Recuperarea pierderilor salariale pentru toti profesorii
Trebuie ca si in aceasta tara legea sa se aplice nediscriminatoriu. Legile sunt pentru toata lumea la fel si nu numai pentru unii.
Cei care s-au retras din sindicat au avut motive serioase. Consider ca nu sunt de condamnat daca nu s-au simtit reprezentati! Este un motiv in plus pentru liderii sindicali sa se implice mai mult dupa castigarea acestui statut, nu "sa se culce pe o ureche" urmarind indeplinirea scopurilor proprii. Am trait o experienta in care pentru inscrierea la curs au fost anuntati preferential prieteni, colegi dupa care s-a postat anuntul pe site (erau cursuri de formare preferential anuntate, bilete de vacanta, etc.). Mi s-a spus ca primul venit este servit iar eu am ajuns dupa ce s-au completat locurile. Cat despre drepturile salariale recuperate sunt drepturi care deriva din munca proprie, nu ar fi normal sa beneficieze de ele toata dascalimea?!
Restituire bani opriti ilegal
Sa se dea Ordonanta in acest sens. Din cate stiu eu exista un precedent, intr-o alta cauza.
Contractul de munca nu era acelasi pentru toti? S-a schimbat cumva numai pentru unii?
S-au dat decizii de incadrare diferite?
Din cate stiu eu, Nu.
semnez pentru ca profesorii au cea mai grea slujba, aceea de a educa omul spre bine.
recuperarea pierderilor
Ce fac sindicatele din invatamant,cum au ajutat pe cei care primesc Hot. Judecatoresti ,sa se implice si pentru cei care nu primesc pentru ca si ei platesc la Sindicat .Sindicatul este principalul vinovat pentru ca nu au anuntat membrii de sindicat sa dea in judecata!!!
Mi-as dori mult sa se solicite recuperarea pierderilor salariale si pentru profesorii acum pensionari, care la momentul retinerilor din salariu si al neaplicarii legii maririi retributiei se aflau la catedra. De asemenea, mi se pare normal ca un drept castigat sa se refere la toate persoanele aflate in situatii similare, indiferent daca erau sau nu membre de sindicat la data la care se refera petitia.
Re: Re:
Aveti dreptate! Tabelele respective nu s-au completat dupa consultarea statelor de plata pentru a se sti cine este membru de sindicat...si m-am trezit pus in fata faptului ca deși sunt membru SIP din 2004 nu pot beneficia de aceleași drepturi ca si alți membrii SIP... Rusine liderilor incapabili din unitățile de învățământ!!! Voi caută dreptatea in instanța!!!
Re:
Noi acum cred ca vomincepe un proces, cei care am nascut in 2009,2010,2011 cerem diferentele de bani pe care le-am primit in concediul de maternitate
Re:
Am inaintat o petitie Avocatului Poporului pe aceasta tema, incalcari ale dreptului egal la salariu pentru aceasi munca. Ce credeti, exista sanse ca Avocatul Poporului sa faca ceva? Ce putere are? La cine se poate adresa?
This comment has been removed by the person who wrote it.
| This discussion has been closed. |