Vrem fibra optica in Moinesti !


Municipiul Moinești este singurul oraș din județul Bacău în care locuitorii nu dispun de servicii de Internet și televiziune digitală prin fibră optică, deși, ca număr de locuitori, se situează, conform ultimului recensământ, pe locul 3, după Bacău și Onești.
Operatorii activi, în acest moment, pe piața moineșteană oferă, datorită infrastructurii depășite din punct de vedere tehnic, servicii cu mult sub standardul actual, moineștenii fiind singurii din județul Bacău care sunt în această situație. Ca exemplu, în orașul vecin, Comănești, sunt prezenți trei operatori cu acoperire națională: Telekom, Orange și UPC, care oferă, prin fibră optică, atât televiziune digitală terestră cât și Internet cu rată de transfer de până la 1000 Mbps. Toate celelalte orașe din județ, cu excepția Moineștiului, beneficiază de servicii comparabile, oferite de cel puțin doi sau trei operatori cu acoperire națională.
Considerăm că, în contextul economic și social din prezent, înalta calitate a serviciilor de comunicații de date și televiziune reprezintă un element cheie pentru dezvoltarea unei zone cu potențial turistic, Moineștiul fiind stațiune turistică începând cu anul 2017. În plus, considerăm că este incorect și nedrept ca moineștenii să nu beneficieze de serviciile de care toți locuitorii celorlalte zone urbane din județ beneficiază.
Solicităm primarului și Consiliului Local Moinești să invite companiile cu acoperire națională: Telecom, RCS/RDS, UPC, Orange spre a crea infrastructura necesară implementării serviciilor mai-sus menționate, eventual oferindu-le facilități tehnice și fiscale.
Solicităm companiilor mai-sus menționate, să ia în considerare eventualele investiții în Moinești, întrucât atât municipiul, cât și zonele adiacente acestuia reprezintă o zonă cu important potențial economic și turistic.


viorel petrescu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe viorel petrescu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook