DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!


Musafir

#301

2015-09-20 13:53

Bine ca semneaza cu miile sa devina Rieu cetatean de onoare al Bucurestiului, de parca Rieu ne reprezinta pe noi si ne rezolva problemele, bine ca se solidarizeaza ca sa nu se scurteze vacanta de vara cand in Europa e de 8-10 saptamani! Noi cultivam lenea si servilismul! Ce fac acasa copiii carora le plangeti de mila ca invata prea mult, sunt traumatizati de scoala? Bat bulevardele, toaca banii la mall, prin cluburi, ard gazul in fata blocului nesupravegheati sau sunt mana de lucru gratis pe la tara? Rusine sa le fie lenesilor, hotilor si ipocritilor din tara noastra!

Musafir

#302

2015-09-20 14:07

Pentru ca am ajuns sa-mi fie rusine sa spun oricui ca m-am nascut in Romania. Pentru ca traiesc in Londra de 15 ani si stiu ce i-am invatat noi pe londonezi: ca din Romania vin cersetori si hoti de buzunare, oameni dispusi sa lucreze si la negru si pe mai nimic, iar specialistii care se nimeresc vin, fiindca statul lor nu le da de munca, fiindca in Romania totul se fura, cumpara. Am invatat englezii ca le livram genii si eminente cenusii gratis, caci noi nu le apreciem si elevii nostri olimpici nu au viitor in tara lor, doctorii nostri de 9-10, de asemenea. Dar doctorii, IT-stii, elevii geniali sunt un mic segment din ce le livram.

Musafir

#303

2015-09-20 14:10

Pentru ca vreau coruptii la inchisoare.

Musafir

#304

2015-09-20 16:50

Un popor care permite sa i se faca praf munca, fiindca fabricile, uzinele romanesti s-au facut cu truda, cu suferintele poporului din Epoca de Aur, cu frigul, foametea, lacrimile multor mii de familii, poate chiar sute de mii, permite orice. Nu este vina medicilor sau a politicienilor ca se comporta asa, ci vina comoditatii si lasitatii noastre, vina poporului care apreciaza smecheria si stilul golanesc de a face politica. Suntem de plans. Avizi de circ, scandal si fara Dumnezeu! Pe Dumnezeu nu-l strigi din gura! Pe Dumnezeu il ai in tine, in minte, in fapte, in corectitudine si spiritul de dreptate, de solidaritate!

Musafir

#305

2015-09-20 16:55

Pentru ca asa este just. Ca oricine, fie magistrat, fie doctor sa raspunda pentru ceea ce face. Pentru ca m-am saturat sa fiu tratat ca cetatean de mana a doua la mine in tara, desi si eu am studii, master, doctorat.

Musafir

#306

2015-09-20 17:13

Pentru ca nu sunt las si vanzator de neam si de tara!

Musafir

#307

2015-09-20 20:22

Va felicit din toata inima pentru initiativa! Sper sa aveti puterea s-o si duceti la capat, s-o mediatizati! Pacat ca suntem asa fricosi, dezbinati, egoisti, vai de steaua noastra! N-avem cultura protestelor, a unitatii, nu mai exista societate civila! Suntem lasi, fiindca ne stim cu musca pe caciula f multi, fiindca atunci cand relatia e a noastra, ne rezolva noua pe bani orice, sistemul pile-cunostiinte ne convine!

Musafir

#308

2015-09-20 22:42

Pentru ca am ajuns la exasperare si saturatie! Ne baga-n boala si-n pamant cu lacomia, aroganta si nepasarea lor!

Musafir

#309

2015-09-20 22:49

Am semnat petitia si-mi pare rau ca n-o pot semna de mii de ori, fiindca mi-a ajuns! Mi-a ajuns cat am rabdat si am suportat, fiindca normalitatea e la noi privita ca boala, ciudatenie, caci ne-am invata cu imoralitatea, anormalitatea, prostul gust si hotia. Am semnat pentru ca sunt om, platesc asigurari si vreau sa fiu trata pentru ce si in contul a ce platesc. Sunt indignat ca cei plecati pe-afara cred ca au dreptul sa ne judece, sa ne dea lectii, sa ne spuna ca ei ne-au salvat! Pe cine ati salvat, fratilor? V-ati dus voi din tara ca sa va fie bine! Ce fapte de eroism ati facut ca ati iesit sa votati? V-ati exercitat dreptul la vot cum am facut si noi! Dar noi, noi astia de aici, astia saraci, rupti-n..., taranii opariti cum ne numesc medicii care vor banii nostri, noi suntem mult mai multi ca voi si noi traim cu Johannis, cu Ponta, nu voi, fugiti din tara ce sunteti!

