Vrem asigurarea condițiilor de protecție pentru medicii rezidenți în contextul epidemiei de COVID-19.

Conform Ordinului nr. 473, Art.2 publicat la data 20.03.2020 de Ministerul Sănătății, medicii rezidenți din Centrul universitar București confirmați în urmatoarele specialități medicale : chirurgie dento-alveolară, ortodonție, și ortopedie dento-facială, parodontologie, pedodonție, protetică dentară, alergologie și imunologie clinică , diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, medicină de familie, medicină internă, medicina muncii, igienă, sănatate publică și management și dermatovenerologie, au fost redistribuiți din stagiile în desfășurare către serviciul TelVerde pentru informarea populației cu privire la infecția cu SARS-CoV-2.

Am fost contactați telefonic de pe numere de telefon fără identitate, de către angajatii Direcției de Sănătate Publica pentru a ne prezenta la sediile Telverde, aceștia refuzând să ne ofere mai multe detalii referitor la modul de organizare.

Atragem atenția că sediile de desfașurare TelVerde nu respectă legislația actuală cu privire la numărul maxim de angajați permis într-o încăpere și predispun medicii rezidenți la un risc major de contaminare și la răspândirea infecției pe secțille de unde provin.

Un număr de 50 de medici rezidenți sunt repartizați în aceeași sală, nerespectându-se măsurile de minimă siguranță, ce prevăd o distanțare a persoanelor la 1,5-2m . Nu beneficiem de materialele de protecție necesare, fiind la latitudinea fiecărui rezident să își procure măști chirurgicale, mănuși si dezinfectant.

Având în vedere faptul că virusul SARS-CoV-2 este foarte contagios, considerăm că există un risc foarte mare de transmitere a acestuia în rândul tuturor cadrelor medicale din unitățile sanitare în care acești medici rezidenți își desfașoară stagiile, deoarece medicii rezidenți merg concomitent la serviciul Tel Verde și la stagiile de pregătire.

Cu intenția de proteja toate cadrele medicale, în numele tuturor medicilor rezindenți, solicităm organizarea acestui serviciu prin telemuncă, sau dacă acest lucru nu este posibil, respectarea normelor în vigoare privind păstrarea distanței de siguranță și asigurarea minimelor măsuri de protecție, pentru a limita transmiterea infecției cu SARS-CoV-2, la nivelul spitalelor din București.

Inițiatorii petiției:

Andreea Andrita
Diana Virban
Lacramioara Pacurar
Predescu Cristina
Fasui Bianca
Cosoreanu Andrada
Paunescu Adelina
Hernest Gratiela
Juravle Adriana
Roman Dan
Costea Teodora
Constantin Marina
Leonte Ancuta
Prisacaru Bianca
Nica Andra
Topea Claudia
Baraghin Gianina
Dima George
Tofan Sasa
Velicu Ana
Oana Parliteanu
Parocescu Daniel

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Andra Nica să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook