Semneaza petitia,DEMISIA Patriarhului Daniel!!!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Semneaza petitia,DEMISIA Patriarhului Daniel!!!


Musafir

#1976

2015-11-06 15:31

Vreau sa se faca dreptate, si banii sa se foloseasca in favoarea persoanelor necesitate si in scopuri sociale si umanitare! Sa terminăm odată cu corupția și cu hoțiile! D-ZEU să ne ajute!
Michael

#1977 Re:

2015-11-06 15:40

#1576: -  

 Pentru ca asa este bine....vrem o schimbare , vrem iubire, pace ,armonie...acest domn Daniel face parte din masonerie...este un diavol 

musafir

#1978 Re: Re:

2015-11-06 15:46

#1977: Michael - Re:  

Vorbesti in necunostinta de cauza, Patriarhul Daniel are Ordinul de Inloctiitor al Tronului CEzareei si Capadociei, deci, pentru cultura ta generala nu poate fi acceptat in randul masonilor ... nu mai plecati urechea la radio sant si nu mai faceti pacate vorbind fara a avea habar

Dumnezeu sa va ierte ca nu stiti ce spuneti!!!

alt musafir - 3

#1979 Re: Re: Re:

2015-11-06 15:53

#1962: - Re: Re:  

 in acel club se fuma iarba dragule, tu nu ai inteles...

in acel club se intamlau multe lucruri necurate si nu e cazul sa le spun, tot cei care-l frecventau stiu ce faceau acolo...

Dumnezeu sa-i ierte, dar sa nu uitam ca cei de acolo au ars exact ca in Sodoma si Gomora si din asta trebuie sa invatam sa ne intoarcem fata catre Dumnezeu, sa ne recunoastem pacatele si sa punem stavila faradelegilor de orice natura... Biserica dragilor asta invata si asta ne-a indemnat... de 40 de ani sunt pe aceasta cale, am avut si caderi, dar salvarea  mea a fost numai biserica


Musafir

#1980

2015-11-06 16:26

ISUS UMBLA IN HAINE SARACE SI CU PICIOARELE GOALE CAND PROPIOVADUIA SPUSELE LUI DUMNEZEU,N-AVEA NICI ODAJDII AURITE SI NICI MERCEDES.

Musafir

#1981

2015-11-06 16:30

pentru preatristețe.

Musafir

#1982

2015-11-06 16:35

Asta merita

Musafir

#1983 Re:

2015-11-06 16:45

#1976: -  

 despre ce bani vorbești?  Ai celor care vin de la buget, care sunt cu destinație fixă sau a celor ce vin de la enoriași și donatori? Banii mei știu de ce și cum ii dau. E donația mea, banul văduvei,  pe care îi dau din tot sufletul meu. De la stat nu vin nici 5 la suta in medie din cheltuielile parohiei. Restul cheltuielilor cine le acoperă?  In orice alta instituție -școală,  spital, primarie etc. TOATE cheltuielile sunt acoperite de la buget. Bisericii i se dă doar un mic ajutor, un soi de indemnizația pentru salarii. DAR PREOȚII TREBUIE SĂ PLATEASCA TOATE TAXELE DIN SALARIU DE INCADRARE, circa 450 de lei la un salariu minim pe economiei. Iar dupa ce platesc aceste taxe, li se elibereaza suma de 600 lei. Deci prin scadere raman cu 150 lei. Tu ce-ai face in locul unui preot care are 200 de enoriași? Și mai ai și biseica de intretinut...

V-as dori tuturor să aveți veniturile preoților.  Pe medie...


Musafir

#1984 Re:

2015-11-06 16:55

#1980: -  

 I-ai dati tu personal bani sau vorbești de 0.00005 la suta care vine din impozitul tau pentru toate cultele din tara asta. Sigur este mult!!


Musafir

#1985

2015-11-06 17:02

PENTRU CA PREAFERICITUL PATRIARH DANIEL SE AFISEAZA CU MULTA OPULENTA , GRANDOMANIE, SI CONDUCE UN S DE ULTIMA GENERATIE E POSIBIL ASA CEVA SI LOCUIESTE INTR-UN PALAT IN DE O CASA OBISNUITA SI PLUS ARE MULTE AFACERI IN MOLDOVA CU VENITURI DE PESTE 829 DE MILIOANE DE EURO ,E POSIBIL ASA CEVA!! IN LOC SA FIE UN EXEMPLU TOTII CETATENII ACESTEII TARII PREAFERICITUL ALEGE OPULENTA SI GRANDOMANIA .....

Musafir

#1986

2015-11-06 17:06

Ignoranta a deranjat iar asta a trezit romanul.