Musafir

#310 La Timisoara, la Sp. Judetan, plin de medici arabi.

2015-09-21 17:29

La Timisoara, la Sp. Judetean, plin de medici arabi. Chirurgii de buco-maxilo-faciala sunt arabi de-a randul si toti foarte buni. Arabii care au ajuns din 90 incoace la noi in oras sun intelectuali de mare tinutaa. La "Burghele", e spital de urologie din Bucuresti, arabi cat cuprinde! Si al doilea medic al spitalului ca performante si notorietate e tot dintr-o tara araba, cu specializari in Elvetia. Daca medicii romani nu vor sa lucreze pe banii cu care ii plateste statul roman, vor spagi, arabii si basarabenii vin in si muncesc in conditiile grele, vitrege de la noi. Moldovenii ai arabii pun osul la treaba si sunnt de inteles.


Musafir

#311 Felicitari pentru Musafir #310

2015-09-22 07:10

Felicitari pentru Musafir #310. Acest lucru sau mai bine zis aceasta nesimtire a romanilor ajunsi pe posturi inalte de la noi care cand se vad ajunsi sefi devin impertinenti si lacomi. Exemplu politicienii nostri care isi voteaza tot felul de privilegii fara sa tina cont de salariul de mizerie al majoritatii. Sau doctorii care vad ca romanii sunt tot mai bolnavi si profita cerand pe langa mita traditionala si salarii cu mult peste nivelul de la noi. Uitativa la copii acestor imbuibati care conduc masini de ultima generatie sau avioane si elicoptere in timp ce majoritatea romanilor abia pot plati facturile. Arabii sau nascut intr-o tara unde populatia iese in strada si isi striga nemultumirea pe cand noi romanii nu iesim in strada, nu strigam si nu aruncam cu pietre, noi stam si ne plangem de mila singuri sau mergem in biserici unde ne rugam lui Dumnezeu sa ii pedepseasca pe ticalosi dar Dumnezeu nu ne asculta, de fapt nu ne mai asculta nimeni pentru ca nu stim sa cerem o viata mai frumoasa si un trai mai bun. Uitativa la Oprescu si in el puteti vedea cum gandeste si procedeaza doctorii nostri ajunsi in functii de conducere pe posturi grase unde se cred dumnezei.


Musafir

#312 Re: Felicitari pentru Musafir #310

2015-09-22 08:53

#311: - Felicitari pentru Musafir #310 

 Noi, romanii, nu trebuie sa ne rugam sau sa asteptam de la altii salvarea!!! Nimeni pe lumea aceasta nu primeste nimic din cer, fara munca, lupta si sacrificii si nu e suficient sa vrei ca sa ti se intample. Vrei o tara ca afara? Lupti si te unesti cu vecinul tau, cu altii, iesiti in strada, nu plecati pana nu ii dati jos! Fiecare raspunde pentru soarta si viitorul lui, al copiiilor si al nepotilor lui. Daca nu facem nimic, nici macar nu recunoastem public ca 90% din medicii romani sunt spagari si 90% din populatie da spagi ca asa e invatata si asa vede ca se rezolva pe la noi, ne meritam soarta! Ne vindem pentru un litru de ulei si un kg de zahar si votul si constiinta.


