Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#526 Re: Re:

2014-11-16 14:57

#523: - Re:  

nu sunt e acord cu tine "prietene". Doar un necredincios nu accepta creationsimul.. restul iau de buna ideea ca dumnezeu este "creatorul lumii vazute si nevazute"

 

lipsa unor dovezi (inca) pentru a sustine o anumita ipoteza, nu face ca alternativa sa fie mai mult sau mai putin adevarata...

 

si dintre tine si mine... nu stiu care a pupat vreodata moste sincer... sau care a ingenunchiat supus in fata unui preot

 

P.S daca asta vrei sa invete la scoala copilul tau... fa-ti o scoala separata:

 


Musafir

#527

2014-11-16 15:03

Suntem 98% crestini si ca atare platim 98% taxe. Este normal ca noi sa decidem!

Si numai sari ca ars ca sari degeaba. Mai bine ai raspunde la lacunele logice pe care le-ai eliberat pe acest forum. Apropo de ce comentezi aici? Esti ateu!! Du-te si te joaca.


Musafir

#528

2014-11-16 15:07

In acest sunt 5000 de semnaturi. Trebuie sa mobilizam toti crestinii. Iesim in strada.

Golanii astia vanduti Occidentului care vor sa ne bage casatorii homosexuale si droguri in loc de moralitate crestina o sa plateasca. In frunte cu Monica Macovei fondatoare ACCEPT, Asociatia Secular Umanista, Militia Spirituala, Remus Cernea si toti tradatorii.

A fost mana Monicai Macovei.


Musafir

#529 Re:

2014-11-16 15:13

#527: -  

 de acord cu tine... este normal sa decizi, dar doar pentru tine si pentru copii tai.  Sperie-i pe ei ca ii va lovi masina daca nu sunt ascultatori. Eu aleg sa imi educ copii intr-o maniera morala si etica prin alte modalitati..


Musafir

#530 Re: Re:

2014-11-16 15:21

#529: - Re:  

 adica? ce fel de etica are un ateu?

 


Musafir

#531

2014-11-16 15:23

LOL iritantă e habotnicia cu care ateii, materialiştii şi ignoranţii îşi varsă otrava interioară pe unde apucă.
Nu aveţi ceva mai bun de făcut pentru societate? Te-a forţat cineva să participi la Sf.Liturghie, să te împărtăşeşti cu Trupul lui Hristos, să-ţi schimbi viaţa, să creşti duhovniceşte, să miluieşti, să nu curveşti, etc?
Dacă nu, poate îţi foloseşti energia citind despre metodele antecesorilor tăi, comuniştii, de a îndepărta pe om de Dumnezeu şi Biserică, în Întoarcerea la Hristos de Ioan Ianolide sau Piteşti-centru de reeducare de Dumitru Bacu.
Doamne-ajută!


Musafir

#532

2014-11-16 15:39

Religia este o disciplina importanta modeland sufletele celor mici si in acelasi timp formeaza comportamente.

Musafir

#533

2014-11-16 15:39

Sunt intru totul de acord cu pastrarea religiei in scoala. Este conditia esentiala a inobilarii naturii umane inca din stadiul de inceput al vietii si al educatiei. Este o garantie de insanatosire a societatii noastre aflate in declin.
Ioan Burdusel

Musafir

#534

2014-11-16 15:46

Să se gândească şi cineva la cadrele didactice care predau această disciplină. De când Curtea Constutuţională decide soarta a sute de dascăli. Să le fie ruşine de ceea ce au făcut.


Musafir

#535

2014-11-16 15:57

NIHIL SINE DEO!

Musafir

#536 Re: Re: Re:

2014-11-16 16:02

#530: - Re: Re:  

" adica? ce fel de etica are un ateu? "

Pai nu stiu .. vezi si tu, citeste despre: Mahatma Gandhi, Arthur Schopenhauer, Friedrich Wilhelm Nietzsche,
Mark Twain, Karl Marx, Woddy Allen, Michelangelo,  Brad Pitt, Peter Higgs, Ayaan Hirsi Ali, John Lennon, Richard Dawkins, Taslima Nasrin, Bill Gates, Ivan Pavlov, Rafael Nadal, Albert Einstein si multi multi altii

... toti o adunatura de lepre ce sa zic... si da, i-am gasit pe wikipedia.

 

Ma intreb oare cum a arata o tara de oameni frumosi ca cei mentionati mai sus

 

 

 


Musafir

#537

2014-11-16 16:05

Consider ca sentimentul religios conduce la dezvoltarea armonioasa a tinerilor

Musafir

#538

2014-11-16 16:05

Lasati-l pe Dzeu sa se manifeate in zilele noastre,acest lucru nu face rau nimanui. mai ales copiilor care in formare trebuiesc informati .In schimb lipsa dragostei de aproape ,violenta si imoralitatea ,duc la distrugerea neamului roamnesc
Maria

#539

2014-11-16 16:13

Comunismul a creat generatii de oameni mutilati sufleteste, sa nu uitam si sa nu repetam greseala celor ce au adus acea plaga. A scoate religia din scoli echivaleaza cu a ne intoarce cu spatele la Dumnezeu. Intr-o lume secularizata, in care copii nostrii sunt atacati din toate partile de reclame si fime cu conotatii sexuale, intr-o lume violenta care promoveaza uratul, prostia si tupeul, trebuie sa ne pastram demnitatea de crestini sa ne aparam copii, sufletul lor. Trebuie sa le aratam drumul catre creator. Este momentul cand trebuie sa il marturisim pe Cristos, sa nu ne fie rusine de el, ca nici lui sa nu-i fie rusine de noi.

Doamne ajuta!


Musafir

#540

2014-11-16 16:19

In perioada următoare vor apărea fundatii si asociatii care vor propune parintilor sa nu semneze pentru ore de religie ci sa semneze pentru ore de educatie civica, educatie sexuala, orice dar numai de Dumnezeu sa nu se mai vorbească.

Musafir

#541 Re: O decizie foarte justa a curtii constitutionale

2014-11-16 16:27

#477: - O decizie foarte justa a curtii constitutionale 

 Comentariului 477, al domnului Remus Cernea

Dupa cate stim noi Romania este o tara cu multi oameni credinciosi. Avand in vedere acest lucru, din punct de vedere moral, Romania nu este o tara laica!

In plus, inainte de perioada comunista, in scoli se studia RELIGIA ORTODOXA si era predata de preoti! Va pun la dispozitie si manualul dupa care se studia atunci, la clasele mici!

Daca profesorii nu mai pot fi angajati permanent, inseamna ca traim intr-o tara care isi bate joc de profesori! Iar eu refuz sa cred ca aceasta decizie apartine cuiva din tara mea!

In legatura cu enuntul "In primul rand in scoli nu s-a studiat niciodata religia in general", as zice sa va mai interesati!

Credeti ca aceasta tevatura este in favoarea profesorilor care ar castiga un ban in plus...se vede ca nu stiti ce salarii au profesorii... ia spuneti-ne, care sunt banii in plus pe care ii castiga un profesor de religie? Ce inseamna acesti bani in plus?

In schimb, aveti si dv. dreptate cu ceva atunci cand afirmati ca "in scoli copiii sa studieze doar disciplinele ale caror adevaruri au fost dovedite", deci copiii au tot dreptul sa studieze Religia ale carei adevaruri au fost mai mult decat dovedite, au fost revelate si ele se dovedesc mereu, dar nu aveti dv. cunostinta de asta!

Daca dv. considerati ca opinia societatii din Romania este inapoiata, de ce nu plecati in alta tara?

Astfel, nu ati mai fi complexat ca nu ajungem la nivelul dv, pe de o parte iar pe de alta parte, am avea si noi mai multa liniste!

Studierea religiei nu ar trebui interzisa, din contra! O tot tineti ca ce se studiaza la Religie nu este dovedit, asta ne indreptateste sa credem ca dv. vorbiti fara sa aveti o baza in ceea ce priveste cunoasterea religiei!

Afirmati ca poporul roman ii discrimineaza pe cei care nu fac parte din majoritate! Stau sa ma gandesc acum: va simtiti cumva discriminat? Cum puteti sa priviti, din functia pe care o aveti, cu atata dispret poporul din care faceti parte?

Acuzati profesorii ca vor sa ia bani dar dv. ce faceti acolo unde sunteti, pe banii poporului? Vreti sa il distrugeti? Ii jicniti pe oameni cu dispret, numindu-i fanatici crestini, considerandu-va, in mod paranoic, deasupra celor care au o alta parere decat dv?

Pai dv. ne discriminati pe noi!

Iar in ceea ce priveste termenul "secularizare", poate ati uitat ca el mai inseamna si "laicizare".

