Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#2926

2015-01-28 19:34

Religia este o educatie a elevilor si trebuie sa fie in continoare !!!!!!!!!!

Musafir

#2927 Re:

2015-01-28 20:28

#2888: -  

 Daca parintii trebuie sa faca cerere ca copii lor sa participe la orade religie este un lucru foarte urat si nu sunt respectati copii ei au dreptul de a participa la ora .Imediat ajungem acolo ca parintii trebuie sa faca cerere ca copii lor sa participe la ora de matematica,de ce nu cer si pentru alte ore Cerere.Parlamentarii in loc sa ocupe cu acest lucru ar trebui sa faca in asa fel ca parintii copiilor sa gaseasca loc de munca in ROMONIA si sa aiba salarii calumea.Sa incerce si ei cu 850 de lei OARE POATE SA TRAIASCA DIN EI.

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-01-28 21:42


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-01-28 21:51


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-01-28 21:56



Musafir

#2931

2015-01-28 21:58

 toți oamenii sunt egali și cei religioși și cei laici . toți să facă declarație că vor sau nu vor,nu doar unii!!!!!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-01-28 22:01



Musafir

#2933

2015-01-29 13:36

De ce sa-mi vand credinta?

Ce-ai tu sa-mi dai in loc?

Aur, argint, avere

Sau lemne pentru foc?

De ce mi-L vrei pe Domnul,

Ce vrei sa faci cu El?

Sa-L mai omori o data?

Ma crezi asa misel?

Dupa o viata intreaga,

De lupta si de truda,

Crezi c-am sa-mi scriu vreodata,

Pe frunte-aceasta: “Iuda”?

Omoara-Ma pe mine,

Daca asa socoti,

Dar pe Hristos din suflet,

 

Sa stii ca nu mi-L scoti!

 

Ca sa nu fim asemeni lui Iuda, haideti sa semnam petitia! Rusine mass-mediei ca nu vorbeste de aceasta petitie! Chiar nu se gaseste niciun ziarist, care sa apere credinta? S-a promovat petitia cu cainele Max si cu denominarea in lei a datoriilor in franci. Au avut grija sa spuna ca daca acele petitii aduna 100.000 semnaturi, pot deveni proiect de lege!!! Cine are indrazneala sa-l contacteze pe avocatul lui Gigi Becali, macar poate va face ceva pentru noi (este acel avocat credincios, care este invitat frecvent la emisiunea Acces direct de la Antena 1).

Nimeni nu vrea sa bage pe gat nimanui ora de religie, insa e corect ca majoritarii sa faca cerere? E corect ca un cetatean al acestei tari sa nu stie nimic despre semnificatia  sarbatorilor de Pasti si Craciun, dar toti ateii ca niste ipocriti, se bucura sa beneficieze de zile libere de sarbatorile religioase.

Culmea, ne dezicem de credinta ortodoxa, dar tot poporul e ortodox cand e vorba de Paste si de Craciun, cand toti cetatenii acestei tari au liber! Este ipocrizie!

Sa-i schimbe denumirea in cultura moral- religioasa, sa nu se mai lege ca facem prozelitism religios! Propunerea de a face religia prima si ultima ora este o alta capcana care ni se intinde, multi din comoditate nu vor mai veni la aceste ore!

Ar trebuie sa ajungem cu aceasta nedreptate la Curtea Europeana pentru drepturile omului( nu poate majoritatea sa se supuna minoritatii)!


Musafir

#2934 Re:

2015-01-29 14:01

#2933: -  

 Studiați bine decizia și veți vedea capcana motivării!!!


Musafir

#2935

2015-01-29 15:13

nu or fi toți oamenii proști în țara asta . și nu or fi toți atei. rahat de decizie.

eu am copil și îl duc la religie fără cerere. să vedem mi-l dă afară de la oră cineva?


Musafir

#2936

2015-01-29 15:16

Nimeni nu vede drama care se intampla in tara asta? Sunt un profesor de religie, care preda de 20 de ani, nu-mi fac griji ca voi ramane fara loc de munca, ma doare sufletul pentru aceasta decizie nedreapta. Ma simt ca acei oameni, carora le-au fost demolate casele si au fost mutati la bloc, din cauza aceasta li s-a pus pe inima si au murit.  Oare mai marii nostri s-au gandit si la noi? Simt ca imi este incatusat sufletul, cei de la CCR au dat dovada de o ingustime a mintii, s-au gandit cum se aplica hotararea lor?  Nu au luat in calcul, ca vor da batai de cap directorilor de scoli, ca nu e posibil sa se faca orarul in scoala cu prima si ultima ora de religie, in consecinta, nu se fac astfel 18 ore/ sapt. cat are norma un cadru didactic, oare  ce alternativa au acei copii pentru care hotarasc parintii sa faca altceva decat  ora de religie.

Nicio alta disciplina nu a creat atatea controverse ca ora de religie, din cauza ca incomodeaza pe multi existenta ei, moralitatea a devenit anormala in tara noastra, unde anormalul devine normal.

V-ati gandit ce drame ati creat in sufletul copiilor, care vor religie, iar parintii nu vor? Insa, sunt si altfel de situatii, copii adolescenti, care, fiind la o varsta dificila, nu vor religie, dar parintii sufera ca ai lor copii se indeparteaza de Dumnezeu.

 


Musafir

#2937

2015-01-29 15:22

pe ăștia nu-i interesează nimic la ce salarii au. ce dacă creează probleme la 6000 de familii ale profesorilor de religie plus restul credincioșilor care au copii și doresc să facă religie să îi pui să facă cerere ,umilitor ,nu-i nici o problemă pentru ei ,ce Stalin care a ucis 11 milioane de oameni în Ukraina avea probleme de conștiință? nu că era ateu. așa nici ei. 6000 de familii nu sunt români ?

ccr nu a umilit BOR ul ci au umilit oamenii credincioși.  au lovit în OAMENI. dar conștiință de unde ,se spală pe mâini ca Pilat cu vorbe încâlcite. în fața lui Dumnezeu ei sunt constituționali dar constituția este creația minții omului deci are hibe și lipsuri mari. nicidecum ccr nu e Dumnezeu. deciziile ccr ar trebui să fie drepte pentru toți românii nu pentru unii. ccr a dat o decizie favorabilă ateilor. acesta este adevărul. au încălcat drepturile constituționale ale credincioșilor din România.


Musafir

#2938

2015-01-29 15:36

ccr nu își are rostul ca instituție promovează neconstituționalitatea și neegalitatea drepturilor cetățenilor României. promovează totalitarismul și ateismul. favorizează pe unii și dezavantajează pe alții.

proverb românesc pentru unii mumă pentru alții ciumă.


Musafir

#2939

2015-01-29 15:37

să facem sesizare la CEDO.


Musafir

#2940

2015-01-29 16:19

Ce ziceti de situatiile aceastea, poate relatandu-le, inteleg si cei care au luat aceasta decizie impotriva orei de religie: O fetita nu participa la ora de religie deoarece mama ei a decis pentru ea ca nu e bine sa participe. Insa, la sfarsitul semestrului, am vazut-o ca nu voia sa mai plece din clasa, la sfarsitul orei s-a inchinat si s-a rugat, eu am intrebat-o de ce a facut acest lucru, sa nu se supere cumva mama ei, dar ea a raspuns: "Asa m-a invatat bunica!" Am ramas fara cuvinte, iar la ultima ora a hotarat sa ramana la ora, zicand ca asa vrea ea, iar mama ii respecta decizia.

Un alt caz, un elev  si-a pierdut tatal din cauza unui cancer, el si-a gasit alinarea in biserica, s-a apropiat de Dumnezeu, a inceput sa fie mai tare interesat de cunostintele religioase, a participat la olimpiada de religie, a urmat seminarul teologic si va deveni preot. Care ar fi fost destinul acestui baiat, daca nu ar fi facut ora de religie, pentru ca el l-a cunoscut pe Dumnezeu prin aceasta disiplina, deoarece familia nu era credincioasa. Intrebati cand aveti ocazia, si veti vedea, ca elevii de la clasele primare cel mai mult indragesc ora de religie si profesorii de religie. Daca majoritatea celorlalte cadre didactice sunt mai severe, pentru ca asa trebuie pentru a-i invata pe elevi notiuni de limba romana, matematica, etc, profesorul de religie vine cu blandete, bunatate, sufletul deschis, deoarece el promoveaza iubirea crestina, toleranta, iertarea.

