DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția DEMNITATE SI ONOARE, FARA PLICURI IN SPITALE!


Musafir

#126

2015-08-23 07:19

Am semnat si confirm semnatura pentru ca sunt convins de existenta tuturor situatiilor descrise in petitie, m-am lovit personal de multe dintre ele si chiar de unele care nu imi amintesc daca se regasesc. Dupa o interventie la stat, evident, cu plata, desi pacienta era asigurata, au urmat, la acelasi medic, consultatii si controale la clinica privata, investigatiile anterioare si cele de dupa s-au facut tot la privat. Oficial si neoficial, am fost bun de plata doi ani de zile. Si trebuia sa platesc. Mama era in varsta, cu multe probleme, medicul avea grija tot timpul sa-mi reaminteasca, sa-mi spuna ca exista riscuri, ca in situatia dansei trebuie mai des facute analize, revizuita medicatia. As fi de acord ca un medic care isi face treaba, nu care vaneaza spaga, s-aiba si 1000 de euro si 1500 de euro/luna in mana, dar nici macar un singur leu in plus de la bolnavi si am certitudinea ca pentru cei care iau suma aceasta intr-o zi din spagi, pare nimica toata, ca nu marirea salariilor, ci neatingerea spagilor e adevarata problema. Salariul de la stat pentru ei nu conteaza. Cei 1500-2500 de lei/luna in mana sunt banii de tigari, banii de buzunar pentru copii, un fleac. Ar trebui un guvern care s-aiba sange in vene, un parlament, la fel, care sa taie acest rau de la radacina. Care ia bani, puscarie, fara discutie sau in locul pedepsei cu inchisoarea, tot atatia ani de munca in folosul comunitatii, munca grea, gratuita, fara plic si eliminarea din profesie, fiindca naravul din fire nu are lecuire. Care s-a invatat sa ia, nu se dezvata, deci, afara! Si tot conducatoorii ar trebui s-aiba curajul de a le spune ori la stat ori la privat, dar nu-n ambele locuri.


Musafir

#127

2015-08-23 08:33

Pentru ca nu mi se pare corect sa platesc asigurari de stat, chiar si din pensie si sa mai dau si spaga, iar asta INCA la modul oficial. Asa cum fiecare persoana trebuie sa fie platita corect pentru munca sa, asa cred ca si in sistemul de sanatate trebuie sa se intample la fel !!!

Musafir

#128

2015-08-23 10:56

Asa cum militarii jura pe drapel, credinta patriei, tot asa si medicii au semnat juramantul lui Hipocrat!!!

Musafir

#129

2015-08-23 16:25

Sanu se mai practice metoda cu pliku sa tratezi pe fiecare pacient cum a depus juramintu

Musafir

#130

2015-08-23 21:16

Va felicit si va sustin din tot sufletul! Spaga in sistemul public de sanatate e atat de raspandita, incat nu mai cu masuri foarte aspre si prin educatie mai poate fi corijata. E tolerata de zeci de ani doar ca s-au schimbat sumele, cadourile. Pe vremea raposatului, sume mai mici, mai putin, desi o nastere naturala in conditii excelente te costa o leafa bunicica. Am dat 1800 de lei ca medicul primar sa nu plece acasa, sa-mi asiste sotia si fiul nostru sa vina pe lume-n cele mai bune conditii. Nu mi i-a cerut doctorul, dar daca nu-i scoteam, ar fi continuat frumos sa se imbrace si-ar fi plecat acasa linistit, desi sotia era in travaliu. Pentru ca i-am dat, a mai ramas 4 ore... Nu-mi pare rau de bani, ii dadeam oricum, nu fiindca as fi simtit eu nevoia, ci pentru ca stiam ca era cel mai bun si-asa se obisnuia....Insa obiceiul e criminal pentru cei care n-au si astazi spaga poate fi si 4-5 salarii si nu din cele minime. Nu se mai poate inghiti! Nu toti au posibilitatea s-arunce cu banii precum manelistii, iar daca ceri sa fii tratat ca intelectual, respectat, e necesar sa dovedesti ca meriti pozitia, statutul, respectul....Sa fii om. Doctorii de azi sunt spagari, nu sunt oameni. In cea mai mare parte. Esti om cu mine, sunt om cu tine.


Musafir

#131

2015-08-23 21:49

Am semnat pentru ca mi s-a cerut, am dat spaga la greu si nu mi se pare deloc normal si decent sa se intample asa. Am semnat pentru ca si eu imi doresc ca profesia de medic sa se exercite in mod demn, cu onoare, fiindca baiatul meu mi-a spus ca vrea sa fie doctor si-mi doresc sa nu ii curm visul cand va fi major. Nu-l voi lasa sa dea la medicina daca vor subzista realitatile de azi.

Musafir

#132 Vreau sa se termine cu spaga, furtul, nepotismele-n tarisoara noastra!

2015-08-23 22:05

Am semnat pentru ca vreau sa se termine cu hotia, mita, nepotismul in tarisoara asta si s-ar fi terminat de mult daca cei care ar fi condus Romania s-ar fi gandit la popor, la viitorul lui  si nu la binele propriu. Dar s-au ingaduit complice toate nemerniciile descrise, multe abuzuri, caci ai nostri politicieni furau mult mai mult si cand tu esti hot, vrei sa te-mbogatesti, nu te intereseaza ce se intampla sub tine, mai inchizi ochii, mai arunci o pomana. Doctorii si preotii sunt cei mai mari spagari dintre oamenii obisnuiti, simpli, fara mari functii. Profesorii iau ciubucuri marunte: maxim mia de euro in preuniversitar, dar se vand mult mai ieftin...Foamea-i mult mai mare si oferte de spaga consistenta apar doar la examnene, admiteri, nu in mod curent.


Musafir

#133 Nesimtirea medicilor a depasit orice limita.

2015-08-23 22:24

Am semnat pentru ca vreau sa ni se intoarca fratii, surorile, copiii si nepotii acasa, fiindca vreau sa se traiasca normal si bine si la noi in tara, fiindca nesimtirea medicilor si lacomia lor au depasit orice limite. Nu au pic de emotie, comapsiune, omenie in ei, nu se mai satura cei mai multi! Daca li se ia spaga, poate nici nu va mai fi asa mare inghesuiala la medicina, vor da la facultatea aceea doar cei care vor vrea cu adevarat sa fie doctori. Mi-as dori tare mult sa vad ca mai sunt medici-oameni. Inca n-am intalnit...


Musafir

#134

2015-08-23 23:09

NU DORESC LEGALIZAREA A CEVA ILEGAL....RUSINE GUVERNULUI PENTRU ASA PROPUNERE...DEMISIA GUVERNULUI ASTA DORIM...ESTE INCAPABIL!?

Musafir

#135

2015-08-24 05:26

Am semnat pentru ca e prea mare coruptia in sistemul nostru public de sanatate si nu numai in el, pentru ca prea mult indraznesc sa minta, sa astepte spagi si sa nu li se intample nimic. Am semnat pentru ca cei care ne socot pe noi nesimtiti, tarani opariti, fara discernamant, arogandu-si competente pe care nu le au si folosind limbaj de cocalar de Obor, smecher, nicideum de intelectuali cu stil, intrunesc in cel mai mare grad insusirile cu care ne eticheteaza. Le doresc si eu cancere, accidente vasculare, sa nu se uite la ei nimeni fara plic sau chiar cu o mie de spagi date, sa devina donatori de organe, sa le scoata medicii spagari organele si sa-si faca nevoile pe ele, sa n-aiba loc prin gropi si sa se imputa in strada! Sa nu ma credeti pe mine intr-atat de bolnav. Am preluat fara ghilimele comentariul 86 si alet opinii de cadre medicale exprimate pe pagina "Alianata medicilor", pagina care arata doar cat sunt de dezbinati si de fara rusine. Singura lor "alianta" este cea pentru spaga legala...Spaga dupa care le arde buza si le tataie curul. Legiferarea spagii, oricum ar fi numita, e o mare, mare rusine nationala. RUSINE, RUSINE, RUSINE, MEDICI DIN ROMANIA SPAGARI SI INCOMPETENTI, RUSINE, GUVERN PENAL!

Musafir

#136 SPAGA E IN ADN-UL ROMANULUI....

2015-08-24 05:30

NE-AM INVATAT HOTI, NECINSTITI, SA CUMPARAM TOT, DE LA NOTE, LA POSTURI SI LA MEDICI  SI SPAGARI VOM MURI TOTI! AVEM SPAGA IN ADN SI ASTA E CEL MAI DUREROS LUCRU.

medic roman alungat de sistem afara din tara

#137 Exista bani pentru sanatate, nu exista vointa politica, prioritati normale pentru statul de drept.

2015-08-24 06:02

Pentru ca scoala romaneasca de medicina mai scoate inca produse competitive, performante, dar pentru afara, fiindca in sistemul nostru de sanatate daca nu ai bani si pile, nu faci chiar nimic. Ca sa te angajezi oriunde trebuie sa dai spagi uriase dupa rezidentiat, sa muncesti ca rezident sau tanar specialist  in locul primarilor, specialistilor cu vechime, ei sa ia grosul si tu, firmiturile.

Pentru ca ma regasesc ca medic in petitia asta, medic care a plecat din Romania, fiindca a simtit ca statul si societatea isi bateau joc de el, medic care stie ca ai lui colegi nu vor demisiona niciodata-n bloc, fiindca nu sunt uniti si pentru ca le e frica, au vulnerabilitati, care cunoaste ca o greva de orice fel nu va genera nici pentru docotori nici pentru pacienti nimic bun.

Oalele se vor sparge tot in capul cadrelor medicale, cadre medicale care deja sunt percepute cumplit de societate si oamenii nu pot fi condamnati ca vor sa fie tratati decent, cu respect, fara a li se cere atentii, plocoane, bani, fara a se insinua ca e nevoie sa dea informal.

De partea doctorilor, frustrarea si agresivitatea sunt la fel de crescute. Ai 22 sau 24 de ani de studii pana devii medic specialist si daca nu iei spagi, stai pe banii parintilor, care au grija sa-ti aminteasca tot timpul ca te intretin, c-ai mai multi ani de scoala ca altii de viata si nu poti sa ai casa ta, sa platesti chiria, facturile, hrana, imbracamintea, consumabilele si cele necesare pregatirii tale, ca n-ai si tu nevasta si copii.

Tot ce se petrece in tara nu face decat sa degradeze relatia medic-pacient, sa deterioreze increderea si-asa redusa in clasa politica, dorinta si capacitatea politicienilor de a rezolva orice.

