Demiterea doamnei Gabriela Firea nu mai este o optiune ci o necesitate

PETIȚIE    

Stimate Domnule Președinte,  

Doamnelor și Domnilor membri ai Comitetului Executiv Național,  

Doamnelor și Domnilor membri și simpatizanți ai Partidului Social Democrat, Organizația București,  

 

Scriem această petiție în numele tuturor locuitorilor cu drept de vot din București, care în data de 5 Iulie 2016 au votat pentru o schimbare, dar și în numele celor care au dus greul acestei victorii istorice, membri și simpatizanți PSD.

Cu toate că această victorie a fost posibilă prin încununarea muncii și a colaborării dintre toate organizațiile din Capitală, ne simțim astăzi, la mai bine de 2 ani, mai slăbiți și mai decimați ca niciodată. Organizația PSD București nu, până nu de mult motorul prin care se dezvoltau strategiile locale, având rolul de a uni echipa, astăzi este inexistentă.

Conducerea PSD București a uitat să funcționeze ca o organizație și vedem mai nou pe rețelele de socializare, căci doar acolo mai funcționează, că a devenit un instrument de promovare a paginii primarului general. Lipsa de activitate a acestei organizații nu face cinste Partidului Social Democrat și nici cetățenilor bucureșteni care au crezut în noi.

Credem că acest moment este unul de cumpănă, mizăm pe deschiderea către cetățeni, comunicarea și munca în echipă.

Aceste valori stau la baza Statutului Partidului Social Democrat, Statut care a fost încălcat în nenumărate rânduri de către conducerea interimară a organizației de București. Conflictele din ultima perioadă nu au ce căuta în această mare familie.

Așa cum prevede și statutul nostru (Articolul 30 alineatul (8) - Membrii Partidului Social Democrat au obligația de a milita pentru păstrarea și întărirea partidului), considerăm imperios necesară demiterea doamnei Gabriela Firea, alături de întreaga conducere a organizației PSD București și demararea procedurilor de organizare a alegerilor interne.

Toate marile proiecte din Primăria Capitalei se fac doar pentru imaginea Gabrielei Firea, iar pe ordinea de zi sunt puse doar proiectele care convin primarului. Nu doar consilierii și membrii PSD sunt nemulțumiți de activitatea primarului general al capitalei ci toți bucureștenii.

Sunt proiecte bune, benefice pentru cetățeni, ale consilierilor care stau în sertare, iar pe ordinea de zi se pun doar cele care convin primarului general. Din păcate, lucrurile mari în Primărie se fac doar pentru imaginea unei singure persoane.

Exemplu: acordarea titlului de cetățean de onoare este o atribuție exclusivă a Consiliului General, dar la decernarea titlului nu a participat niciodată vreun consilier general, doar doamna primar. Nu este normal și nici corect

Un alt eveniment neplăcut îl are protagonist pe domnul Aurelian Bădulescu, viceprimarul Primăriei Municipiului București, căruia îi cerem excluderea din partid. Resursa umană a Partidului Social Democrat este recunoscută și, în acest sens, propunem numirea unui viceprimar din rândul membrilor onești și bine pregătiți.

Considerăm că doar așa, cu nouă conducere, vom putea repune bazele unei organizații puternice, care să redevină un model de bune practici pentru celelalte județe ale țării. Vă rugăm să tratați demersul nostru ca pe un pas natural în efortul comun de a ține unită marea familie social-democrată.

Credem că, numai în acest fel, Partidul Social Democrat poate îndeplini Planul de Guvernare și, implicit, așteptările electoratului, dar și a membrilor și a simpatizanților noștri.    

 

 

Membrii PSD Bucuresti


Membrii PSD Bucuresti    Contactați autorul petiției