Bulboaca fără carieră!

Pământul Statului! Oamenii Cui?

Pe data de 22 iunie 2020, MADRM publică un Comunicat Informativ referitor la desfăşurarea concursului privind selectarea beneficiarului pentru dreptul de cercetare geologică a sectorului de subsol cu suprafaţa de 24,0 ha, situat s. Bulboaca, r-nul Anenii Noi. Nici primăria, nici localnicii nu sunt consultați. Pe 28 iulie, la AGRM are loc concursul de selectare a beneficiarului, nici un candidat nu corespunde parametrilor. Licitația se amână, dar NU se anulează!

O carieră la 300 de metri de lângă sat înseamnă:

• - Poluarea satului cu praf;
  • - Poluare fonică;
  • - Destabilizarea construcțiilor, caselor din zonă;
  • - Alunecări de teren;
  • - Secarea fântânilor;
  • - Distrugerea drumurilor;
  • - Distrugerea pădurilor;

Locuitorii satului Bulboaca nu își doresc asta nici pentru ei, nici pentru copiii lor, și nici pentru un oricare alt locuitor al vreunui sat. Exploatarea resurselor minerale să aducă daune minime, atât pentru oameni cât și pentru mediu!

Solicităm anularea definitivă a concursului de deschiderea carierei în satul Bulboaca!

FIȚI SOLIDARI ȘI SEMNAȚI PETIȚIA!!!

Vrem Păduri, Nu Cariere !

mnmnm.jpg

Marcela Nistor    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Marcela Nistor să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.