Posturile sunt blocate pentru ca-s tinute pentru medicii care stau cu lunile in concedii fara plata, cu anii in alte tipuri de concedii si scot bani frumosi afara sau pentru ca se urmaresc tensiuni, greseli care sa compromita cu totul in ochii lumii statutul medicilor. Bani sunt. Nu exista vointa politica.

PRO DEMINITATE

#138 Re: Exista bani pentru sanatate, nu exista vointa politica, prioritati normale pentru statul de drep

2015-08-24 12:47

#137: medic roman alungat de sistem afara din tara - Exista bani pentru sanatate, nu exista vointa politica, prioritati normale pentru statul de drept. 

 Felicitari acestui medic care a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume , de bun simt, insa doar pe 1/2 am o completare si pacientii stau si au stat pe banii parintilor, si noi cei salariati si chiar pensionarii isi upgradeaza cunostiintele in timp cu vremurile,pentru ca altfel nu-ti poti pastra un loc de munca, oricat de bine ai fi pregatit, te doboara pilele si spagile date la sefi ca sa iti poti mentine serviciul, daca nu dai spaga la sefi si nu esti de acord cu ea esti persoana NON GRATTA, si la primele restructurari esti primul pe lista, si sa fim realisti, avem destui someri, si somajul continua in special in companiile si regiile de unde inca se mai mulge pe spatele salariatilor,si a pensionarilor.si noua ne reproseaza parintii ca stam pe spatele lor, multora chiar daca le-au murit parintii si au ramas in casa sunt mereu in conflict cu ceilalti mostenitori frati sau surori..Problema este alta sistemul este foarte prost gandit, spaga nu justifica nimic din ce spun medicii, agresivitatea lor este mult peste limita , intrucat pacientul disperat , (cititi comentariile de la pacienti, )vine cu capul plecat la medic si cu "saru'mana sa poata face o operatie, investigatii imagistice, sau analize medicale,cu spaga cu tot daca nu este multumit de ea te plimba intre privat si stat pe unde au contacte sau de unde isi trag comisioane alti banuti care le vin pe langa, spaga,+slariu+ garzi platite de noapte.Spaga nu justifica tratatele pe care ei spun ca trebuie sa le cumpere,pentru ca ar putea cumpara un tratat si pe urma sa-l traga toti la xerox si sa-l coperteze,cum fac avocatii, juristi si alte categorii care au nevoie de carti pentru a se updata la zi. , cam toti salariatii fac asta altfel nu te poti mentine in sistem si risti sa fii dat afara.Spaga nu justifica nici mandria ca au facut Universitatea de Medicina si Farmacie pentru ca acea universitate a fost construita din banii parintilor nostrii, bunicilor, strabunicilor, si este de stat iar suma platita pt ea este infima pentru ca daca o faceati in strainatate va costa enorm si tratatele le plateati din buzunarul propriu sau le citeati de la biblioteca privata sau de stat.apoi ei functioneaza intr-un spital de stat construit la fel de noi din banii nostrii ai contribuabililor.Apoi ei iau spaga de la niste oameni amarati , necajiti marea lor majoritate,si care au probleme mult mai grave cu sistemul si legile decat aveti voi medicii, deci au probleme si ca pacienti, si ca salariati sau pensionari, ca tot.Medicii de la noi din spitale policlinici iau spaga de la bolnavii de cancer, bolnavi cronici, persoane care trebuiesc operate de boli grave, si sincer nu prea am vazut pacienti recuperati total in ultimii 25 de ani, ma cam intalnesc cu ei in acelasi spital mereu pe la alte sectii sau tot pe sectia unde am mai fost.In plus clinicile private unde ei activeaza in cate doua trei clinici+ la spitalul de stat si acele clinici au fost construite din banii nostrii de CAS furati sau deturnati, nu cred ca un medic sau manager ar fi avut banii necesari din salariul mic care se plange ca il are, strangand banut cu banut, sau prin imprumut bancar, pt ca ratele ar fi mult prea mari la ce dotari gasesti in aceste clinici private, nici daca s-aua sociat mai multi medici nu ar fi reusit intr-o tara atata de saraca ci cu salarii atat de mici sa faca asta, deci clar sunt prin bani furati din CAS, SI SPALATI IN SISTEM,UNDE MAI PUI CA MAREA MAJORITATE A CLINICILOR ACUM AU SI CONTRACT CU CASA PRIN COPLATA . DECI IN CONCLUZIE NOI TOTI PLATIM PRIN TOATE FORMELE ILEGALE HOTIA DIN SISTEM, LUXUL MEDICILOR , (PENTRU CA DACA AR FI ATAT DE BUNI NU NE-AM INTOARCE DE 10 ORI LA EI SA FIM PLIMBATI INTRE PRIVAT SI STAT, SI AM GASI REZOLVAREA DIRECT LA SPITAL , INTRUCAT IN BUCURESTI CAM TOATE SPITALELE AU TOT CE LE TREBUIE, SI DACA NU AU AU SINDICAT CARE SA LE NEGOCIEZE CONDITIILE DE MUNCA, SI MANAGERI CARE SA OFERE CE LE TREBUIE SAI SA APELEZE SAU SA CAUTE SPONSORI, SI SLAVA DOMNULUI CA SPONSORIZARI AU FOST CATRE SPITALE SI DE LA NOI PACIENTII SI DE LA BISERICA SI DE LA OAMENI DE AFACERI.DECI PE SCRUT PLATIM LUXUL PE CARE IL VOR MEDICII SI VOR MAI MULT DECAT AU, TOTI AU VILE SI MASINI SCUMPE CHIAR SI REZIDENTII, II AUZI PE CULOARE CA VORBESC UNDE SI-AU FACUT VACANTELE IN STRAINATATE, VACANTE SCUMPE SAU PE UNDE S-AU DISTRAT PRIN CLUBURI SI ALTE LUCRURI LUXURIANTE PE CARE UN PACIENT NU SI LE PERMITE PENTRU CA DA SPAGA, SI ARE NEVOI SPECIALE DE MEDICATIE , ALIMENTATIE, RECUPERARAE (PLATITA DIN BUZUNARUL PROPRIU)REGIM DE VIATA DIFERIT DECAT AL MEDICULUI, ASTA GARANTAT, SA MAI ZIC CA ISI BAT JOC LA SPITAL SI DE PERSOANELE CU HANDICAP, NU ARE SENS, CA ELE PLATESC DIN BUZUNARUL PROPRIU INVESTIGATIILE CARE LE TREBUIE PENTRU COMISIA ANUALA DE HANDICAP SI PENSIONARE, CA SA OBTINA DOAR O HARTIE , UN REFEREAT PENTRU ACESTE COMISII , LA CEA DE HANDICAP NU PREA AU DE CE SA DEA SPAGA, DAR AU FOST SITUATII CAND AU DAT, PENTRU CA MEDICII DE ACOLO NU TIN CONT DE CEL MAI GRAV DINTRE DIAGNOSTICE IL IAU IN CONSIDERARE PE CEL MAI PUTIN GRAV CA SA SCADA GRADUL DE HANDICAP,LA PENSIONARE ESTE ACEEASI SITUATIE SAU CHIAR MAI RAU. SINCER EU LE-AS PUNE CAMERE DE LUAT VEDERI PESTE TOT , PRIN TOATE CABINETELE CHIAR SI LA WC, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE, SPAGA ESTE IMORALA, ILEGALA CHIAR SI LEGALIZATA ASA CUM VOR EI SA O FACA PE USA DIN DOS! NU MA MIRA CA DUPA CELE SCRISE AICI DE MINE SAU PE FB IN CAZ CA VOI AJUNGE LA MEDIC LA SPITALUL DE STAT , CHIAR SA FACA ORICE SA MI SE PIARDA URMA SA NU FIU TRATATA CORESPUNZATOR, CA SA POT DECEDA LEJER SA SCAPA DE O GURALIVA DIN SISTEM.

