Școli sigure pentru copiii noștri, ACUM!

București, 5 iunie, 2024   PETIȚIA “Școli sigure pentru copiii noștri, ACUM!” Nu ne mai putem preface că totul este în regulă! Copiii noștri merg zilnic la școală, fără să știe că acele clădiri în care învață nu sunt sigure în cazul unui incendiu. Este o rușine pentru noi, ca societate, să permitem ca micuții noștri să fie expuși unui asemenea pericol! Cerem măsuri urgente privind intrarea în legalitate a instituțiilor de învățământ de stat din sectorul 1 al Capitalei, din punct de vedere al siguranței la incendiu! Către Primăria Sectorului 1 al Municipiului București Vrem școli sigure, nu ruine! Cerem măsuri urgente, pentru că este vorba despre viețile copiilor noștri, despre viitorul nostru. Este cutremurător și revoltător că în anul 2024, în Sectorul 1 al Capitalei, foarte multe instituții de învățământ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Nu putem accepta ca nepăsarea, incompetența și birocrația unei administrații publice să îi pună în pericol pe copii! Solicităm: Analiza situației de fapt! Publicarea de urgență a situației actuale a instituțiilor de învățământ din sector, în ceea ce privește siguranța la incendiu. În cazul imobilelor care sunt în legalitate și al celor nu sunt în legalitate, din punct de vedere al securității la incendiu, sa fie menționate nr. și data documentului emis de instituția abilitată (ISUBIF) privind autorizarea sau nu a imobilului. La intrarea în instituțiile de învățământ care nu dețin autorizația de Securitate la incendiu, precum și în imobilele din administrarea /componența Primăriei Sector 1, să fie amplasat banner informativ care anunță lipsa acestei autorizații, astfel încât copii, părinții, cadrele didactice să fie în cunoștință de cauză în ce fel de imobil își desfășoară activitatea. Dacă nu o faceți dumneavoastră, o vom face noi, autorii și semnatarii Petiției. Solicităm un plan de măsuri cu termene clare privind activitățile ce trebuie desfășurate, până la finalizarea procesului de intrare în legalitate. Raportări la fiecare etapă. Public! Această petiție este șansa ca tragedii din trecut, care ne-au frânt sufletele, să nu se repete. Este șansa să oferim siguranță copilului tău, copilului meu, copiilor prietenilor noștri, copiilor din comunitatea noastră. Să le arătăm copiilor că ne pasă!

Ioana Ramona Bruynseels    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că Ioana Ramona Bruynseels va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom publica online adresa dumneavoastră.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri: