Apărați statul laic, domnule președinte Iohannis

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Apărați statul laic, domnule președinte Iohannis


Musafir

#76 Re:

2014-12-20 05:35

#66: -  

 Te cam contrazici.  Și le cam amesteci. ..

Religia strămoșească este cea creștin ortodoxă de 2000 de ani.

Iar ea a fost întotdeauna împletită cu școala. Biserica a dat prima școală românească. Tot ea a asigurat învățământul primar. 

Tot ea a creeat Academii, și tot ea a susținut arta si cultura acestui neam. Tot ea a deținut cele mai multe tiparnite care au tipărit carte bisericească dar si de învățătură. 

Nu prea au existat la noi conducători de stat și boierime care sa nu sprijine Biserica, să nu se implice in egală măsură in domeniul asistenței sociale-medicale, al culturii. 


Musafir

#77 Re:

2014-12-20 05:42

#52: -  

 Ai sau lucrezi cumva la vreo firmă? 

Pentru că dacă ai mă înțelegi foarte bine: profit ai atunci când veniturile sunt mai mari decât cheltuielile. Pentru că nimic nu se face sau întreține numai cu aer. Vei fi surprins că si dacă vrei este greu să fii pe linia de plutire. 

Iar codul fiscal prevede foarte  clar pentru toate cultele taxele si impozitele pe care trebuie să le plătească. 

Avem cod fiscal. 


Musafir

#78 Re:

2014-12-20 05:43

#3: Estera -  

 

E dreptul meu sa fiu anti-biserica dacă asa simt! Nu cred ca D-l Cernea sau restul tarii trebuie sa ceara aprobarea cuiva. Dumneata crezi în ce povesti și vrăjeli vrei, noi, ceilalți, de asemeni, credem în ce vrem. Uite cu ce-ți pierzi dumneata timpul!? Crezi ca o postare ca asta ne face sa nu semnam o petiție logica? Doar nu trăim în feudalism!

Musafir

#79 Re:

2014-12-20 06:03

#11: -  

 Asta nu înseamnă intoleranță? Adică mie nu-mi place, ba chiar mă irită nu știu ce cult sau biserica. Trebuie da lupt împotriva ei' - a se vedea ce s' a întâmplat in istorie când de exemplu religia evreiască a iritat = holocaust

E mai civilizat să nu ne iimpunem SENTIMENTELE ci să discernem lucrurile. 

Și sa le cunostem in detaliu și nu la suprafață. 

Numai de bine.


Musafir

#80

2014-12-20 07:44

Trebuie stopata dorinta, abuziva, a unora de a ne intoarce in Evul Mediu

Musafir

#81

2014-12-20 07:58

Mi-as dori ca domnul presedinte Johannis, pe care de altfel l-am votat, sa dovedeasca ca are coloana si sa nu se supuna acestei cutume retrograde

Musafir

#82

2014-12-20 08:03

Sunt o persoana credincioasa, dar consider ca principiile si practicile religioase tin de intimitatea fiecaruia si nu de exhibarea in spatiul public, si mai ales politic, unde fac mai mult rau decat bine

Musafir

#83 Re:

2014-12-20 08:04

#13: -  

 Nu eşti informat. Conducerea nu o avea biserica, dar conducătorii se considerau aleşi ai lui Dumnezeu.

Ai dreptate. Preşedintele este luteran. Chiar unul care este activ în biserica lui. 

DECI SUB NICIO FORMĂ NU ESTE NICI ATEU, NICI AGNOSTIC, NICI LIBER CUGETĂTOR!

Poate nu ar trebui să existe in program o binecuvântare din partea patriarhului, dar simpla prezenţă nu cred că ar avea de ce să-l deranjeze.

 


Musafir

#84 Re:

2014-12-20 08:08

#82: -  

 Înţeleg că nu sunteţi nici pentru exhibiţie sexuală de niciun fel.

Pentru că aceea mi se pare nefirească.

A face cruce in public nu este indecent. Şi nu poate deranja decât dacă eşti intolerant.

Să gândim ce poate să vadă copii de orice vârstă.


Musafir

#85 Re:

2014-12-20 08:22

#31: -  

 Înţeleg că nu poţi să înţelegi. Şi că nu ai citit biblia. dacă ai citit-o, ai făcut-o în mare grabă.

Pentru că este cea mai dătătoare de speranţă, incredere şi frumuseţe carte care există. Şi care îţi spune contrariul: că eşti fiinţa cea mai frumoasă din univers. Şi esşti destinat şi tu să creşti, să te desăvârşeşti.

Dar poţi foarte uşor să vezi istoria ultimelor două secole în care tocmai spălarea creierelor de religie sau mai bine zis de Dumnezeu s-a făcut.

Nişte băieţi luminaţi, care deţin adevărul absolut, au creat o dilosofie şi o ideologie care a omorât zeci de milioane de oameni.

Şi dacă nu ştii, după Revoluţia Franceză a fost înlocuită religia creştină cu o alta: religia raţiunii. Şi nu metaforic.

În general omul are o sete de desăvârşire. Şi negându-L pe Dumnezeul cel Adevărat şi Biserica lui, o va înlocui cu alta: care va fi scientologică, satanistă, ateistă, şi preoţii consacraţi cu cei încropiţi.

Ei, de-ale cunoaşterii! 


Musafir

#86 Re:

2014-12-20 08:29

#32: -  

 Este incredibil cît de vicleni pot fi cei care nu vor să respecte Constituţia şi mă mir cum de scapă nesancţionaţi!

Adică prezenţa Patriarhului dăunează grav statului sau bunului plac al unora? După tine concluzia este nu suport să-l văd PENTRU CĂ că nu-mi PLACE MIE.

De ce nu se se ia şi iubirea, înţelegerea oamenilor aşa cum se ia violenţa şi nesuportarea unora sau altora?

În schimb cei care au prădat ţara asta, sunt nişte incompetenţi sau semidocţi, şi stau în posturi importante, AU PE MÂNA LOR BANII ŞI AVEREA ŢĂRII - la propriu, şi au păgubit şi păgubesc această ţară sunt bine primiţi oriunde.

 


Musafir

#87 Re:

2014-12-20 08:31

#54: -  

 Pun pariu că de la botez n-ai văzut o biserică, n-ai citit o carte despre ea (nu împotriva ei) şi nu ştii cum funcţionează?


Musafir

#88 Re:

2014-12-20 08:34

#51: -  

 Văd că am început să ne ocupăm de ceremonii de investire. Acolo sunt problemele grave şi adevărate ale societăţii.

Praf în ochi.

Pentru că cernea nu pierde nici un moment în care să nu dea cu piatra. Numai în Biserică.

Are sarcină de UNDEVA.....?

Ne întrebăm.


Musafir

#89 DEPUNEREA JURAMÎNTULUI PREȘEDINTELUI JOHANNIS

2014-12-20 08:44

Fiecare cetățean are dreptul constituțional să-și aleagă credința, adică religia, sau nici o religie. BOR nu a avut și nu are nici un drept privilegiat. NU ARE CE CĂUTA LA DEPUNEREA JURĂMÎNTULUI PREȘEDINTELUI KLAUS JOHANNIS ȘI ASTFEL SĂ JIGNEASCĂ TOȚI CETĂȚENII DE ALTE CREDINȚE! Președintele Klaus Johannis ESTE PREȘEDINTELE TUTUROR CETĂȚENILOR ROMANIEI ȘI NU NUMAI AL ORTODOXȘILOR!


Musafir

#90 Re:

2014-12-20 08:45

#80: -  

 Dorinţa asta „abuzivă” şi-au manifestat-o şi cei care au scăpat de un regim comunisto-ateu în 1989, şi cei care au murit atunci.

Află despre mihai gatlan, rockerul martir de la Dalles. A murit cu carte de rugăciuni în buzunar. 

Vroia să se facă PREOT.


Musafir

#91 Re:

2014-12-20 09:03

#53: -  

Află că sunt impozitate. E o lege fiscală în ţara asta. Care tratează pe fiecare categorie de persoană juridică altfel în funcţie de ceea ce face. Dacă este să moară şi capra vecinului şi să fim egali, atunci nici ONG-urile să nu mai aibă facilităţi. Unele dintre ele au beneficii de sediu şi/sau scutiri de impozit. Se spune că sunt de utilitate publică. Oare toate? Sau cine decide?

Înghiţi cămila şi strecori ţânţarul. Dacă am salariu lunar de 3000 lei, iar soţia aduce 100 din venituri pasagere, şi eu vreau să-mi cumpăr ţigări sau băuturi sau alte lucruri casre par inutile, iar soţia strigă CĂ DIN BANII COMUNI SĂ NU IAU, PENTRU CĂ SUNT ŞI BANII EI, tu ce spui?

Bine că vedem unde se duc 0,02% din buget ( din care 0,0000001% ai ateilor) şi nu vedem ce se face cu alţi circa 20-30% din această economie prost gestionată.


Musafir

#92 Re: DEPUNEREA JURAMÎNTULUI PREȘEDINTELUI JOHANNIS

2014-12-20 09:06

#89: - DEPUNEREA JURAMÎNTULUI PREȘEDINTELUI JOHANNIS 

 Şi de ce JIGNEŞTE? Prin simpla prezenţă? Voi vă auziţi ce spuneţi?

Ăsta nu este EXTREMISM?


Musafir

#93 Re: Re:

2014-12-20 09:12

#78: - Re:  

 Procedăm cum simţim sau cum este civilizat? 

Anti-sinanogă eşti? Pentru că şi ei au Biblia, Vechiul Testament? Anti-moschee sau anti-profet eşti?

În virtutea cel puţin a drepturilor religioase, cineva va protesta.

Şi încă foarte ferm!!! De ne ştie şi Haga.

 


Musafir

#94

2014-12-20 10:09

România stat laic! Opriţi finanţarea cultelor religiose!

Musafir

#95

2014-12-20 12:18

NU popilor la ceremonii ! Am cazut dintr-o extrema in alta !


Musafir

#96

2014-12-20 12:32

Fără popi la învestitură! Semnati petiția daca aveți o problemă ca Biserica Ortodoxa Română sa-i sufle in ceafă presdintelui României.

Musafir

#97

2014-12-20 14:11

biserica sa construiasca tot atatea spitale si scoli si asezaminte pentru batrani, saraci si orfani cate lacase de cult au construit pana acum dupa aceea mai vedem despre ce subiecte putem aborda impreuna, sa renunte la legile sale aberante prin care o femeie nu poate fi preot sau nu poate accede in forurile sale de conducere, sa renunte la a mai condamna sinucigasiii prin refuzul la slujire din contra sa se lupte pentru sufletul lor si sa il atraga de partea luminii nu sa ii indeparteze, sa nu mai condamne pe cei ce au alte orientari sexuale pe femeile care fac avorturi caci nu prin spalarea pe mani a bisericii fata de acesti oameni dovedeste ca este apropiata de lumina si calea dreapta ci prin atragerea lor catre ei acceptarea lor si munca plina de ravna pe care trebuie sa o duca in indreptarea lor si ajutorul pentru mantuirealor pe care pot sa il dea , sa ridice biblioteci biserica sa sustina fertilizarile in vitro, sunt multe cupluri sarace care nu isi permit si isi doresc sa faca un copil iar natiunea noastra scade ca numar, sa nu mai platim locul de veci groparii slujba de imormantare ca dupa o viata in care omul a platit la taxe si impozite acum cand e mort tot nu e lasat in pace......etc...da pentru "istoria si filosofia religiilor" nu pentru "religie".....ar mai fi multe de spus ....


Musafir

#98

2014-12-20 14:29

Avem nevoie de scoli , de spitale , de medicamente nu de biserici cand te doare capul ce faci te duci la biserica sau la spital ? In spitale nu sunt medicamente asistentele te pun sa cumperi medicamente din farmacii noi platim CAS-ul degeaba , impozite peste impozite copiii mor in latrinele din fundul scolii ca statul nu le aloca bani de modernizarea scolilor dar in schimb dau bisericilor milioane de euro pentru construirea dr noi biserici si catedrale opriti-va nu mai finantati cultele religioase aceste institutii de indoctrinare si spalare de creiere redirectionati banii spre alte institutii de invatamant sau medicale ca de asta avem nevoie , impozitati preotii si bisericile , confiscati-le averile preotilor !!!

Musafir

#99

2014-12-20 14:52

Biserica ortodoxa a ajuns un fel de dictatura pe societate pe actiuni.Ce sa invete copii ?? Ca popii au toate drepturile in Romania, n-au nici o treaba cu statul, dar iau pensii de la stat.Au hoteluri, magazine, scot bani din toate c3le, nu dau un franc impozit, si cersesc ;;daruri; de la prostovanul de guvern.

Musafir

#100

2014-12-20 15:55

Rmânia este un stat laic. Sper să și rămână așa, iar vizibilitatea și acțiunile bisericii în spațiul public să fie diminuate spre zero în anii care vin. Progresul societății trebuie să aibă loc până la urmă și la noi.