 

EI VOR SALARIIU+SPAGA+ COMISIOANE DE LA CLINICI PRIVATE +SPAGA LEGALIZATA+ COMISIOANE DE LA FARMACII =VIATA DE SUPER LUX

 

CONCLUZIE SA INTRE ANAF SI DNA PESTE EI, SA VEDEM DE UNDE SUNT ATATEA CLINICI PRIVATE SI FARMACII CARE LUCREAZA CU EI, CE MEDICI LUCREAZA CU EI, SA-I ARESTEZE SA PLATEASCA CA ORICE OM CARE FURA SAU DETURNEAZA FONDURI SAU IA SPAGA SAU DA SPAGA,SI SA NU-SI FACA PROBLEME CA NE PLEACA MEDICII SI ASISTENTELE DIN SISTEM, CA E CLAR CA NU VOR PLECA,DAR MACAR CEI CARE VOR RAMANE DUPA TRIERE ISI VOR FACE TREABA, MAI BINE PLATESC MAI PUTINI MEDICI CU SALARIU FOARTE  MARE  DAR CORECT, DUPA PERFORMANTA, SI COMPETENTE,PERFORMANTA REALA, SI CU TIMPUL CEI PLECATI SAU INCHISI VOR FI INLOCUITI CU CEI DIN STRAINATATE SAU CARE VOR SA SE INTOARCA DUPA STUDII IN STRAINATATE, SAU DE ALTI MEDICI, DIN REPUBLICA MOLDOVA, SAU DIN ALTE STATE CARE FAC FACULTATEA LA NOI SAU AU FACUT-O INSA VOR CAZUISITCA SI VOR SA INVETE MEDICINA, PENTRU CA DIN PACATE CAZUISITCA EXISTA STATISTICILE OMS O ARTA FOARTE BINE, E SUFICIENT SA DAI UN SEARCH PE INTERNET !!EXISTA PREA PUTIN PERFORMANTA, COMPETITIVITATE (DOAR LA MARIMEA PLICLUI), DEVOTAMENT , VOCATIE, COMTENETA !!DACA ERAU ASA BINE UPDATATI PE TRATATELE CUMPARATE DIN SPAGA NOASTRA AVEM SI PERFORMANTA IN DOMENIU !!DIN PACATE NU PREA AVEM ASTA SE VEDE DUPA COZILE DE LA CABINETE SI DUPA COZILE DIN SPITALE.IN PLUS LA SATE SI COMUNE NU MAI CONSULTA NIMENI, BUCURESTIUL ESTE SUPRA AGLOMERAT DE PACIENTI DIN PROVINCIE, MAREA MAJORITATE BATRANI, CARE POT FI PRELUATI DE SECTII DE GERIATRIE SAU MEDICINA INTERNA DIN PROVINCIE, SI TRATATI SI OPERATI IN PROVINCIE , CA PACIENT IN BUCURESTI FACI "NAVETA" ZILNIC AMBULATORIU LA SPITAL PE BANII TAI, TREBUIE SA TE PROGRAMEZI CA SA STAI INTERNAT  AMBULATORIU DE REGULA CU O LUNA DE ZILE INAINTE , IAR CA SA OBTII UN PAT DE SPITAL TREBUIE SA FI PE MOARTE SAU SA FIE PLICUL CAT MAI GROS !


