Eu cu cine votez?

Este intrebarea pe care ne-o adresam periodic, de mai bine de 20 de ani incoace.

In mod clar, daca nici dupa atata vreme nu avem un raspuns de care sa nu fim dezamagiti, am gresit ceva substantial de-a lungul acestei perioade.

Fie neparticipand la vot si lasand pe altii sa decida pentru noi.
Fie alegand doar pe baza de aparente, multumiti cu "informatiile" servite convenabil in campaniile electorale.
Fie lasand nesanctionate si ne-protestate, ani la rand, abuzurile, ipocriziile, sfidarile sau prostiile decidentilor si executantilor din politica si administratie.

Da, exista exceptii. Si printre politicieni, si printre membrii comunitatii de afaceri. Exista si cativa politicieni cu viziune si competenta, exista si multi lideri de business care au semnalat neregulile, au declinat cererile de spaga, au refuzat jocul cu reguli strambe.

Alegerile parlamentare se intampla duminica asta.

Vom da iar din colt in colt, intre oboseala, lehamite, revolta si povara unei decizii cu prea multe necunoscute. Dar, indiferent ce vom face duminica asta, acest fel de alegeri e putin probabil sa rezolve problemele fundamentale ale Romaniei. Si duminica asta. Si peste doi ani. Sau patru.
Sau opt.

Noi credem ca alegerile esentiale sunt altele.

Sunt alegerile din fiecare zi. Sunt alegerile de principii, valori si actiuni proprii unei societati civilizate. Sunt alegerile despre felul de Romanie pe care vrem sa o cream pentru noi si pentru toti cei cu care traim in aceasta tara.

Noi cautam "candidati" pentru acest fel de alegeri.

Nu trebuie sa va faceti campanie electorala, pentru ca nu e nevoie sa va voteze cineva. Nu aveti nevoie de aparat de partid, de aparitii la televizor sau de intelegeri indoielnice.

Tot ce aveti de facut pentru succesul acestui fel de alegeri este sa vreti.

Noi, comunitatea si membrii Fundatiei Romanian Business Leaders, am ales sa punem pret pe actiune, pe un minim altruism, pe integritate si pe incredere ca se poate si in Romania. In februarie 2012 am organizat primul Summit al comunitatii. Ne-am cunoscut mai bine, ne-am organizat, ne-am ales proiecte concrete pentru binele comun si le-am pus in practica.

Pe 7-8 februarie 2013 urmeaza a doua editie a Summitului RBL.
Va fi mai mare, mai important si mai productiv.
Si vom avea usile deschise pentru orice candidat care vrea sa aleaga zilnic sa traiasca intr-un mediu de afaceri curat si intr-o tara civilizata.

Abia asa votul tau va conta cu adevarat.

Cu incredere,

Board-ul Fundatiei Romanian Business Leaders

Ioana FILIPESCU, Anca HARASIM, Mihaela PERIANU, Andreea ROSCA, Brindusa FIDANZA, Sorin AXINTE, Lucian BUTNARU, Catalin DIMA, Dragos DINU, Andi DUMITRESCU, Mihai MARCU, Felix PATRASCANU, Dragos ROSCA

Romanian Business Leaders    Contactați autorul petiției