Musafir

#1987

2015-11-06 17:21

ca sa scăpăm de toți hoții

Musafir

#1988

2015-11-06 17:33

ptr ca nu exista nicaieri in lume ca un preot sa traiasca in lux si sa umble numai cu masini blindate,inseamna ca nu e curat!!!! Jos cu el!!!!!!!
marc

#1989 impozitarea Bisericii Ortodoxe Române

2015-11-06 17:39

Cred ca titlul acestui comentariu conține esența acestui comentariu. 

As vrea sa va supun atenției câteva idei . 

Las deocamdată deoparte numărul URIAȘ de biserici din țară , nu încerc nici măcar sa îl compar cu numărul de spitale sau unități de învățământ.. Las deoparte și construirea Catedralei Mântuirii neamului -un proiect megalomanic ce înghite banii nației . Las deoparte atitudinea total nepotrivita a preainaltilor bisericii ortodoxe române în majoritatea cazurilor .... Cazul Colectiv nu este o excepție . Las la o parte așteptările oamenilor fata de biserica națiunii.. Las deoparte atitudinea BOR- Timisoara în timpul Revoluției din 1989 când au binevoit să închidă porțile catedralei în timp ce oamenii încercau sa își găsească refugiul în acel loc "sfânt" . Uit rapid și faptul ca o mulțime de oameni au murit secerați de gloanțe pe treptele catedralei din Timișoara după ce preafericiții s-au zăvorât în dosul ușilor...Hmmm . 

O sa mă îndrept către o problema de BUN SIMȚ  pe de o parte și o problema de BUGET pe de alta parte. Mii de firme private (sau nu ) din tara asta sunt impozitate - impozit pe clădiri , pe mașini , pe salarii , pe dividende , pe orice fel de venituri ...Exista totuși o instituție ce prosperă chiar și în perioade de criză. Există o instituție , plătită din banii noștri ce trăiește bine-merci indiferent de conducerea politica a țării . Şi trăiește bine fiindcă face jocurile oricărei forțe politice s-ar afla la putere slujind în cel mai josnic mod PSD , PNL , PDL și probabil ar sprijini până și UDMR dacă aceștia din urmă le-ar mai da câteva sute de hectare de teren ,niște măriri de salarii s.a.m.d.

Mii de firme , spuneam , sunt OBLIGATE sa elibereze bonuri fiscale , facturi , chitanțe s.a. Ei bine, o instituție din tara asta nu este OBLIGATĂ sa facă nimic din ce spuneam mai sus . 

Mii de patroni din aceasta țară sunt obligați sa tina o contabilitate la sânge ,orice greșeală din contabilitatea acestor firme - chiar dacă este făcută dintr-o eroare neintenționata - este TAXATĂ intr-un mod exemplar de către organele de control. ( ANAF, Finanțe , DNA...). Ei bine există , "slavă Domnului "(ca doar este un DOMN care a hotărât asta ) , o instituție ce nu are o contabilitate , deci practic nu vor face nici o greșeală...Și apoi nici nu vor fi vreodată "călcați " de vreun control.

Noi , populația acestei țări avem obligația sa cunoaștem legile ( ălea de se schimbă de trei ori pe zi ) . Bun . Conform legilor din țara asta eu -cetățeanul am OBLIGAȚIA de a solicita un bon fiscal și pentru paharul de apă din perete pe care îl solicit doamnei de la crâșma din colț . Foarte bun.Eu unul îl solicit. Am făcut încercarea asta și la biserica ortodoxă. Ei na ... "Fiule ...Voi cu legile voastre ...Noi cu legile Domnului " a fost răspunsul . Măi să fie! Cumpărasem  lumânări de la ei  ( că numa' alea's bune și fumul de la ele nu distruge pereții bisericii )... M-am gândit ca un bon fiscal în plus la loterie n-ar strica. Apropos , tare's curios a câștigat vreodată ( sau va câștiga vreodată ) premiul de la loteria bonurilor fiscale cineva cu un bon de la Biserica Ortodoxă Română? Mda...

Nu este un caz singular ...La înmormântarea unei rude preotul mi-a cerut 150 lei pentru slujbă . Bun . Am plătit ,dar cum nu era mortul meu ci doar mă oferise sa ajut - am cerut bon -chitanță - factură...O hârtie ceva. Trebuia să decontez cheltuielile de înmormântare cu familia. "Fiule..Nu pot sa Îți dau decât pe 50 de lei ...Am și eu greutăți , drum , benzină ,cantorul trebuie plătit și el ..." Mi-a dat o chitanță de mână... De 50 de lei . Fără nici o valoare contabilă... Fără denumirea serviciului achiziționat.. Mă rog, scria doar "50 lei "...Chitantierul era firește nepersonalizat ...deci habar nu am de la cine și pentru ce am plătit 50 lei.

Sa trec peste experiențele mele. Mă întorc la legalitate.

Știu ca suntem un popor credincios . Că avem nevoie de cineva acolo sus în care să credem. Că avem nevoie și de instituția în care sa mergem sa ne reculegem . Știu ca suntem obișnuiți să sponsorizăm , ca persoane fizice, săptămâna de săptămâna biserica în care intrăm. Dar ... hai sa respectăm toate legile din țară. Un medic primește de la doamnă al cărui copil a fost operat de acel medic 100 de lei . Așa simte doamna respectivă . Medicul tocmai a salvat viața unicului ei fiu. La ieșirea din spital medicul este reținut pentru "şpagă" . Mă rog ...Ar trebui reținută și doamna -pentru dare de mită. 

Ce se întâmplă însă la biserică ? Doamna lasă 10 lei în "cutia milei" și cu asta basta. E reținut vreun preot pentru mită ? Nu .  Dă biserica vreo chitanță pentru venitul de 10 lei ? Nu. Unde merg acei 10 lei ? Ați văzut vreodată în viața asta un act de caritate al BOR ? Eu nu. Ar trebui ca medicii și profesorii sa facă și ei câte o cutie a milei la ieșirea din instituțiile în care lucrează ? 

Știu ca v-am plictisit de mult ...dar nu am sa las deoparte faptul ca reprezentanții guvernelor se tot plâng de zeci de ani ca exista economie subterană , muncă la negru ...şi ca nu reușesc sa colecteze la bugetul statului sume impresionante. Sa îi ajutăm ,zic. Va informăm dragi guvernanți ca exista o sursa imensa de bani pe care va faceți de zeci de ani ca nu o vedeți . 

Va informăm ca doar impozitarea progresivă a cladirilor BOR ar aduce o mulțime de bani la bugetul statului. Unde mai pui că dacă s-ar percepe taxe pe toate activitățile comerciale efectuate de către BOR ( de la vânzarea de lumânări , vinuri ,miere, icoane, închirieri.... ş.a.m.d) s-ar mai strânge de asigurarea pensiilor în câteva zeci de comune din țară. 

Nu pot sa trec , inainte de a incheia, peste atitudinea sfidătoare a preafericitului. Chiar credeți ca afișarea domniei sale în veșminte aurite este o necesitate intr-o tara în care mai bine de jumătate din populație se afla sub limita sărăciei? Chiar credeți ca domnia sa trebuie sa fie beneficiarul unui salariu dublu decât al președintelui României ? Chiar credeți ca tot aurul afișat de șeful BOR este cumpărat din salariul dansului? Sau cumva este din banii noștri!? 

Una peste alta ...dacă ne dorim o țară corectă hai să facem niște mici schimbări și la BOR. Am privatizat de-a lungul anilor sute de firme ce erau emblematice pentru această țară . Ce ar fi să privatizam și BOR ?! Poate au strâns preafericiții și au pus deoparte vreo două cutii ale milei cu câteva miliarde de euro. Vorba aceea ...Domnu'a dat ...Domnu'a luat ! 


Musafir

#1990 Re:

2015-11-06 17:41

#1936: -  

 Pentru a salva viaţa supravieţuitorilor de la colectiv s-au scos din buget nu mai puţin de 228 milioane de euro. Ce zici de asta? În 45 de secunde....

 


Musafir

#1991

2015-11-06 17:42

Ca se imbraca in aur si nu merita, ca cer" spaga" sub numele de servici bisericesti cand unii din ei habar nu am ce inseamna "omul lui Dumnezeu"  si ca nu ajuta omul sarac..dovedit...nu dau dovada de milostivire..nu sunt de decat niste sarlatani si vb la plural deoarece prea fericitul nu e decat un exemplu caci ca el sunt multi...si sa nu se mai construiasca catedrala de sugerea banilor neamului.


Musafir

#1992 Re: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române

2015-11-06 17:45

#1989: marc - impozitarea Bisericii Ortodoxe Române 

 http://map.patriarhia.ro/

Doar un exemplu. Şi sunt multe alte exemple. Dar nu mă crede.

Du-te la biserica ta de parohie şi stai aproape. O să vezi exact câţi vin şi cer bani: pentru paine, pentru medicamente, pentru rechizyitele copiilor, pentru căldura....Şi mulţi primesc.


Musafir

#1993

2015-11-06 17:52

Deoarece m-am saturat de mizeria din BOR.bani bani bani si iarasi bani.atata stiu SATANELE in sutana.CE DRACU CAUTA PATRIARHUL IN POLITICA?CE DRACU CAUTA POLITICA IN BISERICI?CE DRACU CAUTA PREOTESELE SA FIE NUMITE DIRECTOARE LA DIFERITE SCOLI DOAR CA SUNT PREOTESE?VOI NU V-ATI SATURAT?EU DA.