Musafir

#139 Plimbarea intre privat si stat !!

2015-08-24 13:01

Hai sa-ti spun prin ce situatie reala trec eu acum, deci cu RMN facut pe banii mei in luna februarie, RMN-ul destul de elocvent, chiar mi s-a spus de la spital ca nu mai este nevoie de alt RMN pentru ca se vede foarte clar,mi s-a dat un tratatment care m-a ajutat intr-o mica masura, restul tratamentului l-am completat eu pe banii mei, naturist si cu alte medicamente speciale pt asta.Am zis sa nu mai ma duc la spital la stat, pentru reevaluare fiind nemultumita de o replica care mi-a dat-o acel medic citez :"Mi-e lene sa mai cobor pana la vestiar sa va aduc CD-urile" in timp ce eu stateam in fata lui pe scaun pe gol cu niste dureri infioratoare, am zis sa fac reevaluarea la parivat, am cautat o clinica am gasit am mers la acel domn doctor, am platit consultatia 95 de lei,si supriza, m-a chemat la o alta clinica privata unde dansul activeaza, (deci activeaza la doua clinici private pe specialitatea dansului)) cu bilet de trimitere de la medicul de familie, ca sa-mi dea alte bilete de trimite spre alte clinici unde sa fac acele invetigatii imagistice, in numar de 3, cu CASA DE ASIGURARI in doua variante, una gratuir dupa programare cand si daca au fonduri, sau cu coplata, decontat din CASA sio restul sa platesc eu...cica asa functioneaza sistemul sa ma plimbe in trei clinici private, ca sa fac niste investigatii care sunt extrem de necesare.Trageti singuri concluzia, pentru ce vor salarii mari de mii de euro, si spaga legalizata !Ps nu am 5 minute de cand am inchis telefonul ca sa ma programez sa obtin acele bilete de trimitere ! Pna fac investigatiile deja boala mea este avansata mult mai mult, si ajunge sa descopere legistul, sau necropsistul de la spital ce boala am avut, cazurile astea sunt din ce in ce mai dese !

PRO DEMINITATE, PRO PACIENT, STOP CORUPTIE

#140 STOP PLICUL LEGALIZAT !

2015-08-24 14:04

ACUM CATEVA ZILE NE ANUNTA CU SURLE SI TRAMBITE DL MINISTRU AL SANATATII NICU BANICIOIU SI CU UN ZAMBET DE SATISFACTIE PE FATA, SA NU IL NUMESC ALTFEL ACEL ZAMBET, CA AU AJUNS LA UN NUMITOR COMUN SI ANUME LEGALIZAREA A CEVA ILEGAL SI IMORAL SI ANUME LEGALIZAREA SPAGII  SI IERI AU ANUNTAT CA SE VA VOTA LEGEA IMORALA SI ILEGALA PE USA DIN DOS .

AM CATEVA INTREBARI PT DL MINISTRU.(SCUZE SCRIU CU CAPS CA SA SCOT IN EVIDENTA,)

DECI INTREBARI :

1)UNDE A FOST POCIENTUL SAU ASOCIATIILE PACIENTILOR LA ACESTE NEGOCIERI, ?!

COMENTARIU OARE NU TOT PACIENTUL TREBUIE SA SCOATA SPAGA LEGALIZATA DUPA TERMINAREA PROGRAMULUI IN REGIM PRIVAT IN ACELASI SPITAL ?!!ACELASI PACIENT CARE PLATESTE CAS, DECI IL TAXATI DE 10 ORI !!

2)STITI DE LA CARE PACIENTI SE IA SPAGA ?!

3) V-ATI ORIPILAT DE STATULUL DE FUNCTIONAR PUBLIC SI VRETI SA FIE MESERIE LIBERALA, OK INSA SA NU UITE CA EI FUNCTIONEAZA INTR-UN SPITAL DE STAT CONSTRUIT DE BUNICII SI PARINTII NOSTRII, SI DE NOI SI CLINICILE PRIVATE LA FEL SI UNELE FARMACII LA FEL SUNT PE LOCATII CONSTRUITE DE PARINTII SI BUNCII NOSTRII..

INTREBARE: SUNTETI DE ACORD INAINTE DE TRECEREA LEGII PE USA DIN DOS SA FIE CONTROLATI TOTI MEDICII DIN SPITALE SI DIN MEDIUL PRIVAT DE ANAF , DNA, ETC?!! SA VEDEM SI NOI CUM SI-AU FACUT UNII CLINICI PRIVATE, CUM LUCREAZA LA PRIVAT SI LA STAT CONSECTUTIV SI IAU BANI DE PESTE TOT,INSA SE VAITA LA SPITAL CA SUNT FOARTE OBOSITI ?!!

4)INTREBARE CUM FACE FATA UN MEDIC OBOSIT IN SPITAL SA TE CONSULTE DUPA TERMINAREA PROGRAMULUI ?! 

