Fetița care a fost violată la doar 2 ani este din nou în pericol!

   Acum doi ani, la sfîrșitul lunii septembrie 2014, întreaga societate a fost tulburată de știrea în care  un copil, o fetiță, la  doar 2 anișori a fost violată  cu sălbăticie  în mod pervers de 2 indivizi (de concubinul bunicăi și feciorul acestuia),  apoi lăsată să zacă pîna dimineața în frig, dezbrăcată și inconștientă.

Aici puteti accesa știrea:

http://mobi.protv.md/stiri/actualitate/caz-cutremurator-la-causeni-o-fetita-de-2-ani-a-fost-violata-suspectul---714331.html http://mobi.protv.md/stiri/actualitate/fetita-de-doi-ani-din-causeni-ar-fi-fost-violata-de-catre-fiul---721401.html  

    Copila a supraviețuit ca prin minune și au urmat luni grele de spitalizare și de durere infernală. Fetița a suportat operații complicate unde intestinul gros i-a fost scos prin burtică afară ca sa cicatrizeze orificiul anal , apoi peste o perioada a fost pus la loc. (Grație unui medic extraordinar, toate organele inclusiv și cele  reproductive au fost salvate si readuse în starea inițială). Nu mai vorbesc de injectii , picurători și consecințe psihologice care le va suporta toată viața ei . Cînd veneam la ea ,micuța de durere si tristețe nici nu putea vorbi sau să-și ridice ochii. Și tot acest calvar ea il suporta singură, nu avea pe nimeni drag alături, înfruntînd singură atâtă durere .   

  "Mama" ei (îmi este foarte greu să o numesc mamă), a venit  de 5 ori în cele 8 luni cât a stat copila în spital. În aparițiile ei rare de fiecare dată  mirosea a alcool (din marturiile asistentelor medicale) , promitea  fetei că va mai veni la ea și nu revenea...  Vazînd situația, am format un grup de inițiativă din cîteva femei. Am insistat și am obținut o asistentă socială care se afla cu fata non stop pe perioada spitalizării. Și cred că e de prisos să spunem că pe parcursul timpului i-am fost toți alături , evaluând zilnic necesitățile și monitorizînd situația ei. S -a implicat și foarte multă lume bună, care aducea hainuțe, pampers, bandaje, medicamente ce nu acoperea polița.

  Noi, un grup de 5 femei, mame,împreună cu specialiștii  din  Direcția Municipală  pentru Protecția Drepturilor Copilului, ne-am luptat în acești 2 ani ca să  putem oferi fetei și surorii ei ( cu un an mai mică),un trai decent în afara oricărui pericol.    În prima  și a doua instantă mama copiilor a fost decăzută din drepturi părintești...   Au stat o perioadă la un centru de plasament, unde le vizitam mereu și le duceam de toate, apoi au trecut fetele în grija unor asistenți parentali.O familie foarte cumsecade care avea grijă de ele. Le ofereau dragoste și căldura pe care aceste biete copile nu au mai simțit până acum, iar fetele evident  s-au atașat mult față de noua lor familie.  

  Pîna aici parcă se îndreptau spre bine lucrurile, însă zilele acestea am aflat noutatea groaznică că următoarea instanță print o decizie a întors fetele mamei alcoolice. Și asta după atâta efort din partea tutror!!! Au fost aruncate din nou la acea viață mizerabilă în care stăteau înfometate, însetate și neîngrijite zile intregi. Condițiile de trai sunt dezastruoase. Într-o odaie stă mama+concubin  și bunica+cocncubin. Și culmea tupeului " mama " este însărcinată cu al 3 lea copil. Din surse sigure cunoaștem că  toți "locătarii" acestui mic apartament  continue să facă abuz de alcool.  

  Când au fost transmise zilele acestea  “mamei biologice” fetele plângeau în isterie și implorau asistentele  să nu le ducă la ea.

SEMNAȚI ACEASTĂ PETIȚIE , FACEȚI SHARE LA CÂT MAI MULTĂ LUME,PUNEȚI UMĂRUL CA SĂ PUTEM AJUTA ACEȘTI COPII.

1.Insistăm pe reevaluarea dosarului și anularea deciziei de a da copiii în îngrijirea acestei "mame" pentru că sînt in permanent pericol .

2.Cerem ca Directia Municipala  pentru Protectia Drepturilor Copilului sa includă toate resursele necesare pentru a lua copiii din acest mediu periculos, în regim de urgență, din cauza antecedentelor existente. In orice țară civilizată această "pseudo mamă " ar fi fost condamnată pentru neglijență față de copiii minori, care pune în pericol viața acestora, dar in Moldova ea e liberă și  culmea ,i se mai întorc copiii. Vă întrebați de ce are nevoie de acești bieți copii? Nici noi nu stim raspunsul. Presupunem   pentru a obține ajutoare sociale ca să poată menține viața depravată cu concubini de tot soiul, potențiali violatori ai acestor biete copile.  

Avem mari speranțe ca vom reuși cu ajutorul tuturor sa schimbăm situația!!!!!!!!!

 


Cezara Dilevschi    Contactați autorul petiției