Fara concurs separat de admitere in colegii!

In data de 14 iulie 2021, Ministerul Educatiei a publicat proiectele de legi ale educatiei prin care elevii din clasa a opta vor da mai intai un concurs de admitere la colegii, cu subiecte facute intern de fiecare colegiu, iar in urma acestui concurs se vor ocupa 90% din locuri. Consideram ca in acest mod:

- se incurajeaza meditatiile cu profesorii din colegii

-dispare corectitudinea cu privire la admitere- se pot face subiecte cu dedicatie

-dispare transparenta admiterii - corectarea se va face in colegiul respectiv, nu de catre corectori din alte judete

-este greu de evaluat nivelul copilului pentru a sti unde sa se inscrie la admitere

-nu se asigura accesul corect si transparent tuturor candidatilor, nu doar pentru un grup dedicat

Prin semnătura mea, autorizez Mihaela Ichim să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.