Dorim testarea tuturor donatorilor de sânge pentru anticorpii COVID-19!

Trăim vremuri delicate. Suntem în plină pandemie COVID-19. 

Testul pentru  anticorpii anti SARS-COV-2 IgG NU E UN MOFT. 

Cerem ca pentru o perioadă limitată de timp, Ministerul Sănătății din România să testeze GRATUIT toți donatorii de sânge, trombocite și plasmă pentru anticorpii COVID-19 ca un beneficiu suplimentar de sănătate pentru aceștia. Această testare poate oferi o perspectivă critică a faptului dacă donatorii ar fi fost posibil expuși la acest coronavirus. 

Situația actuala din România este critică: numărul de donatori de sânge este mult prea mic în raport cu cererea din spitale. Prin acest test gratuit, numărul donatorilor de sânge va crește, la fel și numărul celor despre care știm că au dezvoltat anticorpi anti SARS-COV-2. 

O persoană care a donat sânge printr-un proces în urma căruia a aflat că a dezvoltat anticorpi contra COVID-19 este mult mai deschisă și dispusă să ajute. Șansele să revină la o nouă donare de plasma sunt foarte mari.

 

antibody-blog-header-image.jpg

-------------------------------------------------------------------------

Ce este Testul anticorp? Un test de anticorpi ecranizează anticorpi din sângele tău, care se formează atunci când se combate o infecție, cum ar fi COVID-19. Un test de anticorpi evaluează dacă sistemul dumneavoastră imunitar a răspuns la infecție, nu dacă virusul este prezent în prezent. Testul de anticorpi COVID-19 este autorizat și poate indica dacă sistemul imunitar al donatorului a produs anticorpi împotriva coronavirusului, indiferent dacă au prezentat simptome.

 

Numărul donatorilor zilnici de plasma cu anticorpi este mult mai scăzut în raport cu persoanele internate în secțiile de Terapie Intensivă. Pe lângă faptul că nu toți foștii pacienți de coronavirus se încadrează la donare, o parte nu mai vrea să audă de sistemul medical, după ce au stat mai mult timp în spital. Printre reticențele de a dona sânge se mai află și pierderea anticorpilor. Însă cei care donează spun că beneficiile sunt clare: ajutorul pentru cei în suferință.

Plasma de la un donator vindecat COVID-19 se administrează doar pacienților critici infectați confirmați cu această boală, având vârsta de cel putin 18 ani. Potrivit Ministerului Sănătății, pacienții care pot beneficia de anticorpii din plasmă trebuie să îndeplinească anumite criterii.

Plasma preluată de la oamenii deja infectați și vindecați de Covid-19 este unul din tratamentele folosite experimental, în întreaga lume, pentru tratarea bolii provocate de noul coronavirus. În studiile clinice, a dat rezultate bune, spun doctorii, însă dezvoltarea unui tratament aprobat nu este încă finalizată, pentru că oamenii de știință încă studiază cum funcționează virusul și cum poate fi combătut.

 
Trebuie să existe voința oamenilor care au trecut prin boală. Noi știm că în momentul când externăm, foarte multă lume spune că da, vreau să ajut și eu pe alții, sunt de acord să donez plasmă. Dar mai departe nu știu, acești oameni teoretic ar trebui să fie contactați să se prezinte la donat. Nu știu câți dintre aceștia se prezintă într-adevăr la centru pentru a dona”, spune medicul Virgil Musta, pentru Europa Liberă.
 
Surse: Digi24, Europa Libera
 
Exemple din alte zone:

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dan Străjan să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook