Cerem Prefecturi Suceava o campanie de sterilizare gratuita a tuturor câinilor și pisicilor, adăpostirea acestora și controalele regulate privind desfășurarea adăposturilor deja existente

Screenshot_20230522_111732_Gallery.jpgÎn acest moment, o serie de aspecte referitoare la protecţia animalelor şi la drepturile deţinătorilor acestora sunt reglementate de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, publicată în Monitorul Oficial nr. 531/14.06.2004.

Având ca finalitate asigurarea condiţiilor de viaţă şi bunăstare ale animalelor cu sau fără stăpân, actul normativ sus-amintit reglementează situaţia tuturor animalelor consfiinţind o serie de drepturi şi obligaţii atât în sarcina deţinătorilor acestora cât şi în indatoririle autorităţilor statului.

Menţionăm că deşi actul legislativ prezent comportă multe lacune şi se cere a fi completat şi îmbunătăţit, dacă prevederile acestuia ar fi aplicate în mod corect, chiar şi în forma actuală, numărul abuzurilor săvârşite împotriva animalelor şi uneori chiar împotriva deţinătorilor acestora ar fi mult mai scăzut. În urma multor dovezi aduse de diferiți voluntari și din prisma celor văzute în mediul online constatam ca în județul Suceava legile nu sunt aplicate în mod practic ci doar în mod teoretic. Prin respectarea vieților animalelor se înțelege protejarea mediului înconjurător! Cerem așadar organelor abilitate prin lege protecția animalelor și solicitam sterilizarea masiva gratuita , adăpostirea corespunzătoare și controalele regulate și înregistrate la toate adăposturile din raza județului Suceava și în principal în ceea ce privește cățeii/câini!

Prin semnarea petiției, accept faptul că Horga Mihaela va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri: