Opriti taierea padurilor din Romania ,sunt ale poporului

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Opriti taierea padurilor din Romania ,sunt ale poporului

Musafir

2016-01-07 08:31

Opriti CRIMA!Pamantul nu ne va ierta!!!

Musafir

2016-01-07 12:52

Cum poate presedintele unei natii sa ramana INDIFERENT la ceea ce se intampla cu defrisarea padurilor noastre , bogatia neamului nostru romanesc ? Cum ? Reprezinta interesele romanilor sau ale Austriecilor ? Ma face sa regret enorm ca l-am votata daca nu i-a masurile necesare si de ce nu sa sara efectiv la gatul austriecilor , OFICIAL ! Nu mai vorbesc de fomistii repezentantilor locali ! Nu e vorba numai de secuimea din Harghita si Covasna ci de romanii nostrii aflati in scaunele calde ale diferitelor primarii ! Rusine !

Musafir

#178 Re:

2016-01-07 12:53

#177: -  

Cum poate presedintele unei natii sa ramana INDIFERENT la ceea ce se intampla cu defrisarea padurilor noastre , bogatia neamului nostru romanesc ? Cum ? Reprezinta interesele romanilor sau ale austriecilor ? Ma face sa regret enorm ca l-am votat daca nu i-a masurile necesare si daca ,de ce nu, nu sare efectiv la gatul austriecilor , OFICIAL ! Nu mai vorbesc de fomistii repezentantilor locali ! Aici nu e vorba numai de secuimea din Harghita si Covasna ci mai ales de romanii nostrii aflati in scaunele calde din primariile Romaniei ! Rusine !Camioane si trailere lungi de zeci de metrii trec granita , sau stau ascunse prin curtile localnicilor, mana in mana cu VAMA romaneasca ! Criminalilor fomisti ! Nu va mai satura soilie odata !

distribuiti mai departe, mersi

#179 Re:

2016-01-07 18:38

#2: -  

"De ce sa protejam padurile :

Ø Padurea furnizeaza cea mai mare cantitate de oxigen; astfel aproximativ 2/3 din oxigenul consumat de oameni, animale, microorganisme, industrie, agricultura, este preluat din atmosfera, prin aprovizionarea acesteia de catre arbori şi arbuşti (vegetaţie)
Ø Absoarbe o importanta cantitate de CO2 (gaz cu efect de sera), contribuind la reducerea poluarii şi având o influenţa benefica asupra mediului
Ø Fixeaza solul, impiedicând alunecarile de teren şi eroziunile provocate de ploaie sau vânt
Ø Filtreaza apa provenita din precipitaţii, prin scurgerea acesteia printre straturile de muşchi şi frunze moarte, asigurând o apa limpede şi curata
Ø Reduce mult din marimea viiturilor, în cazul ploilor torenţiale, prin reţinerea unei mari cantitaţi de apa în coronament şi litiera şi cedarea acesteia treptat
Ø Este o sursa înca puţin exploatata de medicamente şi remedii naturale
Ø Reprezinta un sistem ecologic complex care adaposteşte numeroase specii de plante şi animale, multe dintre ele fiind ameninţate cu dispariţia, datorita adaptarii la condiţiile specifice de aici
Ø Are un mare impact estetic, peisajele în care apar paduri fiind de preferat terenurilor ocupate de culturi agricole sau alte amenajari antropice
Ø Este un loc apreciat de recreere si cu efecte terapeutice recunoscute
Ø Are o mare importanţa educativ - ştiinţifica, atât pentru noi cât şi pentru generaţiile urmatoare

Consecintele defrisarilor :

s-au intensificat procesele de eroziune a solurilor;
sunt tot mai frecvente secetele;
s-au intensificat alunecările de teren, ce produc grave pierderi materiale economiei naţionale;
a degenerat starea masivelor forestiere;
a sărăcit flora şi fauna, s-a creat pericolul dispariţiei unor specii de animale şi plante. În Cartea Roşie, ediţia a 2-a, sunt înscrise deja 210 specii de plante şi animale periclitate (faţă de 55 specii, pe care le conţinea ediţia 1-a).
defrisarea padurilor reprezinta factorul principal al incalzirii globale"

Musafir

2016-01-07 18:40

Pentru a stopa taierea padurilor din Romania

Musafir

2016-01-07 18:45

Am semnat fiindca nu mi se pare normal ca sa se exporte busteni de calitate si eu tamplar de meserie sa nu am din ce lucra. In depozitele din tara se gasesc doar lemn pentru cofraje.
Mi se pare eronat cifra de 6 tone pe vagon...eu cred ca este cu mult mai mult pe un vagon.

Musafir

2016-01-08 07:17

STOP à la déforestation en Roumanie, SAUVEZ les forêts de la biodiversité.

Musafir

#183 Re:

2016-01-08 08:26

#8: -  

proprietarii cedeaza padurile lor la pret de lemn de foc????????????????

Frate cu codrul

#184 padurea stavila in calea inundatiilor

2016-01-08 16:16

"Padurile, subiect nasol si defrisarea, subiect si mai nasol – BINE.

Dar daca n-ar fi padurile, am respira gudron toti, tu, eu si ceilalti oameni.

Am inlocui masina, bicicleta, metroul cu o barca sau un vapor, daca nu ar fi arborii si copacii, care absorb o mare parte din apa de ploaie."

Musafir

#185 Re:

2016-01-08 22:18

#2: -  

De cate semnaturi e nevoie?

Musafir

2016-01-09 14:31

Stop cutting down the trees

Musafir

2016-01-09 16:37

Sunt satul de politicieni,presedinte. Trebuie sa ne luam tara inapoi cu adevarat.

Musafir

2016-01-09 23:16

Cei responsabili sa aiba aceeasi soarta ca Ceausescu , adica plutonul de executie

Musafir

2016-01-10 07:50

Deoarece padurea este vitala si nu trebuie irosita de nici-un baiat destept, nici macar de oamenii cinstiti

Musafir

2016-01-10 09:23

Nu mai suport jaful patronat de cozile de topor din Romania

Musafir

#192 Re: Re:

2016-01-10 10:15

#185: - Re:  

Semnaturi cat mai multe pe toata durata in care petitia este activa (deschisa), conform dreptului de petitionare, urmand ca apoi sa se solutioneze petitia (sa se raspunda la aceasta) :

CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 51 - Dreptul de petitionare
(1) Cetatenii au dreptul sa se adreseze autoritatilor publice prin petitii formulate numai in numele semnatarilor.
(2) Organizatiile legal constituite au dreptul sa adreseze petitii exclusiv in numele colectivelor pe care le reprezinta.
(3) Exercitarea dreptului de petitionare este scutita de taxa.
(4) Autoritatile publice au obligatia sa raspunda la petitii in termenele si in conditiile stabilite potrivit legii.

Solutionarea petitiilor:
Legea nr. 233/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor 

Musafir

2016-01-10 10:25

Pentru ca ma doare sa vad cum DIN cauza saraciei si a avaritiei, atat noi romanii cat si strainii FAC jaf in padurile noastre.
Padurile sunt plamanii tuturor.
Padurea este viata.
Sper sa faceti ca legea sa fie f aspra cu CEI care FAC asta. Si sa cautati bine atunci cand FAC transporturi asa zis legale, cu aceeasi autorizatie por face mai multe curse. Va multumesc. Sper sa serceasca.

Musafir

2016-01-10 10:47

Am semat aceasta petitie pentru taierile in masa a padurilor din romania.

Musafir

2016-01-10 11:15

Pentru ca vreau sa nu dispara de tot cea mai ramas din Romania noastra!
Sa oprim jaful din padurile Romaniei!

Musafir

2016-01-10 12:15

-pentru ca sunt revoltata ca se golesc Obcinile Bucovinei de padurile taiate de Egger-ii, privatii cu gatere ce sunt mama in mama cu padurarii!;
-pentru ca copii nostrii nu vor mai avea oxigenul necesar, iar muntii si dealurile o vor lua la vale din nepasare, pierxandu-se frumusetea unica a locurilor noastre;
-pentru ca si din acest motiv se accentueaza INCALZIREA GLOBALA. De aceea postez aici acest

PROTEST

Motto: Veniţi să vedeţi Bucovina cu toate minunile ce sunt în ea!

