Eliberati MAMA! Nu o extradati pe ANA-MARIA NEDELCU!

Contactați autorul petiției

Dacă doriți, puteți semna petiția PENTRU SUSȚINEREA SORINEI

2019-07-05 03:26:54

 Cine doreşte, poate să semneze PETIȚIA pentru susținerea Sorinei, fetița în vârstă de 8 ani si 2 luni, pe care procuroarea Pițurcă de la PCA Craiova a luat-o cu mascații din casa în care a locuit 7 ani, in localitatea Baia de Aramă, judetul Mehedinți.


Autoarea petiției s-a hotărât să deblocheze semnarea petiției, pe care o găsiți la acest link: https://www.petitieonline.com/sorina_merita_un_viitor_in_romania_alaturi_de_familia_ei?uv=16098670


DUPĂ ce semnați petiția, va trebui SĂ VĂ CONFIRMAȚI SEMNĂTURA accesând linkul pe care îl veţi primi în e-mailul cu care v-aţi înregistrat când ați semnat. 

Selecții din hotărârea CEDO pronunțată in 2004, intr-un caz asemanator cu cel al Sorinei, am publicat pe Facebook la acest link: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1598109320322834&id=388922984574813

Prin Hotărârea din 22/06/2004, publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr.1245 din 23/12/2004, CEDO A DEZAPROBAT FELUL ÎN CARE S-AU DESFĂŞURAT PROCEDURILE DE ADOPŢIE în cazul Pini şi Bertani şi Manera şi Atripaldi vs. România!!!
În ceea ce priveşte REFUZUL MINORELOR DE A FI ADOPTATE ŞI DE A PLECA DIN ROMÂNIA, acest caz, judecat la CEDO în anul 2004, se aseamănă foarte mult cu CAZUL DE ADOPŢIE AL SORINEI, fetiţa pe care procuroarea Maria-Antoaneta (!!!) Piţurcă a abuzat-o fizic şi psihic, luând-o cu mascaţii din casa familiei care a crescut-o şapte ani, până la vârsta de 8 ani şi 2 luni.

Ulterior acţiunilor pe care le-a iniţiat procurorul general al PÎCCJ cu privire la REVIZUIREA ADOPŢIEI SORINEI, penibil şi descalificant profesional pentru AVOCAŢII SOŢILOR SĂCĂRIN - părinţii adoptivi ai Sorinei - este că AU INVOCAT, ÎN DEMERSURILE LOR CIVILE ŞI PENALE, TOCMAI MOTIVE PE CARE CEDO LE-A CLARIFICAT DEMULT ŞI A STABILIT CĂ POATE FI DESFIINŢATĂ ADOPŢIA REALIZATĂ PRIN ÎNCĂLCAREA PROCEDURILOR, iar REFUZUL COPILULUI DE A FI ADOPTAT ARE PRIORITATE ÎN FAŢA DORINŢEI PĂRINŢILOR ADOPTIVI DE A ADOPTA ACEL COPIL.
Ba mai mult, este inexistentă pretinsa încălcare a dreptului la libera circulaţie a minorei Sorina, din cauză că a fost oprită plecarea ei din România cu părinţii adoptivi, deoarece CEDO a analizat şi acest aspect, statuând că AUTORITĂŢILE ROMÂNE NU POT FI OBLIGATE SĂ ASIGURE PLECAREA UNUI MINOR ADOPTAT DIN ROMÂNIA, ÎMPOTRIVA VOINŢEI LUI, MAI ALES CÂND EXISTĂ PROCEDURI JUDICIARE ÎN CADRUL CĂRORA ESTE CONTESTATĂ LEGALITATEA ŞI TEMEINICIA DECIZIEI DE ÎNCUVIINŢARE A ADOPŢIEI.
#MonaPetruţ


- Forma sintetizată a hotărârii CEDO, la acest link: http://www.hotararicedo.ro/index.php/article_access/view_article/170


- Hotărârea CEDO în forma publicată în Monitorul Oficial, la acest link (fişier tip word): www.hotararicedo.ro/docs/jurisclasorcedo_PinisiBertanisiManerasiAtripaldi_monitorul_of_170.doc

 


Monica Petruţ

Semnaţi petiţia pentru înfiinţarea AGENTIEI NATIONALE de recuperat PREJUDICIILE DE LA MAGISTRATI!!!

2016-11-10 02:36:12

Mulţi judecători şi procurori ÎNCALCĂ LEGISLAŢIA şi îşi bat joc de drepturile românilor.

Având în vedere legislaţia existentă, m-am tot gândit că ar trebui ca prevederile legale referitoare la RĂSPUNDEREA MATERIALĂ A MAGISTRAŢILOR să devină aplicabile.

Din cauză că Ministerul Finanţelor Publice NU s-a ocupat de recuperarea de la magistraţii vinovaţi a sumelor plătite ca urmare a erorilor judiciare pe care ei le-au comis, cred că TREBUIE ÎNFIINŢATĂ O AGENŢIE SPECIALIZATĂ DE RECUPERARE.

Cine doreşte, să semneze petiţia, ca să impunem crearea unei agenţii naţionale PENTRU RECUPERAREA PREJUDICIILOR DE LA JUDECĂTORI ŞI PROCURORI. 
 
PETIŢIA O GĂSIŢI LA ACEST LINK: 
 
ROMÂNIA A PLĂTIT ŞI PLĂTEŞTE DIN BUGETUL DE STAT DIN CAUZA JUDECĂTORILOR ŞI PROCURORILOR care încălcă normele de drept material ori procesual şi comit erori judiciare pentru care statul român este condamnat să plătească prejudiciile pe care le stabileşte CEDO.  

Ulterior condamnării statului român prin hotărârile CEDO, persoanele prejudiciate -care au câştigat la CEDO daune materiale şi daune morale, pe care statul român este obligat să le plătească-, au dreptul să solicite despăgubiri şi în faţa instanţelor judecătoreşti din România, iar acele despăgubiri ajung  la sume mult mai mari decât cele acordate de CEDO.

PREJUDICIILE CREATE DE CĂTRE JUDECĂTORI ŞI PROCURORI, ar trebui recuperate prin intermediul unei structuri, denumită, de exemplu,  Agenţia Naţională pentru Recuperarea Prejudiciilor de la Judecători şi Procurori (ANRPJP), care să fie înfiinţată în mod asemănător Agenţiei Naţionale de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate.

Conform legii,  MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE este autoritatea care AR TREBUI ca, după plata prejudiciilor din bugetul de stat, SĂ SE OCUPE DE RECUPERAREA SUMELOR PLĂTITE ŞI SĂ FORMULEZE ACŢIUNI ÎN REGRES ÎMPOTRIVA JUDECĂTORILOR ŞI PROCURORILOR care se fac vinovaţi de săvârşirea erorilor judiciare constatate de CEDO.
În forma actuală a legii e menţionată doar POSIBILITATEA DE A RECUPERA PREJUDICIILE DE LA JUDECĂTORI ŞI PROCURORI, deci recuperarea sumelor plătite NU e menţionată ca OBLIGAŢIE a MFP, dar asta nu ar trebui să împiedice recuperarea banilor plătiţi din bugetul de stat!!!!!
Oricare ar fi varianta legii, cea actuală sau modificată, va fi nevoie de o agentie nationala sau un departament în cadrul MFP, care sa se ocupe EXCLUSIV de recuperarea prejudiciilor de la magistrati, adică să aibă în atribuţii DOAR activităţile legate de formularea şi susţinerea acţiunilor în regres împotriva magistraţilor, apoi recuperarea efectivă a sumelor de bani ce au fost plătite din bugetul de stat.

Monica Petruţ

Referitor la ANUNŢ postat GREŞIT la această petiţie

2016-10-27 03:26:10

În data de 23.10.2016, din greşeală, am postat aici un anunţ cu o temă diferită de cea a acestei petiţii.

Eu am formulat mai multe petiţii online, cu teme diferite şi am deschis lista acelor petiţii intenţionând să postez un anunţ la o petiţie ce era în listă deasupra petiţiei, “Eliberati MAMA! Nu o extradati pe ANA-MARIA NEDELCU!”. Este posibil ca, atunci când am vrut să apăs pe titlul celeilalte petiţii ca să o accesez, ori am mişcat cursorul, ori s-a mişcat pagina în sus cu întârziere, dar, aşa cum am constatat ulterior, am apăsat  pe titlul acestei petiţii, am căutat, în grabă, doar secţiunea anunţuri fără să mă mai uit la titlu fiind convinsă că am accesat petiţia pe care am vrut, apoi am postat anunţul (link-urile de la 2 decizii ale Biroului Electoral Central).

Din cauză că acel anunţ NU avea legătură cu tema petiţiei “Eliberati MAMA! Nu o extradati pe ANA-MARIA NEDELCU!”, unii dintre semnatarii acestei petiţii au găsit de cuviinţă ca, înainte de a mă întreba civilizat ce s-a întâmplat, mi-au trimis mesaje private şi au postat comentarii insultătoare şi calomnioase la adresa mea, de parcă aş fi săvârşit vreo infracţiune.

Cred că un comportament mai civilizat şi mai puţină ură în sufletele românilor, ar aduce schimbări benefice în societatea românească. 

Îmi pare rău dacă am provocat vreun deranj persoanelor bine intenţionate!

 


Monica Petruţ

ATENŢIE!!!

2016-10-23 11:17:51

-


JUDECĂTORUL VIOREL-ADRIAN PODAR îşi dă DEMISIA!!!

2016-08-21 23:35:55

Îşi dă DEMISIA din magistratură JUDECĂTORUL VIOREL-ADRIAN PODAR de la Curtea de Apel Bucureşti, devenit celebru după ce a dispus extrădarea Anamariei Nedelcu, pe care tot el o arestase pe motiv că şi-a luat copilul şi a fugit din Canada pentru a-l scăpa de violenţele tatălui lui.
Sesiunea de toamnă a Consiliului Superior al Magistraturii începe marţi, 23 august 2016, cu o şedinţă importantă a plenului, iar la punctul 3 al ordinii de zi figurează solicitarea de eliberare din funcţie prin demisie a judecătorului Viorel-Adrian Podar.
Nota Directiei resurse umane si organizare nr.17981/2016 privind cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a domnului VIOREL - ADRIAN PODAR, judecător la Curtea de Apel Bucureşti
După cum bine se ştie, Adrian Podar de la Curtea de Apel Bucureşti este judecătorul care a scandalizat România după ce a decis extrădarea Anamariei Nedelcu, pe care tot el o arestare anterior.
În cele din urmă, hotărârile lui Podar, de arestare si extrădare a Anamariei Nedelcu, au fost desfiinţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
http://www.luju.ro/institutii/csm/duca-se-invartindu-se-fostul-presedinte-al-csm-judecatorul-iccj-adrian-bordea-si-a-depus-cererea-de-pensionare-urmeaza-actualul-sef-al-csm-judecatorul-iccj-mircea-aron-judecatorul-adrian-podar-de-la-curtea-de-apel-bucuresti-devenit-celebru-dupa-ce-a-dispu

 


Monica Petruţ

Avocatul prezent la judecarea contestaţiei împotriva returnării lui Anthony, NU avea împuternicire din partea tatălui din Canada

2016-07-20 23:07:37

 Judecătoria SECTORUL 3 BUCUREŞTI a constatat că avocatul din oficiu prezent în faţa instanţei la data de 12 iulie 2016, NU AVEA CALITATEA DE REPREZENTANT al tatălui lui Anthony în dosarul în care este judecată CONTESTAŢIA LA EXECUTARE CU PRIVIRE LA RETURNAREA LUI ANTHONY ÎN CANADA.  

http://portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000500124&id_inst=301

"Complet: C 5 Familiei
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitatii de reprezentant a avocatului din oficiu al intimatului-creditor. Constata ca mandatul aparatorului din oficiu nu indeplineste conditiile de forma impuse de art. 5 alin. 2 din Legea nr. 369/2004 (forma republicata la 25.06.2014) si nici nu se extinde la prezenta cauza-contestatie la executare. Dispune citarea intimatului, la domiciliul din Canada cu copie actiune +incheiere suspendare executare + prezenta incheiere. Preschimba din oficiu termenul acordat in sedinta publica, de la 30.09.2016 la 23.12.2016 C5fam, ora 08.30, cu citarea partilor. Cu cale de atac odata cu fondul. Pronuntata in sedinta publica, azi, 12.07.2016.
Document: Încheiere de şedinţă    12.07.2016
"

Update: a fost stabilit termen la data de 10.02.2017http://portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000500124&id_inst=301

 


Monica Petruţ

ANTHONY RĂMÂNE ÎN ROMÂNIA, la mama lui, Anamaria Nedelcu, care are autoritate părintească exclusivă

2016-07-06 16:40:36

Anamaria Nedelcu a reușit!!! 

Instanța a decis ca Anthony să rămână in România la mama lui, care a obținut autoritate părintească exclusivă. 

Detalii găsiţi la acest link: http://portal.just.ro/301/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000449835&id_inst=301

 "01.07.2016, Ora estimata: 12:00, Complet: C 5 Familiei

Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite actiunea. Stabileste locuinta minorului … la domiciliul reclamantei-mama, in Romania, cu exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului exclusiv de catre aceasta. Constata ca minorul nu este in stare de nevoie, astfel incat ia act ca nu se solicita obligarea paratului (tata) la plata unei pensii de intretinere in favoarea copilului său. Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Executorie. Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Pronunţată in şedinta publică, azi, 01.07.2016. 

Document: Hotarâre  10280/2016  01.07.2016"

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi semnat petiţia!!!

Am reuşit să ne unim forţele şi să-i apărăm pe Anamaria şi pe Anthony!!!


Monica Petruţ

INFORMAŢII DESPRE ASOCIAŢIE, pentru cei care au nevoie de ajutor şi pentru cei care vor să ajute

2016-06-28 21:30:30

M-am gândit că o Asociaţie ar fi varianta prin care pot beneficia de ajutor persoanele care au nevoie, dar este şi modalitatea prin care pot ajuta cei care doresc.

Am vrut să înfiinţez eu o Asociaţie, fiindcă procedura nu este complicată, dar am găsit o Asociaţie care a fost înfiinţată în luna mai 2016, în care am decis să mă implic, fiindcă au fost demarate operaţiunile de constituire a organizaţiilor teritoriale.

Este nevoie de cooperare la nivel naţional pentru a avea forţa necesară de a impune schimbări în favoarea românilor, pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

Cine doreşte mai multe informaţii, să-mi scrie pe e-mail, la monapetrut@gmail.com, ca să-i trimit Statutul şi Regulamentul Asociaţiei.

Celor care doresc, le trimit şi formularul de adeziune la Asociaţie, pe care trebuie să-l completeze cu nume, prenume, localitate şi judeţ de domiciliu, adresă de e-mail, să-l semneze, să-l scaneze sau să-l fotografieze şi să mi-l trimită pe e-mail.

O formă de ajutor din partea Asociaţiei va fi posibilitatea de a interveni în favoarea membrilor săi, dacă aceştia vor solicita, în procesele lor civile şi în procesele de contencios administrativ şi fiscal (nu, în cele penale), conform dispoziţiilor art.61 alin.(3) din Codul de procedură civilă: “INTERVENŢIA este ACCESORIE, când sprijină numai APĂRAREA uneia dintre părţi.

Am constatat că este necesar să fac câteva PRECIZĂRI.

După ce am postat aceste informaţii, aici şi pe Facebook, am primit foarte multe mesaje şi am înţeles că cei care mi-au scris au aşteptări de la mine şi îmi acordă mie încrederea prin semnarea adeziunilor, ceea ce mă obligă să-mi asum eu răspunderea pentru toate discuţiile pe care le voi purta cu cei care doresc să devină membri ai Asociaţiei, apoi cu membrii Asociaţiei care au nevoie de ajutor şi cu cei dornici să ajute.

În aceste condiţii, fiindcă eu nu voi putea să fac promisiuni în numele altor persoane, care conduc asociaţia despre care v-am scris, va trebui să fac demersurile necesare pentru înscrierea unei noi Asociaţii cu care voi putea acţiona conform obiectivelor pe care eu o să le scriu în Statut. Ulterior, pentru realizarea obiectivelor noii Asociaţii şi în interesul membrilor Asociaţiei, voi putea adera cu noua Asociaţie la proiecte comune cu alte Asociaţii şi Fundaţii, în vederea colaborării.  

Totuşi, celor care doresc, pot să le trimit statutul, regulamentul şi adeziunea despre care v-am spus iniţial. Dacă veţi dori, puteţi adera la acea Asociaţie, dar eu nu-mi voi asuma vreo răspundere în cazul în care veţi completa formularul de adeziune.  

DUPĂ CE VOI ÎNSCRIE NOUA ASOCIAŢIE la Judecătorie, o să vă trimit Statutul Asociaţiei, Regulamentul Asociaţiei şi formularul de adeziune, pentru a decide dacă veţi dori să deveniţi membru al noii Asociaţii sau nu.

Cred că aceste variante sunt cele mai potrivite, având în vedere întregul context la care m-am referit. Pentru mine este evident că ESTE MARE NEVOIE SĂ NE UNIM FORŢELE ŞI SĂ ACŢIONĂM ÎNTR-O FORMĂ ORGANIZATĂ LEGAL, cu care vom avea acces la mai multe proceduri legale (în unele situaţii, chiar în funcţie de numărul membrilor asociaţiei). Detaliile o să le scriu în Statut şi în Regulament.  


Monica Petruţ

La Antena 1, la "Observatorul" de la orele 19, va fi difuzat un interviu cu Anamaria Nedelcu

2016-06-20 15:41:19

Astăzi, Anamaria Nedelcu a fost cu copiii în parc

şi a dat un interviu pentru emisiunea "Observator",

ce va fi difuzată la orele 19, la Antena 1.

Anamaria a explicat ce demersuri a mai făcut în justiţie şi în ce fază au ajuns.


Monica Petruţ

Mama Anamariei vă mulţumeşte! Vă rog să vă CONFIRMAŢI SEMNĂTURILE din e-mailul cu care v-aţi înregistrat când aţi semnat!

2016-06-10 23:40:39

Vă rog mult, pe fiecare semnatar care nu şi-a confirmat semnătura,

să căutaţi, în e-mailul cu care v-aţi înregistrat când aţi semnat petiţia,

mesajul primit cu un link pe care, accesându-l, SĂ VĂ CONFIRMAŢI SEMNĂTURA,  

fiindcă NU APAR toate semnăturile în lista cu semnături. 

Este primul mesaj pe care l-aţi primit de la această petiţie şi e posibil să fi intrat în folderul "Spam".

Numărul de pe lista cu semnături NU depăşeşte 29 de mii, aşa cum apare scris la petiţie, iar Anamaria vrea să trimită lista cu semnături la CEDO, pentru ca ANTHONY SĂ NU FIE RETURNAT ÎN CANADA. 

MAMA ANAMARIEI NEDELCU, DOAMNA MĂRIUCA, VĂ MULŢUMEŞTE TUTUROR SEMNATARILOR ŞI CELOR CARE AŢI SCRIS COMENTARII LA PETIŢIE:

"Multumesc celor care au semnat.

Multumesc celor care au comentat.

Cu acele cuvinte de incurajare ma hraneam si ma mai linisteam.
Doamne Ajuta!"

 


Monica PetruţDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...