Copiii care invata la scoala nu trebuie sa faca cerere pentru dreptul lor de a nu ajunge ca in vremea comunismului!

Cand vine vorba, insa, de stiinta, spuneti ca frazele sunt manipulatorii, fara sa analizati frazele dv. care sunt mai mult decat manipulatorii.

Daca "Romania este una dintre cele mai religioase tari europene, dar totusi din rapoartele politiei romane rezulta ca infractiunile violente au un procent foarte mare la noi", este fiindca nu au studiat religie in scoala si parintii copiilor acestora de care doriti sa va bateti joc pentru ca, in viitor, fara valori morale,ei sa fie usor manipulati.

Credem ca legea ar trebui sa fie facuta in functie de religie, adica in functie de Legea lui Dumnezeu!

"Religia nu trebuie scoasă din trunchiul comun, deoarece face parte din trunchiul existenţei umane."

Spuneti ca nu al tuturor oamenilor!Nu-i confundati pe toti cu dv!

Iar in ceea ce priveste comunismul, stiam demult ca era utopic dar cand vedem ca exista oameni cu mentalitate din acel timp, incepem sa credem ca ne-am inselat!

Mda...ne asteptam ca un Remus Cernea sa lupte impotriva profesorilor si a Bisericii Ortodoxe...are si el o preocupare majora acolo unde este, obligandu-ne pe noi sa platim pentru ca el sa ia salariu...si nu unul de profesor!

 

 

Maria

#542 Re: REligie?!?!

2014-11-16 16:27

#22: Ioan - REligie?!?!  

 Nu e posibil sa folosesti un astfel de libaj, probabil parintii tai au venit pe tancurile sovietice in 45, sau bunicii tai?

Daca copii tai sunt indoctrinati cu povesti cu zombii la ora de religie ma intreb cu ce sunt indoctrimati la sarbatoarea de Hallowen? Sau atunci se vorbeste despre ingerasi si numai stim noi?

Parerea mea sincera este ca ori nu ai copii ori nu ai calcat in viata ta intr-o biserica si nu ai avut ocazia niciodata in viata ta amarata sa stai de vorba cu un calugar indumnezeit, pentru ca numai asa imi explic felul in care gandesti. Pentru ca amarat este cel ce nu a aflat drumul catre Dumnezeu, amarat rau, viata pentru el incepe si se sfarseste aici.

Preotii sunt ca vremurile! Nu-i judecati, daca nu va plac dati voi altii mai buni!

abcdef

Musafir

#543

2014-11-16 16:40

Totusi, nu a citit nimeni ce a decis Curtea constitutionala?
Nu s-a hotarat eliminarea orelor de religie, au hotarat doar o schimbare de procedura. Petitia nu are obiect.


Musafir

#544

2014-11-16 17:09

Trebuie sa ne aparam identitatea si religia. O sa iesim in strada.

Musafir

#545

2014-11-16 17:13

foarte buna initiativa mai ales ca s-a ales acest moment cand lumea e preocupata de alegeri.MAICA DOMNULUI SA NE AJUTE SA TRECEM CU BINE PESTE ACESTE INCERCARI

Musafir

#546

2014-11-16 17:24

Nu renunțați la credință, nu renunțați la Hristos!

Musafir

#547

2014-11-16 17:26

religia ii invata pe copii doar lucruri bune!copii au mare nevoie sa stie cum sa se poarte,ce e bine si ce e rau!in ultima vreme tot mai multi copii se bat intre ei in scoli,unii ajungand in stare grava la spital!asa ca da e nevoie de invatarea religiei in scoli!

Musafir

#548

2014-11-16 17:36

RELIGIA EXISTA SUB DIVERSE FORME, INCA DE LA APARITIA OMULUI PE PAMANT! PRIMITIVI SUNTEM NOI ACUM, CA VREM SA O FACEM SA DISPARA! :(
gabitzu

#549 Fara Dumnezeu su fara Religie omul ramane un biet animal rational vorbitor, care vine de nicaieri si

2014-11-16 17:43

Fara Dumnezeu su fara Religie omul ramane un biet animal rational vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri


Musafir

#550

2014-11-16 17:45

VAD K MAJORITATEA DINTRE NOI SUSTINEM, RELIGIA IN SCOLI.DAR INALTII NOSTRI NU PREA II INTERESEAZA.