Spune NU construirii de biserici in Parcul Natural Bucegi

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Spune NU construirii de biserici in Parcul Natural Bucegi

VAD_VOCI

#376

2014-09-18 06:25

RELIGIE=HOTIE,MANIPULARE,PROSTIE


Musafir

#377

2014-09-18 06:26

Foc bisericilor si impozite popimii!

Musafir

#378

2014-09-18 06:26

Nu vreau sa transformam tara asta frumoasa intr-una fundamentalista. Parerea mea este ca incet-incet, biserica incearca sa ne controleze si asta numai datorita faptului ca nivelul educatiei scade continuu. Sunt deja 6 manastiri in zona. De ce n-ar face cu banii respectivi un orfelinat, un azil, de ca n-ar ajuta familiilke nevoiase? Nu... Preafericitul vrea sa fie pomenit de istorie alaturi de Stefan Cel Mare, ca cei mai mai ctitori. Sa-si vada de treburile lui din cer si sa ne lase pe noi sa ni le facem asa cum credem de cuviinta aici, pe pamant.

Musafir

#379

2014-09-18 06:26

SFINXUL BUCEGILOR nu vrea sa fie crestinat!

Nu stiu daca este ateu sau adept al lui Zamolxe, dar sigur Sfinxul din Bucegi este mai vechi decat orice religie din ziua de azi. Azi cand avem mai multe biserici decat scoli, teatre, stadioane si sali de sport la un loc.

M-A DURUT IN COT ! cand o fata bisericeasca a avut revelatia vietii la poalele Bucegilor si brusc a aparut Manastirea din Palanca. Asa ii spun localnicii, caci CARAIMAN este muntele sfant de deasupra Bustenilor, mai sfant decat Ierusalemul, Vaticanul si Athos-ul la un loc. Si acum s-a construit o monstruozitate arhitecturala, care inchiriaza chiliile mai scump decat camerele la Silva.

M-A DURUT IN SUFLET ! cand portalul Pesterii Ialomita a fost violat de o constructie, fie ea si o biserica. Odata cativa nebuni frumosi, credeau ca aceasta ar fi Pestera lui Zamolxe. Si cautand dovezi, au gasit cea mai mare sala din aceasta pestera, Sala Hades, despre care stiu foart putini in ziua de azi. In locul unde nu s-a obtinut aprobarea pentru a ingramadi cateva pietre din albia Ialomitei si a monta o placa comemorativa in amintirea tuturor speologilor care si-au dat viata in adancurile pamantului, s-a construit ditamai fortareata, ca pe vremea tatarilor. Acum, Pestera Ialomitei este anonima in fata Schitului Pestera. La fel si Hotelul Pestera. Unde erau 3 bieti vietuitori, acum troneaza jeep-uri si termopane. E greu de vazut ce au facut cativa speologi inimosi din Brasov in Pestera din Vale Rasnoavei?

URLU ! acum cand aflu ca se vrea o manastire pe platoul Bucegilor. Sa fie o cruciada impotriva locurilor sfinte ale dacilor? Sa ne asteptam si la o manastire peste Sarmisegetuza? Nu cred, ar fi prea idealist. Mai degraba este o incercare de hegemonie comerciala, de cea mai joasa speta.

Deja Rezervatia Naturala a pierdut razboiul, deoarece cei care ar trebui s-o apere, au pus-o pe taraba, cum au vandut tot ce s-a putut pana acum, in speranta ca-si vor putea cumpara mantuirea si linistea sufleteasca pentru viata de apoi.

Va ganditi la cati vor da iama cu jeep-urile (si bai grei) pentru o cununie sau botez la Babele? Vor veni si vor pleca lasand prapad in urma lor! S-au va ganditi la miile de milogi si ologi care se vor tara pana acolo (fara masini de teren si fara telecabina), dormind sub acoperisul Domnului si asteptand un ceai si un colac, cu sperante desarte de insanatosire sau supravietuire?
Muntele rabda cativa paduchi in spatele sau, dar si cand isi scutura blana? Veti da vina pe Munte, cand se va naste o noua Golgota, iar drumul spre Babele va deveni un “Drum al Crucilor”.

Nu sunteti in stare sa creati o statiune pentru sporturile de iarna, unde tinerii sa faca sport si sa se receeze intr-un mod sanatos. De ce nu lasati locul pur (macar cat de pur este acum), sa respectati natura, sa se poata reculege acolo si crestinul si musulmanul si evreul si orice om care poate si doreste sa se bucure de frumusetea muntelui?

VREAU CA NEPOTII MEI SA MEARGA LA BABELE IN PAS SPRINTEN SI SA PRIVEASCA MANDRI PROFILUL SFINXULUI ! Nu vreau ca ei sa se tarasca pana acolo pe coate si genunchi cu capul plecat in tarana, printre milogi si ologi !

Musafir

#380

2014-09-18 06:26

NU VREAU BISERICI SAU ALTE CONSTRUCTII INTR UN PARC NATURAL...

Musafir

#381

2014-09-18 06:27

Sa luam aminte ca nu costructia de noi biserici ne face un popor mai credincios , sa nu uitam ca cine vrea sa se roage se roaga cu inima curata si cu umilinta si daca ridica ochii la cer, conteaza ce ai in suflet, nu santem mai buni daca mergem la biserici si in pelerinaje si dupa ce iesim de acolo ne injuram sau mai rau ne omoram aproapele, nu constructia ne ridica ci faptele noastre ca oameni, nu sant impotriva credintei dar hai sa nu le mai dam la oameni inca un loc unde sa faca gratare si sa puna manele cu ocazia pelerinajelor cum se intampla si in alte locuri si in cativa ani sa se distruga ceva unic in lume. Si sa ne gandim ca se baga milioane in constructii iar multi dintre cei care pun piciorul acolo nu au ce manca sau poate nu au mancat de cateva zile , cu salariile si pensiile la ora actuala se moare de foame daca vor sa fie crestini adevarati dati la cei care au nevoie care au muncit o viata si acum nu isi permit o franzela intreaga, si acelor oameni care muncesc si vor sa munceasca si nu au locuri de munca....hai sa ne gandim umpic mai departe decat ca o noua constructie tot pe banii nostri ne va aporpia de Dumnezeu (cand noi ne omoram intre noi si ne furam caciula unu altuia)
TotEu

#382

2014-09-18 06:27

Problema nu este BOR care prin definitie vrea sa parvina si sa se imbogateasca pe seama cretineilor de rumanasi ci TAMPITUL ALA DE PRIMAR DIN BUSTENI! Mare dobitoc saracul, orice numai sa iasa in evidenta: cetateti de onoare cu nemiluita, pamanturi date moca ( zici ca din pi..d ma-si nespalate le da) etc etc!


Musafir

#383

2014-09-18 06:28

Ajunge! Sunt destule biserici. Lasati natura in pace!
nimeni pentru unii

#384

2014-09-18 06:28

sunt mai des intalnite decat prostitutia Domnul Casian...sufocati oamenii cu biserici si manastiri dar va doare in cot de soarta si nevoile lor.penibil e ceva dulce..penal


Musafir

#385

2014-09-18 06:28

Rusinos!Mai bine s-ar implica biserica in a ajuta copiii care merg kilometrii pe jos,prin paduri,noroaie etc.Primariile sa se implice in construirea scolilor,renovarea lor,pentru ca viitorul tarii sunt copiii!!!!!!!
george neagu
Musafir

#386

2014-09-18 06:28

O sleahta de nemernici in straie negre, cu mentalitate medievala, croiti pe spalarea banilor obtinuti din "donatiile" diversilor fraieri care se lasa pacaliti de sperantele desarte oferite de miile de biserici construite in cele mai cautate zone turistice din tara. Extraordinara nesimtirea BOR si a "oamenilor de afaceri" care o conduc, denumiti generic "inalte fete bisericesti", "preafericiti" s.a.m.d. Sper sa arda ori de cate cate ori va fi ridicata! 