Musafir

#1994

2015-11-06 17:56

Un om al trecutului... Un om rau...Patruns de importanta unei functii nemeritate...

Musafir

#1995 Re:

2015-11-06 17:56

#1991: -  

 Dexul spune: șpágă s. f. – Bacșiș, mită

Adică plăteşti ceva peste ceea ce este legal plătit. DAR BISERICILE NU SUNT FINANTATE! primesc doar un mic ajutor pentru salarii.

 Salariile preoților sau pastorilor sunt finanțate din diverse surse: buget de stat, contribuția benevolă a credinciosului, taxe pentru diverse servicii, susținere a bisericii pentru angajații ei. În timp ce America face publică media salariului unui pastor de megabiserică, pontiful roman nu are salariu, iar preotul român vine cu bani de acasă pentru continuitatea cărții de muncă.

Salariul anual al unui pastor de megabiserică americană poate ajunge la 400.000 de dolari, informează Leadership Network într-un raport pe anul 2010. O astfel de biserică este situată în zona sub-urbană, are o audiență de mii de persoane, un buget între 5 și 10 milioane de dolari, și cel puțin 50 de angajați permanent cu toate asigurările. Costurile de personal sunt aproximativ 40-50% din bugetul bisericii. Totuși, media în urma unui sondaj cuprinzând 253 de megabiserici a fost de 147.000 de dolari, adică un pastor primește peste 12.000 de dolari lunar. În același timp, un pastor capelan de liceu câștigă cam 4500 de dolari.

În bisericile protestante, cum este Biserica Adventistă, plata pastorilor se face în sistem propriu, prin donarea de sume din partea enoriașilor. Sistemul zecimii, în care credincioșii donează a zecea parte din venitul lor este unul biblic, care și-a dovedit eficacitatea în timp atât în vremea și istoria antică a poporului Israel, cât și în vremurile moderne.

În România preoții sunt plătiți de la buget. Dan Obrocea, consilier eparhial la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului afirmă că „un preot debutant, în primii ani de preoție, primește în jur de 400 ron ajutor de la stat, la care se opresc toate celelalte impozite, ajungând ca preotul să vină cu bani de acasă să-și asigure această continuitate a cărții de muncă.


Musafir

#1996 Re: Re:

2015-11-06 18:03

#1990: - Re:  

  Ma intreb din ce "surse" de informatii ai suma asta.Si chiar daca ar fi reala nu trebuia sa-i scoata ? Daca era copilul tau (in cazul in care ai) le-ai mai fi reprosat acest lucru ? Orice tara amarata are un fond de rezerva pentru situatii de urgenta si, si din acest motiv, eu vreau sa nu mai fie finantata biserica fiindca, vezi , este bine sa-i ai pusi de oparte (de pilda, doamne fereste de un cutremur ! sau, nici atunci nu consideri necesar ca, in 45 secunde, sa fie scosi de la buget ? )


Musafir

#1997

2015-11-06 18:10

Jos coruptia, majoritatea preotilor sunt un nucleu al coruptiei

Musafir

#1998

2015-11-06 18:10

sa se desfiinteze postul de preafericit si sa fie doar un individ fara functie si fara sa fie platit de noi toti care sa coordoneze activitatea bisericii. daca doar il dam jos pe cel de acum, vine altul si nu am facut nimic. sa se desfiinteze si sa li se impoziteze toate veniturile. impozitam veniturile batranilor si pe cele ale popilor nu ?! in ce tara traim !!???

Musafir

#1999

2015-11-06 18:10

Pentru ca nu sunt de acord ca taxele mele sa plateasca mercedesul acestui escroc!

Musafir

#2000 Re: Re: Re:

2015-11-06 18:16

#1996: - Re: Re:  

De la televizor! Cauta - 1 miliard de lei s-a eliberat de la bugetul de stat.

Sa fim bine înţeleşi: viaţa unui om este INESTIMABILĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ideea era următoare: într-o clipă putem pierde sume infinit mai mari decât ajutorul dat unei biserici: care pentru salarii de ex. poate să fie de 7.200 de lei, dar la stat preotul PERSONAL plateste contributii de 5.400 lei. Întreabă la Finanţe. Deci suma „imensă” de la stat primită de mai toate bisericile de la ţară şi multe din oraşe cu populaţie mică este de 1.800 lei anual. Aceasta este tot. Pentru restul - curent, apa, intretinere, reparaţii, vesminte, mobilă în biserică, etc. etc. nu se mai primeşte nici un leu la 10 ani.