PETIȚIE! Ajutați-ne să salvăm AIR MOLDOVA!

PETIȚIE DIN PARTEA ANGAJAȚILOR AIR MOLDOVA    

STIMATĂ DOAMNĂ PREȘEDINTĂ,

  Prin această petiție, angajații companiei aeriene Air Moldova și colegii din domeniul aviației civile a Republicii Moldova, ne exprimăm cu îngrijorare situația critică în care se află compania aeriană.  

Compania aeriană Air Moldova se află în situație de criză financiară profundă. Banca a condiționat compania să majoreze suma de depozit pentru garantarea rambursării biletelor neutilizate. Astfel s-a format un deficit de mijloace bănești necesare pentru activitatea companiei. Acest blocaj abuziv din partea băncii constrânge financiar compania.

În prezent compania Air Moldova se află în incapacitatea de a achita:  

  •     salariile angajaților pentru lunile februarie, martie și aprilie  
  •    serviciile Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău
  •    deservirea aeronavelor contractate         
  •    alimentarea cu combustibil a aeronavelor       
  •    achitarea datoriilor față de toți prestatorii de servicii

Toate cele enumerate duc la anularea zborurilor în masă și incapacitatea companiei de a-și onora obligațiunile față de pasageri, parteneri și angajați.  

Pe această cale, solicităm  implicarea Dumneavoastră în situația creată, fiind ultima noastră șansă de a salva Operatorul Național Air Moldova.

În caz contrar, în mai puțin de câteva zile compania va intra în faliment, iar noi 285 de specialiști ai aviației civile vom pierde locurile noastre de muncă, peste 70 de mii de pasageri vor pierde biletele procurate iar bugetul de stat va pierde unul dintre cei mai mari contribuabili.  

  Reeșind din cele menționate, rugăm implicarea dumneavoastră pentru a salva compania aeriană Air Moldova de la faliment, prin următoarele acțiuni:  

1.     Deblocarea parțială a depozitului  impus de bancă, pentru a putea achita deservirea aeronavelor, fapt care ar opri anularea zborurilor în masă.

2.      Deblocarea de către organele de stat a activelor companiei, care pot fi utilizate pentru acoperirea datoriilor companiei.

3.     Deblocarea capitalului social al Air Moldova, care ar permite atragerea investitorilor.  

Prin intermediul acestei petiții noi, cei 285 de angajați ai Air Moldova, membrii familiilor noastre, colegii din domeniul aviației civile și pasagerii companiei, urmărim scopuri comune:  Zboruri sigure, în favoarea cetățenilor Republicii Moldova, locuri de muncă pentru specialiștii aviației civile a țării, impozite considerabile pentru bugetul statului.

 Vrem să ne continuăm activitatea, aici, acasă, în condiții mai bune, într-o țară mai bună.

Ajutați-ne să salvăm compania NAȚIONALĂ AIR MOLDOVA!  

0431.jpg


Colectivul Air Moldova    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Colectivul Air Moldova va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...