Musafir

#387

2014-09-18 06:29

Destule lacasuri de cult in zona, cat si in tara dealtfel, unde ajungem? Numai preoti, calugari si oameni care se inchina sau se inghesuie pentru trei sarmale! Numai acolo , in varf de munte nu s-au mai dus astfel de oameni!!! Destul cu aceste practici...nu suntem noi "inima" ortodoxiei" planetare!!! Lasati natura in pace..lasati-ne sa ne relaxam in mijlocul ei in deplina liniste....nu cu dangat de clopote!!!

Musafir

#388

2014-09-18 06:30

Niste hoti
Ar trebui sa faca niste aziluri pt batrani niste case de copii sau niste case de ajutor pt saraci ca e plina tara nu biserici chiar trebuie biserica si persoana ?

Musafir

#389

2014-09-18 06:30

Ar fi cel mai bine ca biserica sa patroneze orfelinate, camine de batrani, adaposturi pt nevoiasi! Sa inceteze cu cheltuielile enorme pt ridicarea lacasurilor de cult, care sunt deja destule! Nu sunt atee, dar nu mi se pare de loc in regula sa alterezi intr-un astfel de mod splendoarea naturii!
liviu738

#390 NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

2014-09-18 06:30

Nu este posibil ar trebui sa stea dupa grati cei ce vor sa construiasca in parcul natural Bucegi 


Musafir

#391

2014-09-18 06:31

Sa spunem NU prostiei , inconstientei si nepasarii atat Preotilor cat si PRIMARULUI . Sunt deja mult prea multe Biserici , Bisericute , Manastiri , Lacasuri de cult si asa mai departe , decat sa ne batem joc de un monument al naturii care apropo ar trebui protejat prin lege impotriva acelor oameni pur si simplu retaradati care nu au nimic benefic si constructiv de facut . Cu banii irositi pe atatea Biserici care se construiesc in Romania aici includ si o alta aberatie a BISERICII Romane " Catedrala Mantuirii Neamului " a-ti putea mai bine sa construiti clinici , spitale , sa oferiti sprijin bolnavilor , batranilor si celor in imposibilitatea de a duce o viata decenta . RUSINE SA VA FIE DOBITOCILOR !!!


Musafir

#392

2014-09-18 06:31

DACA NATURA AJUTATADE DUMNEZEU A CREAT ASA MINUNE, DE CE NOI OAMNENII SA O STRICAM? ESTE PARC NATIONAL .SANT O GRAMAADA DE BISERICI DE JUR IMPREJUR CHIAR MAI ESTE NEVOIE DE UNA? CHIAR TREBUIE SA SRICAM TOT CE AVEM MAI FRUMOS? SA VA FIE RUSINE. LASATI PARCUL ASA CUM IL STIE TOATA LUMEA LASATI MOSTENIREA COPIILOR SI NEPOTIULOR NOSTRI NEVATAMATA
UN CREDINCIOS

#393

2014-09-18 06:31

cate lucruri se pot face cuacesti bani privind copii strzii sau oamenii fara adapost care cersesc printre turistii romani sau straini din aceasta zona .

oare biserica s-a interesat vreodata de traiul categoriilor vulnerabile din aceasta tara.

ne-am cam saturat de constructiile sfinte unde se vehiculeaza o groaza de bani numai in interesul bisericii.

haideti sa zicem STOP! VA AJUNGE!

Salvati Parcul Natural Bucegi

#394 NU NU NU

2014-09-18 06:31

cum este posibil sa faci o biserica  intrun parc national, este un loc natural facut de natura,NU NU NU NU NU sant de acord cu acest proiect,

Acesti slujitori al domnului care te privesc cu dispret din masinile lor scumpe,uni dintre noi nici nu indraznim sa visam la ele macar

Construiti Scoli,Gradinite,faceti donatii acolo unde este nevoie,apropo ce donatii sau acte de caritate a facut BOR?

Sau Catedrala din Bucureseti care este in construcie nu inghite destui bani?


Musafir

#395

2014-09-18 06:31

Care este rostul acestei bisericii? slujbe pentru alungarea urșilor? stați liniștiți, deja le-am invadat spațiul cu gunoaie și mașini. Lasați măcar ce a mai rămas!

Musafir

#396

2014-09-18 06:32

Mai nou Biserica pune credinta pe locul doi si obtinerea de venituri pe primul plan. Dar oare cate dintre acele doamne trecute bine de a doua tinerete si pe care le tot vedem la diferite hramuri, vor avea posibilitatea sa urce pana la Babele ca sa sustina financiar existenta acelei biserici? S-ar putea sa fie o investitie proasta pentru Biserica.
Dar mai presus de toate se doreste stricarea unei zone de o frumusete rara. Tipic pentru romani, altii protejeaza noi distrugem. Oare acestor oameni nu le este frica de Dumnezue?
Ma rog Celui de Sus sa nu primeasca avizul.

Musafir

#397

2014-09-18 06:33

Avem nevoie de scoli,gradinite,spitale,fabrici daca vrem sa ne fie bine.Ne putem ruga in bisericile existente,sunt mult prea multe....

Musafir

#398

2014-09-18 06:33

Multe biserici, putine scoli si spitale.Vor sa ne trimita direct la cele sfinte fara a mai trece pe la ele?
cetatean

#399

2014-09-18 06:34

In primul rand trebuie sa spun ca sunt un credincios care crede in Dumnezeu si Isus Christos precum si in divinitate dar nu mai cred in rolul bisericii si al preotilor, poate doar cu cateva exceptii care si-au mai pastrat credinta si menirea.

In prezent preotii si biserica si-au pierdut menirea de interpus intre muritori si Dumnezeu, singurul scop a ramas castigul pecuniar, iar exceptiile nu fac decat sa confirme regula.

Prin preliplurile mele pe la manastirile din Bucovina am fost incantat de o remarca facuta de un preot de la manastirea Bistrita din Neamt care a spus ca dumnezeu ne asculta indiferent unde suntem atata timp cat avem credinta si sufletul curat.

Nu este singurul loc in care biserica a ridicat biserica sau manastire in locuri turistice cu vad bun. De exmplu la Obarsia Lotrului nu a fost manastire pana cand nu sa asfaltat si a crescut numarul turistilor si gura-casca de la care exista premiza unui castig pecuniar rapid si indestulator.

Biserica este organizata si functioneaza ca si o familie mafiota italiana, Cosanostra, doar ca este platita din banii nostri si agreata de guvern.

Nu, nu sunt de acord cu ridicarea de manastiri si locase de cult in mijlocul zonelor frecventate de turisti pentru alte atractii decat cele ecumenice.

 

 


Musafir

#400 Poftim???

2014-09-18 06:34

Inca o biserica?? Nu sunt de ajuns cele existente? Daca tot vreti sa mai construiti, contruiti centre de ajutorare pentru nevoiasi, cantine sociale, locuri de dormit pentru cei fara un acoperis asupra capului. Tot ceea ce stiti e sa cereti si sa cereti iar cand nu vi se da da-ti in judecata cum ca e din fostul patrimoniu al BOR. Asta a ajuns BOR o adunatura de hoti (incerc sa nu ii includ si pe cei care chiar fac ceva pentru popor), care nu pun prea mare pret pe viata omului.  Rusine, rusine. V-ati abatut mult de la ceea ce ar trebui sa reprezinte biserica, si anume un punct de sprijin pentru cei ce au nevoie.