Referendum limitare privilegii parlamentari

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Referendum limitare privilegii parlamentari


Musafir

#2451

2016-10-09 00:50

Macar jumatate din cererile din petitie daca ar fi acceptate....caracatita din Romania nu poate fi distrusa fiindca justitis nu functioneaza drept, altfel cum ar fi accrptat casa de asigurari de sanatate separata, pensii speciale si salarii fabuloase fata de salariul mediu , legii care nu sunt egale pt toti cetatenii Romaniei, vezi legea pensiilor dupa contributivitate....

Musafir

#2452

2016-10-09 06:34

Caracatita comunisto-mafiota din vechiul regim este aceiasi din noul regim asa ca nu asteptati vreo schimbare in bine la noi pentru ca nu se doreste schimbarea. O mana de privilegiati conduc aceasta tara iar ei dicteaza legile, legi in favoarea lor si in detrimentul poporului exact ca pe timpul monarhiei cand regele si boierii erau de neatins si mai presus de popor chear daca traiau pe spinarea poporului. Poporul era doar un sclav care trebuia exploatat.


Musafir

#2453

2016-10-10 05:55

As mai adauga la petitie: rezilierea contractului cu firma austriaca
HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER si interzicerea prin lege atat a vanzarii padurilor catre straini cat si a defrisarilor padurilor .interzicerea exportului de masa lemnoasa sub forma de busteni sau cherestea .prelucrarea masei lemnoase sub forma de mobila si exportarea ei .Romania era renumita pentru mobila realizata si exportata. ce s-a ales din fabricile romanesti? chiar nu mai exista politicieni care sa se gandeasca si la binele romanilor?

Musafir

#2454

2016-10-10 19:26

Au deja prea multe drepturi.Sunt deasupra tuturor nu m-ai au nevoie și de pensii speciale.A

Musafir

#2455

2016-10-10 19:29

Pentru cei care nu stiu cum a aparut asa zisa "democratie" la noi, trebuie sa afle urmatoarele: In 1989 Romania isi platise toate datoriile de miliarde $ la bancile occidentale si deja avea 3 miliarde $ adunate prin conturile tari. Ceausescu, laudaros cum era a inceput sa se laude la vest dar si la est ca va face o banca internationala a tarilor slab dezvoltate unde dobanda sa fie aproape zero si vor putea lua toate tarile sarace imprumuturi mai putin sau deloc tarile bogate. Va dati seama cum a venit aceasta stire pentru hraparetii bogatasi ai lumi. Dupa ce ca in anii 80, Romania vindea armament la toate popoarele luand clientii celor doua mari puteri care erau lideri mondiali in vanzari de armament, acum le lua si clientii la imprumuturi greu de rambursat iar bancile occidentale ii storceau pe datornici ca pe o lamaie. Asa ca la finele lui 89 Ceausescu avea doi mari dusmani care i-au pus la cale lovitura de stat, executia lui si a lu Leana, dar si distrugerea economiei romanesti pentru ca bogata tara saraca sa devina consumatoare si sa nu mai fie producatoare... Pana acum planul diabolic a mers ca pe roate iar Romania nu mai produce nimic ci cumparam totul de la cei care ne-au adus in halul asta. Asteptam si speram ca la carma tarii sa vina un ROMAN care sa fie si cu sufletul roman, sa-si iubeasca tara si poporul si sa puna piciorul in prag coruptiei, hotiei dar mai ales sa deie de pamant cu vanzatorii de tara si de neam. Stiu ca suna imposibil dar sa nu uitam ca am avut un Stefan, Tepes, Mihai Viteazu si poate ca in aceasta clipa se naste un alt erou al neamului romanesc care sa ii adune pe romanii slugarnici in toate colturile lumii si sa puna biciul pe acest popor ca asa-i romanul, daca nu il bicuiesti, leneveste cu mustele pe fata lui...


Musafir

#2456

2016-10-10 19:38

Au deja prea multe drepturi.Toți anii ăștia n-au făcut decât să-și voteze privilagii și să jefuiască țara,acum m-ai vor și pensii speciale......sunt de toată jena !

Musafir

#2457

2016-10-11 08:10

DEZVĂLUIRI. Finalul stupefiant al dosarului penal care ancheta disparița contractului Bechtel. Nu s-a găsit documentul furat și hoții rămân anonimi. Procurorii au închis cercetarea penală fără niciun vinovat

Un document clasificat ca secret de stat nu doar că a dispărut din instituții ale statului, dar nu a fost niciodată recuperat. Poate mai grav, același stat nici măcar nu știe dacă documentul a fost sustras, distrus și nici cine e responsabil fie de aceste fapte, fie de orice alte fapte care ar fi dus la dispariția contractului original.

Pentru autostrada numită în presă „Bechtel“, precum compania americană contractoare, România a plătit peste 1,4 miliarde euro. Nu, nu pentru un drum adevărat, ci doar pentru 52 de kilometri. La semnarea sa în 2003, suma pe care România ar fi urmat s-o plătească se ridica la 2,2 miliarde dolari. Renegocieri ulterioare, însă, și apoi chiar o reziliere au făcut ca totul să se oprească la „doar“ două treimi din suma inițială. 

Tocmai cu ocazia negocierilor pentru rezilierea contractului, în august 2013, ministrul Dan Șova a anunțat că s-a pierdut contractul original semnat cu compania Bechtel. Poate că Șova nu ar fi admis pierderea, dar avea nevoie de un motiv suficient de bun pentru care nu se putea desecretiza documentul, așa cum se cerea public. Pe 26 august 2013, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine (DPIIS), condus la acea dată de ministrul Șova, a anunțat că a depus la Direcția Națională Anticorupție plângere penală pentru lipsa exem­plarului original al contractului cu Bechtel. Acum trei ani, DPIIS preluase de la Ministerul Transporturilor activitatea de construire de infrastructură rutieră, în urma unei reorganizări a Guvernului.

„Departamentul pentru Pro­iecte de Infrastructură și Investiții Străine a depus la DNA plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu privind protecția informațiilor clasificate, constând în lipsa exemplarului original al contractului de pro­iectare, construire și finanțare a autostrăzii Brașov-Cluj-Borș, încheiat între statul român, prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, și compania americană Bechtel International Inc., precum și a tuturor documentelor subsecvente acestui contract“, se menționa într-un comunicat de presă emis de instituția condusă de Șova.


Musafir

#2458

2016-10-11 08:14

VA MAI MIRATI CE FAC ALESII NOSTRI ? CAND EI FAC CE FAC DE ANI DE ZILE...

Tunul Bechtel: semnat în 2003, reziliat în 2013

Saga contractului cu compania americană Bechtel a început pe 18 noiembrie 2003, când Guvernul României condus de Adrian Năstase a emis o ordonanță de urgență. Conform acesteia, Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România (CNADNR) demara procedura de negociere cu firma americană Bechtel International Inc. pentru proiectarea și construirea autostrăzii Brașov-Cluj-Borș.

Încredințarea contractului de proiectare și construire a autostrăzii s-a făcut prin derogare de la prevederile privind achizițiile publice, care priveau exclusiv procedura de încredințare a contractului. Modalitatea de atribuire a contractului a generat o serie de critici la adresa Guvernului Năstase din partea unor actori internaționali cum ar fi UE, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Monetar Internațional. O lună mai târziu, CNADNR a fost mandatată să semneze contractul cu americanii de la Bechtel.

În urma negocierilor, s-a stabilit ca prețul pe kilometru de autostradă să fie de 5,4 milioane euro. Avocații angajați de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului pentru negocierile cu Bechtel declarau că este un preț bun pentru că americanii ceruseră inițial 6 milioane de euro pe kilometru.

Pentru redactarea contractului, CNADNR a plătit nu mai puțin de 6 milioane de euro avocatei Simona Neagu, rudă cu Ion Neagu. La vremea res­pectivă, Ion Neagu era șeful Comisiei juridice din Camera Deputaților. Întâmplător sau nu, proiectul de lege privind aprobarea ordonanței prin care s-au demarat negocierile cu Bechtel a trecut fără probleme prin Parlament. Ulterior, avocata Simona Neagu a ajuns să lucreze pentru casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, care reprezenta compania Bechtel.

În 2013, ministrul Dan Șova a anunțat că a reziliat contractul cu Bechtel, cu condiția ca statul român să pătească 37,2 milioane euro. La negocierile pentru rezilierea contractului Bechtel, asistenţa juridică a fost asigurată de două firme. De partea statului s-a aflat casa de avocatură Raţiu & Raţiu, condusă de fostul partener de afaceri al ministrului Dan Șova. Interesele firmei Bechtel au fost apărate de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, din al cărei acționariat făcea parte și Ana Diculescu Șova, mama vitregă a lui Dan Șova. Aceasta a explicat atunci că nici ea și nici fiul său vitreg, ministrul Dan Șova, nu sunt în conflict de interese.

„Eu am reprezentat Bechtel în procesele Bechtel, deci nu în consultanţele Bechtel. Consultanţa efectivă pe contract, și mai ales în ultima parte a acestui contract, a acordat-o unul dintre avocaţii de la consultanţă“, a declarat Ana Diculescu Șova, citată de digi24.ro. 

Cititi tot in Romania Libera http://www.romanialibera.ro


Musafir

#2459

2016-10-12 21:24

M-am saturat de gloata care pretinde ca reprezinta Romania! M-am saturat de minciuna si de nivelul de trai pe care ei ni-l ofera! Vreau sa pot trai in Romania fara sa ii vad pe ei lafaindu-se iar pe romanul de rand gandind la ce va pune pe masa ziua urmatoare! Lista e fara sfarsit!

Anonymous

#2460

2016-10-13 05:24

DOAMNE ajuta sa se reduca numarul lor .

Musafir

#2461

2016-10-13 05:57

Consider ca CCR-ul nu a obligat Guvernul sa ia in considerare referendumul privind nr.maxim de 300 parlamentari,astfel acel referendum a fost ignorant !!

Musafir

#2462

2016-10-13 09:26

Pentru viitoarele alegeri dorim afisarea CV-urilor tuturor candidatilor partidelor. Cei care nu-si afiseaza public CV-ul sa se autoelimine din competitie.

Musafir

#2463

2016-10-13 15:48

Marea majoritate a parlamentarilor au numai grija intereselor proprii. Promit multe (in campania electorala) si...........vorbe. Sunt prea multi,nu respecta un program de lucru. Se cheltuiesc sume mari pentru ;transport,cazare,diurna ...etc.

Musafir

#2464

2016-10-15 07:25

Din revolta si frustrare pentru oportunismul si nesimtirea multora care ajung sa fie parlamentari.Nu stiu cati dintre alesi stiu ca rolul lor nu este prosperitatea individuala ci aceea a natiei.Sa fie interzisa admiterea pe liste a unor persoane care nu au o profesie si o expertiza intr-un domeniu inainte de a fi ales .

Musafir

#2465

2016-10-16 10:47

SINCER, mie clasa politica de azi mi-aduce aminte de secretarii si liderii din partidul comunist PCR de pe vremuri. In timp ce Ceausescu latra in presa scrisa si vizuala ca romanii sa traiasca in lipsuri si saracie, SMECHERII din PCR traiau bine mersi mancand si band ceea ce poporul doar visa... aveau cantine separate unde gaseai detoate si la liber, nu pe cartela ca poporul, cascaval la liber, unt la liber, salam de sibiu la liber, cafea fara naut, pepsi, bere straina, coniac 5 stele si mulllte altele... asa ca cei care ne conduc de fapt sunt fostii comunisti membri PCR. L-au impuscat pe Ceausescu pentru a trai ei si mai bine... nu asteptati dreptate de la astia ca ei nu au in cap decat cum sa traiasca EI si ai LOR bine in timp ce poporul rabda. Astia sunt atei si nu cred in Dumnezeu, ei cred doar in banii si puterea lor mizerabila, fii ai satanei !


Musafir

#2466

2016-10-16 11:45

Pt ca este corecta si raspunde unei necesitati!

Musafir

#2467

2016-10-17 12:53

Mi se pare de bun simt reducerea indemnizatiilor si a imunitatii !

Musafir

#2468

2016-10-17 17:03

O selectie mai atenta.M-am saturat sa tot vad in parlament si senat : cocalari , idioti , auto, curve si tampiti.
Romania are si elite.

Musafir

#2469

2016-10-17 18:20

Pentru ca doresc o schimbare pentru viitorul copiilor nostri

Musafir

#2470

2016-10-18 05:17

Fiindca este expresie a bunului simt. Necesara interzicerea absoluta a traseismului politic in parlament.

Musafir

#2471

2016-10-18 07:23

Parlamentarii nu pot fi deasupra legii

Musafir

#2472

2016-10-18 07:27

Intr-o tara civilizata si democratica nu este normal sa se legifereze privilegii. Asta este o reminescenta a perioadei comuniste. Fiecare trebuie rasplatit drect proportional cu valoarea si cantitatea muncii prestate, prin sisteme care se aplica in aceasi maniera tuturor.

Musafir

#2473

2016-10-18 12:04

Pentru ca un procent prea mare de parlamentari, uita pentru ce au fost trimisi in Parlament.

Musafir

#2474

2016-10-18 17:42

Sa se sfarseasca odata cu haznaua asta politica.

Musafir

#2475

2016-10-19 06:35

Trebuia pusă si limita de 2 mandate pentru fiecare parlamentar.