Petiţie inițiată de Televiziunea Română pentru introducerea orelor de nutriţie în şcoli

2017_05_30_tvr_ccg_antent_petitie.jpg

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. Una dintre principalele cauze: în România lipseşte educaţia nutritivă. În ultimii şase ani, numărul copiilor obezi din ţara noastră a crescut cu 10 procente, la 25%. Astfel, în prezent, un copil din doi are probleme cu greutatea corporală, iar aproximativ 30 la sută din populaţie suferă de obezitate. Specialiştii cer ca obezitatea să fie declarată boală cronică. Un studiu din 2013 arată că 11,6% din populaţia adultă (20-79 de ani) din ţara noastră suferă de diabet, în condiţiile în care media europeană este de 8%.

Alimentaţia este unul dintre principalii factori vinovaţi pentru obezitatea ce afectează din ce în ce mai mulţi copii, de la vârste din ce în ce mai fragede. I se alătură lipsa de mişcare, absenţa apetitului pentru sport, agresivitatea reclamelor la produse nesănătoase, adicţia celor mici pentru device-uri recreative şi informaţionale care nu presupun efort fizic de manevrare sau lipsa de cultură a nutriţiei.

Televiziunea Română trage un semnal de alarmă privind această situaţie îngrijorătoare, realizând şi difuzând o serie de reportaje, reunite sub umbrela campaniei „Copii cu greutate”, care debutează în data de 1 iunie 2017.

2017_05_30_tvr_ccg_separator_petitie1.jpg


Conştientizarea problemelor legate de alimentaţie este un punct de plecare în soluţionarea acestei probleme. Formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase începe din primii ani, dar primii ani de şcoală aduc adesea şi căpătarea de proaste obiceiuri alimentare – achiziţionarea de snack-uri de la chioşcurile aflate, adesea, chiar în incinta şcolii. Pentru aceasta, solicităm introducerea orelor de nutriţie în şcoli, ca o măsură de prevenire a acestor obiceiuri şi, în final, ca un prim pas în lupta împotriva obezităţii infantile.

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!  

Potrivit OUG 27/2002 cu modificarile ulterioare, aticolul 7, „petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează". De aceea, este necesar ca, la semnarea prezentei petiţii, semnatarul să treacă, anumite date de identificare. Menţionăm că datele dumneavoastră de identificare nu vor fi făcute publice, ele sunt vizibile numai autorului petiţiei şi vor fi prezentate în Parlament, la momentul predării prezentei petiţii, împreună cu semnăturile dumneavoatră.

 

 


Televiziunea Română    Contactați autorul petiției