Accelerator de particule in Brasov

Daca in Bucuresti s-a putut pe baza de fonduri europene si sustinere internationala sa se faca microaccelerator de particule la bunkerul Institutului de Fizica Atomica de la Magurele pentru a sustine laserul performant, se poate face si in Brasov deoarece s-a inceput lucrarea in catacombele si centrala de pe Dupa Ziduri pe vremea comunismului de catre fostul Institut de Cercetari Electronice, institutul avand sediu pe str. Ion ratiu si se mandrea cu realizarile mari pe care la avea de exemplu computerul ZX SPECTRUM romanesc numit COBRA, si motorul industrial MOBRA care deservea uzinele din Brasov.

Numai ca la acel microaccelerator de particule lucrarile au fost abandonate din pacate , dar ar merita sa se intemeieze asa ceva si in Brasov pentru a sustine cercetarea si comunitatea stiintifica locala dar si a ajuta spitalul de oncologie pentru radioterapie.

De altfel catacombele Brasovului au servit ca adapost de aparare civila in timpul razboiului, dupa care au fost abandonate, in perioada 1993 - 2003 au fost ocupate abuziv de cersetori si aurolaci, in 2004 au fost sigilate de autoritati pentru a deveni inaccesibile, in 2014 grilajul de la intrarea principala a cedat, in 2015 si in 2017 au fost igienizate de voluntari, in 2018 un explorator a mai gasit o intrare secreta in aval foarte greu accesibila si tunele noi, si in zona dinspre centrala amonte construita peste o intrare in catacombe a fost descoperit un conduct imens de ciment de origine necunoscuta, zona este greu accesibila si foarte ingusta. Ultimele cercetari in acest domeniu confirma ca acel conduct care mascheaza piese metalice si instalatii sofisticate electronice abandonate era construit pe vremea comunismului cam in 1970 in vederea unui microaccelerator de particule ca cel in prezent de la Magurele care merita finalizat si cu ajutorul fondurilor europene, ca astfel catacombele au nu numai potential turistic dar si stiintific.

Este mare pacat ca in Brasov prospera numai industria de munca de jos, si stiinta este marginalizata in Brasov, o sansa pentru a se face un institut de cercetari ca in occident si centru stiintific de aceeasi anvergura cu institutele de la Bucuresti, Cluj si Iasi este sa se finalizeze acea instalatie stiintifica, semnand putem atrage fonduri europene si putem solicita onorarea acelui proiect tinut secret, si ignorat de edili si de autoritati.IMG_20190721_175848.jpg
IMG_20190601_163133.jpg

Prin semnare, autorizez pe Alex M să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.