La ora de religie ortodoxa, daca este la mijlocul programului scolar, adica a doua ora, a treia sau a patra ora, participa si elevi baptisti, penticostali, etc. care lucreaza linistiti la alte discipline, isi faceau teme, si de multe ori ridicau mana sa raspunda la intrebari care erau comune si cu credinta lor, oricum ei veneau cu note de la orele la care participau la Bisericile lor confesionale.. Iata ce discriminati se simteau??? 

Si acum intrebarea, ce rau face aceasta ora de religie?


Musafir

#2941 Re:

2015-01-29 16:57

#2940: -  

 Din păcate am ajuns să ne invrajbim chiar din cauza orei de religie.  Din păcate facem mult rău abia acum cand trebuie pusă în practică celebra  decizie.  Din păcate mai nimeni nu s-a gândit la sufletele copiilor doar la  ce-i deranjează pe ei.  Apoi nu s-au gândit la profesorii care ptedau această disciplină. Cei de la Ccr s-au lăsat dusi de nas de argumentatia celui care le este coleg profesorilor de religie si dascăl copiilor pe care cu voie sau fără  voie-adica din neștiință,  i-a privat de ce era mai important. Dacă are așa o conștiință sensibilă ar trebui să nu mai doarmă pentru cât de mult rău a făcut.  Nu mă îndoiesc că unii il laudă,  ba chiar ii urmează calea.  Dar asta nu înseamnă că este bine ce face că are dreptate.

vă bucurați  degeaba.

 

Ar fi bine să nu continuați această luptă marsava. Când veți realiza ce ați făcut va fi prea târziu.  DAR PREȚUL PLĂTIT VA FI DECONTAT DE VOI ȘI COPIII VOȘTRI. 

NU CRESTINII SUNT EXTREMISTI ȘI FUNDAMENTALISTI,  CI CEI FĂRĂ DUMNEZEU. AU TRANSFORMAT IN IDOL URA FAȚĂ DE DUMNEZEU ȘI RELIGIE. ÎN UMANISMUL LOR NU MAI CONTEAZĂ DE FAPT OMUL DE LÂNGĂ EI. DOAR EGOISMUL și RAUTATEA LOR. Dacă așa arată lumea bună și civilizată care se naște când ești liber cugetător, și folosești vorbe mari precum libertatea de conștiință și garantarea drepturile numai pentru ati satisface bunul plac și a-i umili pe ceilalți,  atunci la revoluție au murit degeaba suflete nevinovate. Nu îi merităm. 

Iar miile de creștinii români care au plătit cu viața lor in temnițele comuniste, se întorc în mormânt văzând ce se întâmplă azi când chipurile am scăpat de comunismul ateu!

Dacă holocaustul este azi înfierat, nimeni parcă nu ia in seamă faptul că milioane de creștini au fost anihilați.  Trist este faptul că libertatea ne-a  d coborât la nivelul animalelor, în loc să ne dea aripi și să ne ridice la înălțimi. În primul rând morale. 

Dar morală fără Dumnezeu nu există! Avem dovada.  


Musafir

#2942

2015-01-29 17:41

dacă începe războiul Rusiei cu Ukraina să vedem câți patrioți mai avem .cine mai vrea să se sacrifice pentru viața asta de câine pe care o duc românii? cine mai vrea să plece la război pentru România? curaj români veți muri degeaba. oricum trăiți degeaba. poate nu știți că constituția asta dreaptă a României vă obligă să vă duceți să apărați țara . voi nu cei de sus. muriți voi ca să trăiască ei. așa proștilor.


Musafir

#2943

2015-01-29 17:46

țară de rahat. popor prost și de rahat asta e România. legi pentru proști . averile sunt la ei bă orbilor  nu la biserică . țară de handicapați. popor orb. unde sunt banii orbilor? la biserici? nu mă deștepților , sunt la cei ce dau legile!!! în nici o vreme țara asta nu a mers spre bine ci numai hoție a fost mereu ,numai minciuni . nu merită să votați pe nimeni în țara asta. păcat de sângele vărsat al martirilor pentru această țară.

specula prostia manipularea prostiei nu va dispărea . poporul ăsta nu se va deștepta cu adevărat niciodată . săracilor,șomerilor,nemâncaților, marșați să deveniți sclavii Europei. faceți din copiii voștri sclavii lor. vă vindeți țara neamul istoria. conduc jidanii și proștii trăiesc cu ideea că sunt deștepți. orbilor!!!


