Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#751

2014-11-18 07:28

consider absolut necesara religia in scoli numai asa copii si tineri pot fi tinuti departe de pacate si rele.

Musafir

#752

2014-11-18 07:30

Sustin mentinerea religiei in scoli.

Musafir

#753

2014-11-18 07:46

Religia neapărat trebuie menţinută în şcoli, dacă vrem să creştem generaţii sănătoase sufleteşte.

Musafir

#754

2014-11-18 07:51

Nu consider ca exista motiv legislativ de eliminare a religiei...exista doar rea-vointa. Va rog, nu confundati anumite comportamente ale unor preoti cu ideea de religie...
Andreea

#755 Convertire

2014-11-18 08:05

Eu la ora de religie in liceu am avut un profesor extraordinar, terminase medicina si teologia. In clasa mea erau multi colegi sa zicem "agnostici" si dupa multe ore de religie a reusit sa ii converteasca si a reusit astfel dupa multe situatii asemanatoare sa facem un club de religie in liceu unde se discutau teme si se raspundea la diferite intrebari.  Era cel mai relaxant moment al saptamanii. Perioada 2002-2006.


Musafir

#756

2014-11-18 08:16

Elevii isi exprima dorinta sa faca macar 2 ore de religie si nu sa fie scoasa din trunchiul comun,iar cei de clasa a VIII-a si-au exprimat dorinta sa faca ore de religie suplimentar, dupa program.


Musafir

#757

2014-11-18 08:25

Nu se va rezolva nimic cu petitia online. Doar ne vom linisti constiinta, sau, mai bine zis, ne-o vom adormi. Semnam si? Mai departe? Ce valoare au aceste semnaturi? Ce se poate face concret cu aceasta petitie! NIMIC!
Am semnat ca o datorie morala.Dar asta nu inseamna ca solutia aceasta e si eficace pentru problema in sine.

Musafir

#758

2014-11-18 08:31

Să avem gânduri bune, înțelepciune pentru a vedea folosul de învătătură a religiei, timpul este puțin în fiecare familie, nu avem timp, nu avem mulți dintre noi cunoștințe despre religie să lăsăm copiii să învețe religie, este un dar divin iar noi devenim mai buni când avem credință.

Musafir

#759

2014-11-18 08:36

Vreau sa ramana religia.

Musafir

#760

2014-11-18 09:25

Sa nu uitam ca prima scoala a fost langa biserica. Sa nu uitam ca primii dascali au fost preotii. Sa nu uitam ca religia crestina este o religie a iubirii. Sa nu uitam de lucrurile frumoase pe care le invatam din pildele religioase. Sa nu uitam ca oamenii i se adresau lui Isus cu ,,Invatatorule,, .

Nu trebuie sa renuntam niciodata la orele de religie ! Delia Serban - Calafat

the irishman

#761 Re: Re:

2014-11-18 09:35

#255: - Re:  

 Eu as lasa-o mai usor cu "preotii sa se ocupe de copii". De obicei iese cam asa ceva:

http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Catholic_Church_sexual_abuse_scandal_in_Ireland


Musafir

#762 Re: Re: Re:

2014-11-18 09:52

#761: the irishman - Re: Re:  

 Pleaca ma indoctrinatule ateu, doar ateii sunt pedofili asa cum spun filozofii atei.

Ortodoxia nu are pedofilia, ceea ce dai tu aici sunt catolici.

Biserica este atacata de niste nemernici anti-romani.


Musafir

#763

2014-11-18 10:01

Richard Dawkins, promotorul ateismului si tatal ateilor Monicai Macovei si ASUR declara ca violul este "Arbitrar moral"

http://www.youtube.com/watch?v=G-F-4WhvHqU

 

 


Musafir

#764

2014-11-18 10:27

Nu ne-am saturat cate lucruri s-au stricat in tara asta? a mai ramas si religia? ne întoarcem in urma cu 25 de ani? Avem in conducerea tarii numai atei, derbedei... Daca nu le place sa-si vade detreaba lor. Dumnezeu o sa aiba grija de asta, si daca auzi ca li s-a intamplat ceva sa nu se mire nimeni. Suntem un popor crestin ortodox, de sute de ani, chiar mii, altii si-au dat viata pentru credinta iar derbedeii astia o strica de buna voie. Cu ce-i deranjeaza asta pe ei? Nu vrei se auzi de dumnezeu dar tot de el o sa ai parte, nu scapi de el. Sa incercam sa nu ne pierdem traditiile, credinta, neamul. Uniunea Europeana multe ne-a stricat, s-au bagat in traditiile noastre.
Maria

