Anularea impozitării concediilor bolnavilor și gravidelor

CEREM ANULAREA MĂSURII DE A TAXA CU 10% CONCEDIILE MEDICALE! NU ALEGE NIMENI SĂ FIE BOLNAV, IAR REFERITOR LA GRAVIDELE AFLATE PE RISC MATERNAL: nicio gravidă nu își dorește sa aibă probleme în sarcină, acesta nu este un moft, ci o condiție medicală de a proteja gravida și fătul. Gravidele și viitoarele mămici trebuie sprijinite, nu taxate în plus.

Lipsa de umanitate a Guvernului a adus încă o diminuare a veniturilor gravidelor aflate în risc maternal, a bolnavilor de cancer, persoanelor care au grija de copii bolnavi. Pe lângă că această categorie nu este ajutată în niciun fel, din ianuarie 2024 s-au gândit la altă taxă absurdă. Veniturile sunt deja extrem de mici pentru aceste categorii de salariați, iar acum vor fi și mai diminuate pe nedrept.

NU MAI LUAȚI BANI DE LA BOLNAVI ȘI GRAVIDE! 

Mai jos sunt prezentate categoriile de concedii medicale afectate de această măsură revoltătoare și dezgustătoare.

CONTEXT: Ordonanța de urgență adoptată de guvern spre sfârșitul anului 2023 a introdus, începând cu 1 ianuarie 2024, un nou impozit pentru salariații care vor beneficia de concediu medical.

Conform OUG nr. 115/2023, sumele percepute ca indemnizații de asigurări sociale, cunoscute și ca indemnizații pentru concedii medicale, vor fi impozitate cu 10%, sub formă de contribuție către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate.

Această impozitate va afecta diverse tipuri de concedii medicale, printre care:

-Concedii medicale și indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de boli obișnuite sau accidente în afara locului de muncă;

-Concedii medicale și indemnizații pentru prevenirea bolilor și recuperarea capacității de muncă;

-Concedii medicale și indemnizații pentru maternitate;

-Concedii medicale și indemnizații pentru îngrijirea copilului bolnav;

-Concedii medicale și indemnizații pentru pacienți cu afecțiuni oncologice;

-Concedii medicale și indemnizații de risc maternal.

Se fac excepții pentru concediile medicale acordate în urma accidentelor de muncă sau bolilor profesionale conform Legii nr. 346/2002, care nu vor fi supuse impozitării cu 10%


Viitoare mămică    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Viitoare mămică va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...