IN CONDITIILE IN CARE EL ACTIVEAZA SI LA PRIVAT IN CATE DOUA TREI CLINICI SAU CABINETE PARTICULARE PRORPII, +GARZILE DE NOAPTE,

5)CUM TE OPEREZA UN MEDIC OBOSIT DUPA PROGRAM IN CONDITIILE IN CARE EL OPEREZA SI DIMINEATA IN TIMPUL PROGRAMULUISI UNELE OPERATII DUREZA SI PESTE 8 ORE ?!, V-ATI GANDIT CA VETI CREEA UN PRECEDENT SI VOR CHEMA MAI MULT IN REGIM PRIVAT, PE ACELASI PLATITOR DE CAS, SA PLATEASCA CAS + SPAGA "LEGALIZATA"?!!

6)DACA MEDICII VOR CONSULTA IN REGIM PRIVAT LA SPITALELE DE STAT, VOR MAI FUNCTIONA SI IN CLINICILE PRIVATE CARE AU CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI? CLINICILE PRIVATE VOR MAI AVEA SI ELE CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI?!!(FAPT TOTAL INCORECT PENTRU CA IAR SUNTEM JUPUITI PE FATA )CLINICILE PRIVATE AU FOST CONSTRUITE TOT DIN BANI SPALATI DIN CAS SI ALTE FONDURI AFACERI CU STATUL , LA FEL SI FARMACIILE.

7)DE CE TREBUIE SA FIE JUPUIT LA GREU PACIENTUL, ROMANUL CARE MUNCESTE ONEST SAU PENSIONARUL SI PLATESTE TAXE SI IMPOZITE,  CARE PLATESTE ONEST SI A PLATIT ANI DE ZILE CAS-UL PENTRU SEVICII MEDICALE GRATUITE SI MODERNIZARE, MODERNIZARI CARE POT FI FACUTE DIN SPONSORIZARI SI MULTE ASA AU FOST FACUTE ?!?! NU PLATIM DESTUL LUXUL TUTUROR DEMINTARILOR INCEPAND DE LA PRESEDENTIE SI TERMINAND CU PARLAMENTARII ETC CEI 48 TRECUTI PE LISTA SALARIILOR MARI+ PENSII PENTRU"SPECIALI" +MILITARI+ SI ALTII TRECUTI IN CATEGORIA CELOR SPECIALI ,NU PLATIM DESTUL SALARII URIASE PENTRU MANAGERI INCOMPETENTI, NEPERFORMANTI PESTE TOT ?! REZULTATUL SE VEDE DUPA CUM ESTE DE AVANSATA ROMANIA 

8)STITI CA LA ORA ACTUALA NE PLIMBAM CA PACIENTI INTRE PRIVAT SI STAT CU SPAGA+ PLATA PRIVATA +COPLATA PANA NI SE PUNE UN DIAGNOSTIC CORECT SI DE MULTE ORI DIN ACEASTA CAUZA AJUGEM IN ULTIMA FAZA LA MEDIC , CAND NU SE MAI POATE FACE NIMIC ?!

9)SUNT DE ACORD CA MEDICII SA PRIMEASCA SALARII MARI, MULTI DINTRE EI LE SI MERITA ,

INSA....

SUNTETI DE ACORD CA ACEST LUCRU SA SE FACA CORECT DUPA CRITERII DE PERFORMANTA REALA, CU APRECIEREA REALA A PACIENTULUI SI MARTURIA LUI, DUPA RECUPERARAEA TOATALA A LUI?DUPA COMPETENTA REALA., NU PE BAZA DIPLOMELOR LUATE PE USA DIN DOS CA SA ZICA CA ESTE MEDIC BUN ?! SUNTETI DE ACORD SA SE FACA MARIREA SALARIILOR PE COMPETITIVITATE REALA, VOCATIE, DARUIRE FATA DE PACIENT, PENTRU CA NOI LE-AM PLATIT FACULTATEA, SPITALELE, SI TRATATELE DUPA CARE EI SE UPDATEAZA SI PENTRU CARE SPUN CA AU FOST NEVOITI SA IA SPAGA , IN STRAINATATE O FACULATETE DE MEDICINA II COSTA DE LA 50.000 DE EURO LA 250.000 DE EURO SI TRATATELE LE LUAU LA CITIT DE LA BILBLIOTECA, SAU LE TRAGEAU LA XEROX SAU SI LE CUMPARAU SINGURI !

 

CONCLUZIE NU SE DORESTE UN POPOR SANATOS CARE SA MUNCEASCA SA DEA PERFORMANTA, SE DORESTE CA SA RAMANEM EVENTUAL VREO 10 MIL DE LOCUITORI BOLNAVI SI ASISTATI SOCIALI,NU SE FACE PREVENTIE, NU SE DORESTE STOPAREA CORUPTIEI, NU SE DORESTE PERFOMANTA IN NICI UN DOMENIU, SE DORESTE O ROMANIE VANDUTA , CORUPTA, RUINATA, VANDUTA BUCATA CU BUCATA, TOTI VOR BANI INSA FARA SA FACA PERFORMANTA, FARA SA DEA NIMCI INAPOI DIN CEEA CE AU PRIMIT PANA ACUM DE LA SALARIAT, PACIENT, ROMAN DE RAND, CARE AU FOST CORETCI SI AU INTRETINUT CAPUSELE SISTEMULUI DIN SALARIUL LOR, SE DORESTE SA PLECAM CATI MAI MULTI DINTRE NOI.