#765

2014-11-18 10:32

Dincolo de incalcarea unor drepturi,cred ca se urmaresc scopuri mai bine conturate. Mereu se acuza prezenta unei forme de manipulare din partea religiei,de 'indoctrinare' dar...daca ne gandim mai bine,nu Biserica este cea care ne manipuleaza,ea nu ne cere nimic.... tocmai statul,care apare ca un 'salvator', ca un binevoitor este cel care are nevoie de oameni usor de manevrat,de mase care sa gandeasca la fel,lipsite de orice forma de spiritualitate. Ratiunea este cea care ne inseala!!! Altfel cum explicam lucruri contradictorii carora le dam dreptate? Religia are la baza un singur adevar,pe care omul nu il cuprinde cu totul,de aceea nu corespunde omului extrem de rational. dar, chiar si in aceste conditii, chiar fizica cuantica a ajuns la afirmarea unei divinitati...de ce atunci ne este negata spiritualitatea? Pedagogia,din Antichiate pana acum aminteste religia ca modaltate de inaltare a omului. Istoria nationala:ne-am nascut popor crestin. Cultura:primele carti din spatiul romanesti au fost religioase,sa nu mai amintim de arte,de pictura,de muzica... Psihologia-pai educatia religioasa invita la reflectie,la introspectie,la autocunoastere,ca sa nu mai spunem ca este cea mai eficienta modalitate de fortificare interioara...si cate alte argumente.... Doar niste debili mentali puteau face asta... Concluzia: noi trebuie sa ne lipsim de toate astea pt ca asa vom fi mai bune marionete... Felicitari sustinatorilor acestor idei care se cred interesanti dar...totusi dau dovada de lipsa cunoasterii de cauza.


Musafir

#766

2014-11-18 10:44

Lipsa lui Dumnezeu în viața noastră se resimte dur și acut în comportamentul politicienilor, a factorilor de decizie, a funcționarilor, a cadrelor didactice.
Avem nevoie de o altă educație, una bazată pe valorile creștin ortodoxe, pe mai multă compasiune și omenie.


Musafir

#767

2014-11-18 10:53

Biserica si scoala au mers mana in mana de secole, in fapt prima scoala a fost in Biserica, acolo unde a aparut primul tipar si unde s-a tiparit pentru prima data in limba romana. A fi om inseamna a fi religios spunea Mircea Eliade, definind sensul persoanei umanei de a fi. Fara religie copiii nostri vor fi niste papusi in mainile unor papusari.

Musafir

#768

2014-11-18 11:02

În ultimii ani în România un nou grup politic și-a făcut tot mai simțită prezența. E vorba de hipsteri-anarho-socialiști-atei-homosexuali-ecologiști. E greu să le dau o definiție clară și nici nu merită efortul, așa că o să-i numesc ”neomarxiști”, să nu folosesc un termen mai pompos, chiar dacă sub numele acesta intră o categorie mai largă. Acești neomarxiști printre preocupările lor principale au pus lupta contra Bisericii și a clerului, considerându-se niște cavaleri ai justiției sociale și a luptei pentru libertate. Dar cine sunt acești neomarxiști cu adevărat? Să lăsăm faptele lor (sau lipsa acestora) să vorbească.

Toată lumea știe că suma de bani folosită pentru Catedrala Mântuirii Neamului e una cu care se puteau construi o mulțime de spitale și școli. Și datorită campaniilor anti-creștine ale acestor atei știe deja toată lumea că sunt mai multe biserici decât spitale în România. Ce încearcă ei să demonstreze prin aceste acțiuni îndreptate împotriva creștinismului? Vor să ne convingă că Biserica e o instituție coruptă ce ne manipulează și că ei ar fi cu adevărat interesați de sănătate și educație. Există preoți corupți, dar Biserica este o instituție lăsată de Hristos și care joacă un rol foarte important în mântuirea omenirii, cum au spus și Sfinții Părinți. Biserica face mai multe sau mai puține în funcție de calitatea clerului și a credincioșilor de rând. Dar cum să înțeleagă asta niște atei ce cred că strămoșii lor au fost maimuțe și care nu cred în Dumnezeu pentru că nu l-au văzut? În opinia lor Biserica nu e interesată de societate.

Și totuși, oameni ai Biserici, preoți, călugări sau mireni ajută societatea. La Mănăstirea Petru Vodă există un dispensar medical, o casă de copii cu predare și un azil de bătrâni. Toate acestea făcute datorită Părintelui Justin Pârvu, recent trecut la cele veșnice. Pe Valea Plopului din județul Prahova, părintele Nicolae Tanase crește sute de copiii salvați de la avort. Acesta a vorbit cu mamele să nu-i avorteze, căci se va ocupa el de ei. Și așa face, oferindu-le o educație și un viitor. La Valea Plopului, în județul Teleorman există un proiect asemănător. La Mănăstirea Dumbrava, din județul Alba, există un orfelinat și un azil de bătrâni ce adăpostesc zeci de copii și bătrâni abandonați. Maicile de aici se asigură ca bătrânii să fie îngrijiți și copiii educați. Oricine se interesează va vedea că sunt o mulțime de oameni ai Bisericii care desfășoară acțiuni de caritate creștină. Însă trebuie să ne informăm singuri de acestea, căci mass-media mainstream nu are interes să prezinte realitatea, ci doar să demonizeze Biserica. Rar dacă se mai vorbeşte de un asemenea caz.

Cu toate acestea neomarxiștii pot reproșa că Biserica Ortodoxă ar putea face mai multe. Dar îmi pun câteva întrebări: Există în România un orfelinat ridicat de atei, unde aceștia să crească copii abandonați? Dar câte spitale au ridicat aceștia? Cu ce ajută anarhiștii societatea? Această categorie pentru care folosesc termenul umbrelă de ”neomarxiști” nu sunt decât niște paraziți. Trăiesc și își desfășoară activitățiile anti-naționale și anti-creștine din banii murdari ai miliardarului corupt George Soroș. Susțin homosexualitatea, dictatura minorităților, desființarea orelor de religie, scoaterea icoanelor din școli, legalizarea drogurilor și o grămadă de mizerii care ar distruge societatea românească. Oare nu poate parlamentarul ateu Remus Cernea să construiască un spital sau o școală cu toți banii ce îi obține prin ONG-urile soroșiste și de la statul român? În schimb e bun să critice Biserica Ortodoxă. Neomarxiștii preferă să cheltuie bani pe drepturile homosexualilor și ale câinilor comunitari, activități multiculturale, ”artă” postmodernă, băutură și etnobotanice decât să facă ceva spre binele altora. E ironic cum acești paraziți vor să îi ”elibereze” pe români de sub ”jugul fascist” al Bisericii. Alternativa lor la o societate creștină e imorală și decadentă.

Spre deosebire de occident, unde reprezintă o forţă, neomarxiștii sunt o minoritate aproape nesemnificativă în România, vârful lor de lance fiind Remus Cernea. Dar ideile lor sunt susținute politic de UE și financiar de Soroș. Acum au devenit tot mai agresivi în încercarea de a otrăvi poporul român cu marxism cultural. Cert este că această specie de comuniști luptă doar pentru non-valori, în timp ce Biserica prin oamenii ei de calitate, nu prin clerul corupt, face ceva pentru viitorul României.


Musafir

#769

2014-11-18 11:14

Hristos nu trebuie scos din inimile copiilor!

Musafir

#770

2014-11-18 11:16

Fiecare persoana apartine la ceva : familie , tara , limba , cultura , religie . Fara astea am trece anonimi prin viata .

Musafir

#771

2014-11-18 11:19

Acum, mai mult decat oricand avem nevoie de asa ceva .La carma tarii nu este un crestin ortodox si este bine ca in scoli religia sa fie predata de oameni adevarati crestini.

Musafir

#772

2014-11-18 11:52

Este important ca religia sa fie predata in scoli cu observatia ca profesorul sa puna accentul pe predarea acesteia si nu pe examinarea excesiva a elevilor care poate duce la indepartarea elevilor de aceasta disciplina.

Musafir

#773

2014-11-18 11:56

Votez pentru religie in scoli si botezarea crestin ortodoxa a lui Klaus Iohannis

Musafir

#774

2014-11-18 12:05

Solicit mentinerea religiei in trunchiul comun educational, deoarece:
Deciazia CCR aminteste de perioada anterioara anului 1989, simbolizeaza o intoarcere la totalitarism. Anihilarea dimensiunii divine din om si a dreptului de a cunoaste aceasta latura spirituala a fost elementul central al bolsevismului. In concluzie suntem pe drumul catre era neo-comunista!

Musafir

#775

2014-11-18 12:05

Sa fim crestini~!