Educația Ecologică ca obiect obligatoriu în învățământul preșcolar și primar

Introducerea educației ecologice ca obiect obligatoriu la treapta preșcolară și primară a învățământului din Republica Moldova este o necesitate, întrucât zi de zi putem observa atitudinea neglijentă a oamenilor față de mediul înconjurător (din cauza lipsei de informare la acest capitol). Oferind educația necesară copiilor între 3-10 ani, avem șansa să schimbăm felul în care oamenii percep sintagma " protejarea mediului" și să creștem generații de oameni informați și conștienți de acțiunile sale, deoarece conform cercetărilor efectuate de psihologi, anume în aceasta perioadă creierul copilului asimilează cel mai bine informația.

(Lecțiile de educație ecologică să fie organizate cel puțin o dată pe lună; La lecție să fie discutate teme precum: De ce trebuie să protejăm mediul înconjurător? Ce influență are mediul asupra oamenilor? Ce influență au oamenii asupra mediului? Cum putem proteja mediul? Ce acțiuni daunează mediului înconjurător? Problemele ecologice actuale; Cazurile/ Situațiile/ Evenimentele din lume, legate de domeniul ecologiei, care au avut loc în decursul unei anumite perioade etc.).

Scopul: Să strângem cel puțin 500 de semnături, pentru a putea să ne adresăm la Ministerul Educației cu sugestia noastră. Environmental-Education-logo.png

Prin semnare, autorizez pe Daria să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.