Musafir

#313

2015-09-22 09:44

Am semnat petitia cu durere mare. Sunt dezamagita ca nu recunoastem si nu protestam vehement toti. Impotriva spagarilor de oriunde. Ca-l cheama Oprescu sau altfel, ca e medic sau are alte studii superioare, spagarul.e tot spagar, un infractor cu scoala nu e mai putin de condamnat ca unul fara scoala si nu merita alt respect ca orice puscarias. Am semnat pentru ca acum am plecat de la policlinica unde am medicul de familie, unde, cu programare, am asteptat doua ore pentru o adeverinta necesara fetitei la scoala. Dar nu ca am asteptat m-a deranjat cel mai tare, ci ce auzeam in jur, ce vedeam si diferentele de tratament intre cei care veneau cu bani, atentii si cei care veneau fara. La ora la care am fost eu, 3/4 dintre pacientii-clienti erau pensionarii care voiau retete si parintii cu avize/adeverinte pt scoli, gradinite. Dintre pensionari, libidinosi, jumatate. Jumatate dintre batranii de acolo sarutmaneau si complimentau toate purtatoarele de fuste su halate, venisera sa intre la intimitati cu ele, sa spere, pe ochi dulci, ca nu vor da bani. Atitudinea era deplasata si slugarnica, de caciuleala, ploconeala si ipocrizie. Cum sa nu fie doctoritele increzute si cum sa nu-si dispretuiasca bolnavii cand jumatate se gudura si multi vin cu bani si cu atentii? Cine urca stim noi ce in copac? In primul rand, noi...


Musafir

#314

2015-09-22 11:58

Pentru a intelege fenomenul spagi si al slugarniciei fata de personalul medical trebuie sa ne intoarcem in urma cu o jumatate de deceniu adica in anii 70' cand au luat fiinta marile spitale judetene si orasenesti unde au fost angajati multi, multi oameni care nu aveau o chemare in ajutorul aproapelui ci aveau o chemare pentru sapunuri, tigari si bauturi straine. In anii 70' erai operat gratuit si neconditionat de plicul cu bani dar in schimb era asteptat pachetul in semn de multumire care trebuia sa cuprinda cateva pachete ( nu cartuse ) de tigari KENT si o sticla de HAVANA CLUB, acesta era pachetul de multumire pentru medicul chirurg care te opera. Poate ca erau si oameni care nu isi permiteau sa dea acest mic pachet dar nu era nici o problema caci medicul intelegea ca omul este mai necajit si nu-si permite. Pentru asistenta pachetul continea un pachet de cafea boabe si doua sapunuri iar pentru sora medicala ajungea cate un sapun din cand in cand. Dar acum sa ti se ceara de la inceput un plic plin cu bani ca altfel nu ai loc in salon si nu vei fi internat, acuma este strigator la cer sau este batjocura la nivel inalt din partea medicilor. Sa ti se ceara spaga de 1500 lei pentru o interventie ortopedica la picior si 10000 lei pentru o interventie pe inima este ceva demn de condamnat. Aici au adus sistemul de sanatate oamenii fara scrupule care de la an la an au crescut pretentile pentru spaga primita incat o fac pe fata fara sa le fie frica ca vor da socoteala.


Musafir

#315 Asa e anormal!

2015-09-22 12:36

Trebuie sa ne schimbam cu totii si sa ii punem capat. Sa invatam ca asa nu se mai poate, asa e anormal.

medic care inca mai lucreaza in Romania
Musafir

#316 De vina suntem toti.

2015-09-22 22:36

Am semnat petitia din mai multe motive. In primul rand, fiindca sistemul medical roamnesc ia foarte multi bani de la populatie. Problema este ca se fura. Se fura enorm si la fiecare nivel. Se fura din momentul in care banii pleaca de la asigurati. Se fura pana cand banii se intorc catre destinatarii teoretici, insa nu si reali: pacienti si cadre medicale. Daca banii aceia nu s-ar fura, ar fi de ajuns. De ajuns si pentru materiale, medicamente, salarii, indestulatori pentru orice e necesar. Cine fura? Toti cei care au acces la documente, le pot redacta, maslui, dispun de fonduri. Se fac licitatii pentru fleacuri si sumele care se trec sunt de domeniul SF. Ati auzit de papuci de unica folosinta care sa coste 100 de euro perechea? Sistemul e parazitat si cat nu vor exista autoritati de control, autoritati cu angajati incoruptibili si nu numiti politic, nu pot fi oprite furturile. Iar omul ca sa nu fie tentat de o spaga trebuie platit bine, astfel incat sa nu ravneasca la o pereche de blugi, un parfum, o pereche de adidasi, un laptop, o tableta, un aparat sau o camera foto. Par lucruri mici, dar sa stiti ca un medic platit de statul roman intre 1000 si 3000 de lei pe luna daca nu are casa lui sau daca mai are si sotie, copii, fara sa ia spaga, nu prea si le permite. Orice barbat vrea sa asigure bunastarea familiei, sa poata cumpara copiiilor ce au nevoie, ce poftesc, orice om care sa respecta, indiferent ca e barbat sau femeie, vrea sa arate bine, sa se imbrace bine, sa miroase bine. Cand un parfum de calitate costa sute de lei, macar suta de euro, un after shave, un deodorant bun, macar suta de lei, cand blugii care sa nu fie carpe fac pe putin 150 lei si nu-s de top, de firma, vedeti la ce lucruri aparent banale se uita fara sa si le permita un medic tanar sau care nu ia spagi? Ca sa poata ajunge sa traiasca decent el si familia, sa nu-si numere banii de la o luna la alta si sa se tina de la una sau alta, fiindca nu ii ajung, trebuie ca sa-si poata cumpara blugii, adidasii, deodorantul, aftershave-ul, parfumul, articolele de igiena personala, hainele, mancarea pentru el, sotie, copii luna de luna. Vreti sa mearga pe jos? Consuma si timp si pantofi. Mersul pe jos le scurteaza viata, iese dintr-o pereche repede. Vreti sa nu ia spaga? Trebuie sa nu fie in situatia de a spune copilului ca nu are bani sa-i cumpere ceea ce are nevoie si ceea ce vede la colegii lui la scoala si nu ma refer la masini, locuinte. Ma refer la lucruri care nu mai sunt azi luxuri sau care-s chiar de necesitate. Sa nu ajunga sa nu cumpere un produs de care are nevoie dintr-un hypermarket doar pentru ca la altul e cu 30-80 de bani mai ieftin, fiindca, mi-e jena, dar de multe ori, asa fac si eu. Unui medic rezident, dar nu numai lui, statul nu ii plateste nici sporurile, nici orele suplimentare, statul considera ca el trebuie sa invete si ca munca lui inseamna ca se formeaza, deci nu trebuie platita. In asa situatie, ori trage mata de coada, cerseste pe la rude, nu are nici familie, nici casa, nici masina ori ia spaga ori pleaca si au plecat asa sectii intregi din spitale, medici care unde sunt lucreaza 8 ore pe zi, au plata pentru fiecare ora suplimentara si nu mai vor s-auda de Romania. Foarte probabil, voi pleca si eu si nu voi spune ca numai unii-s vinovati. Vinovati suntem toti. Primul vinovat este statul roman, stat care e nesimtit si fura prin toti cei care au functii de conducere. Urmatorii vinovati sunt medicii... Imi pare rau ca zic, dar si medicii au adesea conduite inadecvate si printre medici si conducatorii de companii care lucreaza cu sistemul sunt nesimtiti si hoti. Iar medicii sunt exact ca oamenii din popor. Nu se unesc, nu lupta pentru drepturile si binele lor, dupa cum nu-s uniti si nu lupta nici pacientii. Pacientii care cred ca a lupta impotriva coruptiei din sistem e o lupta cu morile de vant, care gasesc scuze, intocmai ca medicii, scuze pentru a nu actiona si a lasa lucrurile sa degenereze. Se vorbeste despre sanatate si invatamant ca despre domeniile cu spagi si spagari si ignorate, dar de ce nu se revolta oamenii si nu lupta pentru ca medicii si profesorii sa fie platiti bine? Pentru ca nu inteleg ca daca medicului si profesorului le va fi bine, le va fi si lor, pentru ca stabilitatea si decenta oferita vietii doctorilor si profesorilor se va reflecta in serviciile oferite lor, copiiilor, in sanatatea si viitorul lor. Cand nu ai educatie, nu gandesti in perspectiva, nu ai nici viitor. Poate ca ma vor uri multi, dar se spune ca un popor are conducatorii pe care ii merita si care-l reprezinta. Pai, daca noi ne alegem numai hoti, necinstiti si ii lasam acolo, nu le facem nimic, nu cerem socoteala, asa om fi toti: hoti, necinstiti, rai, lasi si indvidualisti. Toti suntem de vina. Eu sunt de acord sa mearga fiecare care ia mita la inchisoare, dar sa mearga cu tot cu cel care o da si fara nicio negociere sau discriminare.


Musafir

#317 Medici oncologi arestati

2015-09-23 06:13

La spitalul judetean braila doi medici au fost arestati pentru decontari de medicamente in fals. Acesti medici care luau salariu pentru ingrijirea bolnavilor de cancer isi omorau timpul cum sa faca rost de bani multi cu munca putina asa ca au recurs la falsuri in acte si au trait bine pana la venirea politistilor. Aviz medicilor spagari care pierd timpul cu ilegalitati si bani multi !!!


Musafir

#318

2015-09-23 20:43

Am semnat, dar fac si o mentiune: nu-mi ajunge sa vad ca-s cercetati, arestati cateva luni in puscarii sau la domiciliu, pusi sub control judiciar si apoi netrimisi in judecata ori trimisi pentru ca dosarele sa treneze ani, sa primeasca niste condamnari cu suspendare sau ridicol de mici. Au luat mita, 10 ani de puscarie si sa nu-i mai vedem prin spitale nicicand, sa li se confiste la toti ce e peste lefuri si nu pot justifica legal in niciun mod!

Musafir

#319 DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

2015-09-24 16:46

DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

O petitie cu un titlu mai potrivit nu ar fi existat. Acest titlu spune totul despre sistemul nostru sanitar

DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Vad ca azi a fost scoasa aceasta petitie din circuit, poate au fost facute prea multe plangeri aduse in comentarii la adresa personalului medical dar speram ca aceste plangeri au fost citite si de cei care pot schimba in bine sistemul nostru sanitar si mai ales a schimba comportamentul celor care dau si cer plicuri in spitale ! Sa multumim initiatorului acestei petitii si sa speram ca isi va atinge scopul. Altfel ne zbatem degeaba ca pestele pe uscat.


Musafir

#320 Re: DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

2015-09-24 16:48

#319: - DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE! 

 Petitia nu a fost scoasa din circuit, e populara, are peste 4600 de voturi, dar probabil ca nu s-a mai platit pentru publicitatea de la subsol. Dati click pe rubrica cele mai populare petitii, 24 de ore si o veti gasi pe locul al doilea. Pacat insa ca nu e sustinuta de toti cei care stiu ce se intampla si care tac complice! As sugera sa i se schimbe titlul in fara plicuri in spitale, fiindca e mai pe inteles, nu necesita multe conexiuni! Romanul marseaza la lozinci simple!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-09-24 16:57



Musafir

#322

2015-09-26 14:58

Pentru ca nu mai putem tolera, suporta. Trebuie sa ne trezim din somn, din negare, sa facem ceva! Sa nu pasam raspunderea si mata moarta la altii, la vecini, sa ne unim, sa nu ne mai fie teama! Sa ne respondsbilizam si sa ne asumam actiuni, decizii!

Musafir

#323 Re: DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

2015-09-26 15:07

#319: - DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE! 

 A reaparut, dar trebuie incurajata, distribuita, trebuie sa vorbim...Sa spunem fiecare ce am trait, sa facem si un protest. Un protest mai mare ca al celor 10 medici care s-au invrednicit sa se adune in fata Guvernului cand amenintau ca vor fi 10 mii, vor intra in greva generala, isi vor da demisia in bloc! Se tin cu disperare de scaune, de spitalele de stat de unde pica plicul! Noi nu stiu ce avem...De ce nu reactionam cu zecile de mii! Cu sutele de mii! Ce fel de natie nenorocita suntem, de ce nu ne cunoastem interesul comun, nu luptam pentru drepturile noastre! Sa invatam de la arabi ...! In fata a zeci, sute de mii care ar cere "fara plicuri in spitale", "spagarii la inchisoare", ar tremura toti!


Musafir

#324

2015-09-26 20:40

Ceea ce ati scris este perfect adevarat

Musafir

#325

2015-09-26 21:34

Pentru adevar, dreptate, pentru ca trebuie sa dam dovada de solidaritate, unitate, sa sustinem lucrurile bune, nu pitipoancele, vedetele de carton, coruptia, fleacurile! Va felicit din inima!