Referendum limitare privilegii parlamentari
Re:
pensiile speciale la parlamentari au fost scoase in 2010 de guvernul Boc (atunci aveau parca 3000-5000ron in functie de numarul de mandate). am inteles ca acum ar avea in medie cam 2100ron pensie "normala", recalculata, desi si asta mi se pare suspect de mult si nu vad cum o indemnizatie de 5000ron pe 4 ani poate asigura contributia necesara pentru a obtine o pensie de 1500ron (sa zicem, ptc 2000ron e media)
Despre parlamentarii Romaniei anului 2014
Și-au arogat de la an la an o grămadă de drepturi si privilegii nenumărate,iar nesimțirea pe care o afișează atinge cote alarmante,fata de cei care i-au ales.Sa aibă aceleași drepturi,ca orice cetățean modest,sarac,si la locul lui.Pentru începutul de parlamentar,salariul mediu pe economie.
De ce sa plateasca statul 8.000 lei /luna nuami pentru cazare la hotel ??? Le sta in gat o chirie decenta intr-un apartament/garsoniera de lux la 800-1000 euro/luna.
Nu le-ar fi rusine.
Vot secret cu bile
Trebuie eliminat votul secret cu bile. Singurul criteriu dupa care un parlamentar poate fi "judecat" de catre electorat, adica cei care l-au trimis in parlament ca reprezantant al lor, este modul cum a votat in diverse situatii. Cred ca este o parte foarte importanta a dreptului la informare a cetatenilor.
Eu as institui o comisie de evaluare si as oferi bonus de performanta celor ce merita; insa majoritatii(si aici e buba)care dorm "la munca" le-as imputa pierderile financiare cauzate de lipsa de initiativa si chiar i-as condamna pentru sabotarea economiei nationale.
Re:
Da, acel referendum se pare ca a fost uitat... e adevarat ca daca am putea schimba ceva prin vot, ne-ar fi luat dreptul asta...
Ca atare, de ce mai trebuie inca o vanzoleala si o cheltuiala pentru un lucru pentru care poporul s-a exprimat???
Re:
Nu vor demisiona ca au afaceri de terminat; nu trebuie sa scoata profit la banii pe care i-au "investit" in campania electorala?
Prosti nu sunt, dar hoti...suntem de neam de la Burebista incoa; exceptia intareste regula, insa cu o floare nu se face primavara... din pacate!
| This discussion has been closed. |