Musafir

#2944

2015-01-29 18:07

interesantă libertate trăim chiar trăim liber ,chiar constituția ne garantează libertatea și egalitatea cetățenilor.

art 16 din constituție spune:cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice ,fără privilegii și fără discriminări. decizia ccr nu estea discriminatorie ? nu pune pe unii să facă cerere și pe alții îi pupă în fund? sunt egali? să facă toți cerere cei ce vor și cei ce nu vor. dacă nu este discriminare. unde este egalitatea?

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-01-29 19:37



Musafir

#2946 Re:

2015-01-29 20:54

#2944: -  

 V-a interzis cineva dreptul la ora de religie? Nu inteleg, unde sunteti discriminat?


Musafir

#2947 Re:

2015-01-29 21:03

#2933: -  

 Domnule/doamna, pot sa va fac si eu pe dvs. un om ipocrit, un om fals care doar se crede religios. De unde si pana unde va permiteti dvs. sa ma faceti ipocrit? Si nu, nu ma bucur de zile libere cu ocazia sarbatorilor religioase. Daca as fi chemat, va asigur ca nu as protesta cu nimic. Asta va invata Dumnezeul vostru? Sa faceti alti oameni ipocriti? Parca Dumnezeul dvs. era doar iubire, dar ati dat dovada de prostie.

Si de cand si pana cand aveti dvs. cunostintele constitutionale si legislative pentru a contesta decizia unor judecatori?

Va doresc drum bun catre CEDO (unde probabil veti gasi raspunsul care nu va convine: decizia este constitutionala data de un organ competent al Romaniei). Si nu, nu majoritatea se supune minoritatii. Daca pana acum nu ati inteles acest lucru inseamna ca nu mai are rost sa imi bat capul. V-a scos cineva ora de religie din program? Aveti dreptul la ora de religie? Atunci ce nu va convine? Ca ceilalti nu sunt obligati sa faca religie? Dar ce va intereseaza pe dvs. ce fac altii?

 

Dupa un amar de timp in care mi-am batut capul incercand sa mai deschid mintile unor oameni inchisi de catre BOR, in general, mi-am dat seama ca ma lupt cu morile de vant. Decizia CCR este permanenta si a fost publicata in Monitorul Oficial, deci va intra in aplicare. Puteti sa contestati unde doriti dvs. decizia, ea este declarata constitutionala de catre un organ competent.

 


Musafir

#2948 Re:

2015-01-29 21:04

#2938: -  

 Decat sa promoveze spalarea de creiere, cred ca mai bine promoveaza gandirea libera, nu?


Musafir

#2949 Re:

2015-01-29 21:08

#2943: -  

 Nu, sigur nu sunt la cele 100 de biserici pe kilometru patrat, cu cupola poleita cu aur si argint. Sigur nu sunt in autoturismele Audi, Mercedes de ultima generatie a popilor din BOR. Sigur nu sunt in palatele construite vizavi de catedralele din unele sate. Sigur nu sunt nici la popii care merg la fiecare cateva zile prin sate sa cerseasca bani de la cei care au cel mai putin.

A spus cineva ca politicienii nu sunt de vina pentru starea tarii? Ei au cea mai mare vina, inclusiv pentru ca finanteaza BOR din banii statului, cu asta sunt de acord, da.

Suntem la ani-lumina departare de Franta, Suedia, Norvegia, Finlanda (tari cu populatie in mare parte deschisa la minte, si multa lume atee). Dvs. ce concluzie trageti?


Musafir

#2950

2015-01-29 21:14

popor de proști. asta va deveni România un popor plin de proști. cei deștepți vor pleca . proștii rămân să fie slugi celor cu bani. distrugeți învățământul . deja  inculții  votează ,decid soarta țării . bețivii ,toți handicapații votează. au drept de vot. rămân bătrânii și proștii. și hoții. părinți fără minte fac copii fără minte. rezultă popor fără minte. școala ? o pierdere de vreme , educație? ce e aia? întreabă un părinte ce este educația morală? îl doare drept în cur de educație morală.