni care mai cititi pe aici sau in alte locuri. Acest postac se zbate sa spuna lumii ca de fapt bancile sunt buneeee si ne vor binele!Si ca de fapt cu acesta lege tineretul va cel care va avea o problema, pentru ca nu vor mai putea sa ia credite decat in conditii foarte grele! In sensul acesta jigneste oameni pe care nici macar nu i-a cunoscut, macar la nivel de conversatie personala ci doar ca replici la ineptiile lui necurate, debitate si vomitate pe o groaza de saituri. In realitate aceasta lege va pune orice client al bancii (NU DOAR TINERII) si al altor entitati de creditare la acelasi nivel si in situatia, neplacuta bancilor, de a putea negocia. 

E greu sa spuna aceasta realitate in conditile in care isi castiga traiul mizer de pe urma acestor postari, pentru o bruma de venit sau poate chiar pentru bani multi. Nu cred ca e usor pentru nimeni sa aiba constinta impacata in urma infectiei pe care o revarsa asupra poporului din care bancile inca sug atata cat isi doresc iar BNR le sustine!

Draga postac, te compatimesc dea dreptul, insa esti patetic in acelasi timp.

Incerci sa manipulezi prin a folosi tot felul de adresari fata de cei care au inteles realitatea si acum lupta sa iasa din capcana bancilor. 

Lumea intelege foarte bine ca de fapt aceasta lege va putea fi folosita ca protectie atunci cand banca nu va fi onesta in relatia sa cu cel care a semnat contractul. 

De fapt tu postacule, incerci sa indrepti romanii spre aceeasi boala care bancile au reusit sa o raspandeasca in Romania. 

ROMANI !

In alte tari europene si nu numai, bancile nu isi permit sa aibe dobanzi atata de mari ca la noi. 

In alte tari salarile sunt mult mai mari si ratele sunt mai usor de platit.

In alte tari ca Austria, Germania, Spania, locuintele costa cat in Romania, e normal?

Aceste preturi sunt acum fixate artificial si nu reflecta realitatea, insa aici au de castigat bancile si dezvoltatorii imobiliari, sau mai bie zis samsarii!

Asa ca, in functie de ce doriti, puteti sa votati! Alegerea e a voastra!