 


Musafir

#141

2015-08-24 14:34

CRED CA INCET INCET TARA ASTA DEVINE O TARA DE CACAO CONDUSA DE SPAGARI CARE LEGALIZEAZA SPAGILE, FURTURILE, MINCIUNILE CALCAND IN PICIOARE DEMOCRATIA. LA NOI NU MAI ESTE COMUNISM DAR NICI DEMOCRATIA MULT ASTEPTATA LA REVOLUTIE. LA NOI ESTE CORUPTIE DE JOS PANA SUS PE FATA SI LA VEDERE ! CEI CARE FURA O GAINA STAU IN PUSCARII 5 ANI IAR CARE FURA MILIOANE DE EURO STAU CATEVA LUNI SI RAMAN CU BANII IN CONTURI. ASA CA CE MAI ASTEPTATI DE LA DOCTORI ? EI SA NU FACA SPAGA INTR-UN ASEMENEA SISTEM ?


Musafir

#142

2015-08-24 14:34

DECI A ANUNTAT ACUM NICU BANICIOIU S--A LEGALIZAT SPAGA FISCALIZATA, DECI TU PLATITOR DE CAS, DAI ONORARIU  MEDICULUI CARE SE IMPOZITEAZA, CICA PROCEDEAZA ASA PT MARIREA SALARIULUI MEDICULUI, SE IMPOZITEAZA CHIPURILE,(DA DACA IMI DA BON FISCAL CIRECT NU CHITANTA )SI PENTRU MODERNIZAREA SPITALULUI, 

 

INTREBARE DE CE MAI PLATESC CAS-UL?CA SA INTRETIN LUXUL MEDICILOR?!!! DECI NE VOM PLIMBA LEJER INTRE COPLATA SI SISTEMUL CAS, FARA NICI UN REZULTAT CA SI PANA ACUM !! ALOO PE CE LUME TRAIESTE DOMNUL MINISTRU DEJA SUNTEM COPLATITORI LA MULTE SERVICII MEDICALE DIN SPITALE !! ALOO DOMNULE MINISTRU ESTE DATORIA MINISTERULUI SA PLATEASCA SALARIILE SI SA MODERNIZEZE DIN CAS NU ESTE DATORIA PACIENTULUI , MIE MEDICUL NU-MI PLATESTE SALARIU+ONORARIU CA SA IMI MARESC VENITURILE SI SA MI SE MODERNIZEZE INTREPRINDEREA !!


Musafir

#143

2015-08-24 14:57

SUNTETI MULTUMITI CA VA VOM PLATI LUXUL ALATURI CEL AL DEMNITARILOR !!CHIAR CREDETI CA MERITATI TOTI ?!! ATUNCI DE CE AVEM ATATIA BOLNAVI?! ATATEA CAZURI REZOLVATE PRIN CHETA SA PLECE IN STRAINATATE ?!!NU VETI MAI FI OBOSTITI !! SINCER EU REFUZ SA DAU ONORARIU FISCALIZAT UNUI MEDIC OBOSIT CA LUCREAZA SI PRIVAT +GARZI+ PRIVAT LA CLINICA ETC NU DA PERFORMANTA SI NU MA REZOLVA DIN PUNCT DE VEDERE MEDICAL, FISCALIZAT SAU NE FISCALIZAT TOT V-ATI BATUT JOC DE PACIENTI, SI ORICUM PACIENTUL ERA COPLATITOR SI LA SPITAL LA ANUMITE SERIVICII MEDICALE +SPAGA, RASUFLA USURAT MINISTERUL CA VA PLATIM NOI SUPRLUSUL LA SALARIU SI NU VA PLATESC EI SA PUTETI FURA IN CONTINUARE FONDURI DIN CAS SI IN PRIVAT SI LA STAT !!FELICITARI SI SPOR LA FURACIUNEA DIN SISTEM PE NECAZUL SI NEFERICIREA BOLNAVILOR !!DECI A ANUNTAT ACUM NICU BANICIOIU S--A LEGALIZAT SPAGA FISCALIZATA, DECI TU PLATITOR DE CAS, DAI ONORARIU MEDICULUI CARE SE IMPOZITEAZA, CICA PROCEDEAZA ASA PT MARIREA SALARIULUI MEDICULUI, SE IMPOZITEAZA CHIPURILE,(DA DACA IMI DA BON FISCAL CIRECT NU CHITANTA )SI PENTRU MODERNIZAREA SPITALULUI,

 

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-08-24 15:16



Musafir

#145

2015-08-24 16:35

Ca sa intelegeti de ce in ultimii 25 de ani doctorii au cerut spagi tot mai mari pe fata si fara rusine atunci trebuie sa vedem pe ce temelie s-a construit societatea noastra post revolutie ! Dupa lovitura de stat din decembrie 1989 romanii spuneau dezgustati " ATI MINTIT POPORUL CU TELEVIZORUL " ! SOCIETATEA NOASTRA ESTE CONSTRUITA PE MINCIUNA SI HOTIE - poporul a fost manipulat de cei care azi o duc bine. Asa ca dreptate nu o sa gasiti, poate nepotii nepotilor vostri vor trai intr-o societate bazata pe adevar si dreptate sau poate pe o planeta cu ploi radioactive....


Musafir

#146 Asta e Romania in care traim!