Bucovina - ţara de poveste nepovestită încă a copilăriei mele
plină de basme, eresuri, legende, izvoade şi izvoare
de netăgăduită frumuseţe!
Plină de arome îmbătătoare de lăcrămioare
şi de alte floricele, mii şi mii,
culese pe catrinţe şi de pe ii
cusute pe pânzele-nălbite în postul Sân`tei Mării
de mâinile crăpate de muncă,
la coada vacii,
la coada sapii,
de femeile odrăslitoare de fii.

Bucovina - ţara Obcinelor mele dragi
proiectate de Domnul ca să nu atingi cu ochiul
orizontul; linia aceea atât de fadă, de la câmpie!
ochiul să se odihnească pe creste
ca să-ţi mulţumească Tie Doamne-
pentru Tara mea de fagi
plină de caratele verdelui de smarald
al brazilor, molizilor, fagilor
alimentatoare cu seve ale sufletelor.
Camioanele Egger-ilor cară caratele verdelui tău.
Harnică, nebună alergătură, diurnă şi nocturnă.

Cară verdele tău, Bucovină, golindu-ţi frunţile!
Oamenii dorm încălţaţi, nemaifiind barzi
ai acestui plai, ai acestei guri de rai;
nemaiapărând acest pământ înobilat
de oasele bunilor-străbunilor...
Egger-ii transformă acest tărâm vecin cu divinul
din al zânelor loc,
din al inorogilor loc de păscut Cuvântul,
din al domnitorilor loc de liniştit somn
în trezire zbârnîietoare de motoare,
metalică muzică asurzitoare
a haosului.

Ii mulţumesc lui Dumnezeu în fiece zi
că mi-a dat să apar şi să trăiesc aici
pe această minunată Planată albastră: Pământ,
în această Grădină a Maicii Domnului: România,
în acest loc care cântă în culoare: Bucovina.
Aici albastrul a curs din cer şi a adus pe pământ
îngeri şi sfinţi fâlfâietori de avânt
pe pereţii de la Putna, Voroneţ, Suceviţa,
Humor, Arbore, Pătrăuţi, Moldoviţa...

Trăim într-un loc de o inestimabilă valoare!
Albastrul a curs, ce se sprijină pe a verdelui culoare,
aducând atâta LUMINA pe ale noastre pridvoare.
E verdele cu care ne hrănim, trăim, sprijinim, murim,
realimentând an de an verdele veşniciei material diafan.
De aceea: NU POT SA TAC.
Si nu pot lăsa ca tot acest aur verde
să curgă către Austria.
Ei de ce nu-şi taie pădurile lor,
râurile lor,
ramurile lor,
ca să le exporte?

Acesta este aurul generaţiei ce vine,
al generaţiei noastre
de la Stefan cel Mare încoace,
de la al lui Dragoş descălecat,
de la al dacilor zâmbet în faţa morţii neânfricat,
de la începutul-începuturilor noastre văleat.

NU POT SA TAC!

Corbu Lia
Jicovu de Sus
16 mai 2014

Anonymous

2016-01-10 13:21

Sper cà in al 12 ceas sà ne vadà si sà ne audà cineva , este valabil si pt presedintele Iohanis , doar plimbàrile ài plac , pt tarà nu face nimic ... se vede clar vorba goale ... nu mai vorbim de parlament ... o gascà de hoti i-si fac legile cum vor ei ... indemnizatii de salarii E.T.C. meritati votati ...và dau la M...E javre penale ...

Musafir

2016-01-10 14:13

A, semnat aceasta petitie pentru ca vreau ca nepotii mei sa poata cutreera dealurile si muntii romaniei acoperite de paduri si nu plesuve

Musafir

2016-01-10 14:34

padurile sunt ale tuturor nu a celor care doresc sa le jefuiasca

Musafir

2016-01-10 14:58

De ce alte țări au interzis tăierea copacilor și noi nu facem nimic? O să respirăm mobilă în curând?! Sau cei care au profitat de terenurile noastre și s-au îmbogățit, cred că o să respirăm banii lor? Rușine hoților care ne fură pădurile!