CEREM ANULAREA PROIECTULUI PARCĂRILOR CU PLATĂ ÎN CHIȘINĂU


IMAG1083.jpg
 
 
PETIȚIE
 
CEREM ANULAREA PROIECTULUI DE PARCĂRI CU PLATĂ ÎNCHEIAT ÎN DEFAVOAREA ORAȘULUI ȘI ELIBERAREA TROTUARELOR DE PARCAJE

 

Noi, locuitorii municipiului Chișinău și cetățenii Republicii Moldova, 
 
Avînd în vedere că orașul Chișinău este capitala statului nostru și centrul administrativ, economic, financiar, social și cultural al Republicii Moldova, 
 
Ținînd cont de informațiile făcute publice de societatea civilă, consilierii din Consiliul Municipal Chișinău și instituțiile de presă despre faptul că Primăria Chișinău a semnat un contract de Parteneriat-Public-Privat de amenajare și gestionare a parcajelor din oraș cu încălcarea prevederilor privind transparența procesului decizional (fără desfășurarea procedurilor de consultații publice), fără motivare suficientă, cu condiții clar în defavoarea interesului public și în detrimentul bugetului mun. Chișinău, 
 
Constatînd faptul că Primăria Chișinău amenajează locuri de parcare pe trotuarele din oraș fără a ține cont de interesele pietonilor și a persoanelor cu necesități speciale, 
 
Nefiind de acord cu faptul că spaţiile de parcare vor fi amenajate din contul bugetului municipal, inclusiv prin contractarea împrumuturilor, iar în următorii 25 de ani 90% de venituri din taxa pentru parcare vor fi încasate nemotivat de aşa-numitul partener privat,
 
SOLICITĂM URMĂTOARELE:
 
1. Anularea contractului de Parteneriat-Public-Privat din 3 decembrie 2015 dintre Primăria Municipiului Chișinău și EME Parkleitsystem GMBH, privind amenajarea, organizarea și gestionarea parcărilor și parcajelor controlate cu plată în mun. Chișinău.
 
2. Retragearea proiectului de Regulament privind funcționarea parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău, elaborat de Direcția Transport a Primăriei Chișinău și propus în dezbatere publică pentru 21 aprilie 2017.
 
3. Eliberarea trotuarelor pe străzile renovate din sursele creditului oferit de BERD și BEI (bul. Ștefan cel Mare și Sfînt, str. Vasile Alecsandri, Constantin Negruzzi), cât și pe celelalte străzi din oraș, de parcaje pentru automobile și amenajarea acestora din contul carosabilului, conform practicilor europene. 
 
4. Elaborarea unui nou Regulament privind funcționarea parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău cu participarea reprezentanților societății civile specializate, a consilierilor municipali dintoate fracțiunile CMC și a experților din afara Republicii Moldova. 
 
5. Elaborarea unui nou proiect de organizare a parcajelor cu plată în mun. Chișinău, în interesele orașului și a orășenilor, cu respectarea prevederilor privind transparența decizională prin organizarea unor sesiuni de discuții publice și organizarea unui nou concurs de identificare a mai multor Operatori pentru parcajele cu plată, cu implicarea în Comisia de organizare a concursului a reprezentanților societății civile și a experților din afara Republicii Moldova. 
 
6. Solicităm CNA să investigheze cazul de depășire a atribuțiilor de serviciu a vice-primarului Nistor Grozavu care a semnat contractul de Parteneriat Public Privat cu  EME Parkleitsystem fără a avea împuterniciri din partea Consiliului Municipal cu încălcarea procedurii şi la condiţii dezavantajoase pentru municipiu.  
 
Subsemnează un grup de locuitori ai mun. Chișinău și cetățeni ai Republicii Moldova: 


****
Informații despre proiectul parcărilor cu plată inițiat de Primăria Chișinău:

https://goo.gl/ARzw5b

https://goo.gl/P9GFsB

https://goo.gl/ewR00L

https://goo.gl/vd0iLg

http://sic.md/cinci-chestii-dubioase-spuse-de-chirtoaca-despre-parcarile-cu-plata/

https://www.zdg.md/editia-print/investigatii/doc-milioanele-chisinauienilor-parcheaza-in-cipru-si-malta

https://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/cauza-penala-pornita-de-cna-in-privinta-parcarilor-cu-plata-din-chisinau

https://www.mold-street.com/?go=news&n=5793

http://ntv.md/news/10240

 

 

 

Rețeaua Civică Urbană    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Rețeaua Civică Urbană să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...