Apel pentru demisia politistilor incompetenti din Romania

Subsemnata, Lungu Alexia-Andreea, cu domiciliul in Craiova, va adresez aceasta petitie in legatura cu demisia tuturor politistilor care nu isi respecta meseria si nu dau dovada de seriozitate in domeniu. Intr-o zi care ar fi trebuit să fie plina de bucurie si liniște în Gradina Botanica din Craiova, s-a produs o tragedie care ne-a marcat viețile pentru totdeauna. Melis nu este o masina avariata, nu este un obiect spart, stricat care il arunci la gunoi si il inlocuiesti.

Melis este sora mea si eu am ramas fara ea, parintii mei au ramas fara copilul lor, si privim neputinciosi rememorand in sinea noastra cum a fost injunghiata ca un animal si cum a suferit singura pana la ultima suflare. Avea 14 ani, nu a facut niciodata nimic rau, a fost un copil care astepta sa isi traiasca adolescenta și sa-si implineasca visele, isi petrecea timpul liber in cel mai frumos si inocent mod, jucand carti, jocuri de logica, citind carti in aer liber si bucurandu-se din plin de toata magia naturii. Melis mereu trata lucrurile cu maturitate. Aici a fost peste puterile ei.

Scopul acestei petitii este ca politistii care au dat dovada de lipsa de profesionalism  sa isi dea demisia.  Imi exprim dezamagirea și indignarea fată de neglijenta celor incompetenti la locul lor de munca. Ce a patit surioara mea nu doresc sa se intample si altor copii, indiferent de varsta. Ca viitoare mama, vreau copiii mei sa creasca intr-un mediu sigur oriunde ar fi, cu oameni implicati in meserie, care sa lupte pana la capat.

Alti tineri, in alt colt de tara au fost ucisi de un drogat. Un drogat care putea fi oprit la timp, fara a mai comite fapta oribila. Au lasat in urma ca si la noi, familii care acum isi sfasie la propriu hainele si carnea de pe ei de durere. Care isi pun o mie de intrebari. De ce noi, care traim intr-o lume simpla fara sa furam, fara sa ucidem, fara sa mintim, fara datorii morale si financiare, noi cei care vorbim civilizat, avem grija sa nu deranjam cu vorbele si faptele, noi cei care nu ne uitam la avutiile altora si nu poftim la nimic din ce au altii, patim astfel de drame?!

Cer ca oamenii dezinteresati de meseria lor sa plece acasa, nu sa stea pentru un salariu si doar atat. Au obosit, nu se simt valorificati? Se plang mereu de salarii mici, de stat in soare, in frig, se plang ca nu le place. Sa plece acasa. Indiferenta lor a permis ca o situatie să devina de neconceput.

In cazul iubitei mele surori, la 35 de grade Celsius, in mijlocul zilei, intr-un loc in care toti ar trebui să se bucure de natura si de frumusetea inconjuratoare, doi politisti locali nu au observat gesturile si atitudinea suspecta a individului in cauza. Nu au dat importanta ca pe o caldura atat de mare, el era imbracat in hanorac. Nu l-au legitimat si nici nu le-a atras atentia acel ghiozdan. Au avut cateva suspiciuni minore privind deteriorarea unui monument, dar nu au putut sa citeasca in ochii lui ce urma sa faca. Aceasta este o neglijența inexcuzabila. Cu siguranta ca sora mea a tipat de durere, si chiar speriata, sigur a cerut un ajutor. Nu a avut de la cine sa vina, iar cu ultimele puteri a apelat la 112. Nu o sa inteleg niciodata, eu, sora ei, de ce a venit doar o salvare, cand ea a spus ca sunt injunghiati, la plural. Probabil, o alta greseala. Pentru ea a fost prea tarziu.

In cazul celor doi copii din 2 Mai, alti politisti la fel de incompetenti care au tratat cu superficialitate un individ pe care l-au oprit cu masina. Aceeasi abordare, ineficienta. Pentru ca ei nu s-au simtit ca nu mai au dreptul ca acea uniforma sa ii reprezinte, cer prin aceasta petitie sa ne unim si sa cerem sa plece acasa. Cum poti, psihic sa te mai consideri abil sa poti sa aperi alte suflete nevinovate? Cum poti privii oamenii in ochi? Este o durere profundă în sufletul nostru cand ne gandim la nepasarea asa zisilor aparatori ai nostrii, cum au tratat situatia, ignorand semnele clare ale pericolului si neputand sa actioneze adecvat în momentul critic.

In memoria surorii mele, Melis, dar si celor 2 tineri, Roberta si Sebastian, care au fost luati din viata intr-un mod atat de tragic, va rugam sa sprijiniti aceasta petitie pentru ca persoanele care nu-si pot indeplini responsabilitatile cu seriozitate si sensibilitate sa fie indepartate din aceasta pozitie.


Ks Andrea Alexia    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Ks Andrea Alexia să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...