Demiterea si pedepsirea celor vinovati de tragedia din Apuseni

Dragi romani,

Este absolut revoltator faptul ca, acesti eroi (medici), prin mainile carora au trecut mii de oameni, sa fie lasati prada mortii, datorita incompetentei acelor oameni aflati in functii de conducere ale unor institutii "importante" ale statului roman! Este inadmisibil, ca acei oameni care sunt platiti regeste, (si degeaba, asa cum s-a dovedit in ultimele 72 de ore), sa nu fie capabili de a utiliza cunostintele tehnice (pe care se presupune a le avea), cat si tehnologia de milioane de lei, pentru a efectua o misiune de salvare. Tot ceea ce au reusit pe deplin insa, a fost o bajbaiala generalizata, iar acest lucru a dus la decesul pilotului Adrian Iovan cat si a tinerei Aura Ion. Autoritatile statului, prin reprezentantii sai, AU ESUAT LAMENTABIL, in cadrul misiunii de salvare a celor accidentati. Doar Dumnezeu a facut ca, in calea celor raniti si aflati in situatie grava, sa fie scosi acei oameni simpli, cu suflet mare , locuitori ai zonei. Acei oameni sunt EROI. Nu au avut tehnologie de ultima generatie, nu au avut echipamente sofisticate! Au avut doar CURAJ, VOINTA si INTUITIE, la care s-a adaugat o bogata experienta privind cunoasterea meleagurilor pe care traiesc! Daca acei oameni, nu ar fi luat initiativa de a porni o misiune de cautare / salvare, dupa puterile lor, probabil ca toti acei INCOMPETENTI din cadrul IGSU, STS si alte structuri, ar fi continuat bajbaiala mult si bine. Cinste lor, acelor romani simpli si curajosi! Si rusine celor ce sunt platiti gras si degeaba, pentru incompetenta uriasa de care au dat dovada

In urma unor anchete riguroase ce vor fi desfasurate de catre autoritatile competente, cerem ca toti cei din cadrul ministerelor cat si a STS, IGSU, ISU, Politie, etc, ce se fac responsabili de moartea pilotului Adrian Iovan si a tinerei medic militar Aura Ion ,prin actiunile lor cat si prin incompetenta de care au dat dovada, trebuie sa fie demisi si pedepsiti in mod exemplar! Acum, mai mult ca niciodata este momentul ca noi romanii sa constientizam faptul ca o adunatura de incompetenti, ce ar fi trebuit sa-si faca meseria intr-un mod profesionist, s-a facut de ras in fata intregii tari !

Noi, romanii de pretutindeni trebuie sa luam atitudine si sa cerem public tragerea la răspundere pentru neîndeplinirea şi / sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu potrivit OUG 21/2004 şi Hotărârilor de Guvern nr. 1489/2004 şi 386/2006, a tuturor celor responsabili (aflati in functii decizionale sau executive) din cadrul IGSU, STS, ISU, Politie , Guvernul Romaniei.

La data inchiderii acestei petitii, va fi formulata o sesizare / plangere penala comuna (ce va fi inaintata catre: Parchetului General - Procurorului General al Romaniei, AVP - avocatul poporului, altor institutii abilitate) in care vom cere tragerea la raspundere pentru incompetenta criminala , neîndeplinirea si / sau îndeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu potrivit OUG 21/2004 si Hotarârilor de Guvern nr. 1489/2004 si 386/2006, a tuturor celor responsabili (aflati in functii decizionale sau executive) din cadrul IGSU, STS, ISU, Politie , Guvernul Romaniei.

Va multumim pentru semnaturi si pentru ajutorul oferit pentru promovarea acestei petitii.