2015-08-24 19:04

Asta e Romania, tara in care oamenii care spun adevarul, denunta abuzurile sunt persecutati, victime, oprimati, redusi la tacere. Sa ne rugam ca acest om deosebit sa nu pateasca alte lucruri mai rele, sa ne ridicam cu totii impotriva abuzurilor, nedreptatilor care i si ni se fac. Medici spagari, functionari spagari sunt in toata tara, iar Alianta Medicilor e o facatura. Ca un fapt de vers, primii trei lideri sindicali, cei care au negociat cu guvernul odioseniile de cresteri salariale  si tin sa precizez ca nu Dr. Florin Chirculescu, ci altii, intre care seful de la Sanitas,au lefuri si de 23000 de lei/luna. Ca sa nu credeti ca e o greseala, va traduc: 230 de milioane de lei vechi! Intervievat domnul cu pricina a afirmat ca el castiga din activitatile sindicale, ca are 3 job-uri  de acest tip, toate de clantau...


Musafir

#147 Re #146

2015-08-24 21:46

Asta ne aduce aminte de sindicatul minerilor din Valea Jiului care cereau salarii si sporuri tot mai mari iar productia de carbune extras tot scadea, salarii cerute si primite moca prin amenintari cu proteste de strada si marsuri spre Bucuresti. Acum santajul a fost cu demisia in masa, trebuia sa ii lase sa demisioneze si atunci vedeam daca demisiona vreun doctor, gargara si praf in ochi aruncat poporului credul. Pur si simplu am ajuns bataia de joc a smecherilor. Inainte ne plangeam ca mancam salam cu soia, soia care de fapt este un aliment natural, acum cand mancam salam din E-uri cancerigene nimeni nu se mai plange, tace si molfaie. Sincer ne meritam soarta. Cei satui de mizerii au plecat in tari straine asa ca noi cei ramasi meritam firmiturile de la mesele bisnitarilor bogati pe spatele poporului. Fratilor sa lingem firmiturile si sa multumim boierilor, sarutmana boierule !

Maria Damian

#148 Cu spaga incepe reforma-n sanatate?

2015-08-24 22:52

Domnule Prim-Ministru, Domnule Ministru Banicioiu,

va rugam, nu sfidati bunul simt, Constitutia, Codul Penal,

nu ne aratati ca egalitatea in drepturi e o vorba in vant, nu desconsiderati oamenii care platesc bugetului taxe si impozite, care platesc si asigurari de sanataate!

Nu dorim sa intretinem medicii cu plicuri, nu consideram ca noi trebuie sa platim de doua ori servicii medicale-n spitalele de stat! Va cerem sa abrogati din Legea Drepturilor Pacientului prevederea cu dreptul nostru de a face donatii medicilor....!!! Nu pentru noi se perfectioneaza, ci ca sa avanseze ei in cariere, nu noi trebuie sa le platim vacantele, conferintele, congresele! Ne-am saturat de aroganta si sfidare, de aerele si desconsiderarea lor! Nu suntem nici nebuni, nici cu defecte, iar legea trebuie sa fie aceeasi pentru fiecare! Asa ca lasati medicii sa raspunda pentru luare de mita ca functionarii publici, fiindca ceea ce fac ei e mai rau! Iau bani pentru viata si sanatatea semenilor lor, pun un pret pe ele! Ai bani, te tratam, n-ai bani, mori dracului!

Cum puteti negocia cu liderii sindicali ai SANITAS care-s doar asistenti medicali si pe cine credeti ca reprezinta ei?

Cu spaga incepe reforma-n sanatate?

Cu punerea pe bietii pacienti de noi taxe si biruri si invrajbirea lor si a medicilor in mod ireversibil?

Cu discriminarea intre bogati si saraci?


Musafir

#149

2015-08-25 06:21

Am impresia ca pe langa cotizatia la C.A.S. si plicul cu bani dat doctorului, acum s-a inventat si "ONORARIUL" adica alti bani bagati in buzunarul doctorilor si sacul statului. Asta suna cam asa, ai un loc de munca atunci esti obligat sa contribui la CAS, dar cand mergi la doctor acesta te conditioneaza sa-i dai un plic cu bani, iar acum mai vine si statul cu ONORARIUL obligatoriu daca vrei sa fi tratat cat de cat !!! Cred ca mai simplu si mai cinstit era marirea salariului medicilor si INTERZICEREA oricarui plic, onorariu, ciubuc sau spaga in spitale. Dar cine sa faca dreptate, cine sa judece corect cand multi sunt invatati de mici sa fure si insele pe cei din jur. Ar trebui reeducat acest popor de la cel cu tata-n gura pan la cel cu barba sura !!!!!!!


Musafir

#150

2015-08-25 07:54

Pana la urma guvernantii mostri fac tot ce vor ei. Credeti ca or sa intrebe pacientii sau doctorii ce parere au cu noua ordonanta pe care vor sa o voteze ? Nu vai, nu va intreaba nimeni ! Asa au facut si cu taierea din salarii si pensii, asa au facut si cu TVA cand l-au marit, asa au facut si cu pensile parlamentarilor cand le-au marit, asa or sa faca si cu lefurile parlamentarilor cand le vor mari in toamna, asa or sa faca si cu ONORARIUL cand il vor vota in septembrie. Ei fac doar ce vor muschii lor fara sa le pese de majoritate. Daca ei zic sa dam onorariu atunci vom da, vrem nu vrem !