Votati eradicarea plantelor cu pericol biologic gen Amborzie

Am aflat solutia temporara la problema pe care o reprezinta Ambrozia, pana la implementarea unui program national.

Si anume:

  • spre exemplu in Timisoara si comunele invecinate: Dumbravita, Giroc, Mosnita, Ghiroda etc, care au Hotarari de consiliu local impotriva ierbii parloagelor (in Timisoara avem: Hotărârea de Consiliu Local nr. 206/ 2009, care modifică şi completează HCL 371/ 2007)
  •  trebuie anuntata Politia locala din localitatea respectiva, in cazul Timisorii avem nr. de telefon 0256-246112, 0256-0471479 sau mail contact@politialoctm.ro  
  • s-ai comunicam astfel Politiei Locale exact locatia unde vedem terenuri, drumuri, sosele neingrijite cu Ambrozie pe ele.
  •  multa Ambrozie  exista in zona de sud a Timisoarei, in zona rezidentiala de pe calea Urseni de-a lungul drumurilor de acces.

 

Deci trebuie anuntata Politia Locala, la telefon acestia cer si numele proprietarilor de terenuri, ceea ce mi se pare absurd din moment ce toti proprietarii de terenuri platesc impozite la Primarii si sunt in evidenta Registraturilor Primariei, iar din aceste baze de date Politia Locala poate afla cu exactitate domiciliul proprietarilor.

 

In consecinta Politia Locala trebuie sa-si actualizese modul de abordare in momentul cand astfel de solicitari pe subiectul Ambroziei apar.

 

Primaria in cazul ca proprietarii nu sunt de gasit:

  • in urma sesizarilor Proprietarilor, acestia nu iau masuri, sa intervina pe acele parloage sa le igenizeze iar costurile sa fie trecute in contul impozitelor percepute acelor terenuri
  • orice eventuala tranzactie cu acele terenuri sa fie blocata pana cand impozitele si penalizarile sunt achitate la zi.

 

O astfel de abordare dupa parerea noastra ar duce la eradicarea definitiva a Ambroziei,  si la imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor precum si la cresterea bugetelor Primariilor in urma amenzilor si impozitelor crescute aplicate proprietarilor indiferenti la Sanatatea Publica.

 

Mai multe surse de informare gasiti pe siteul Radio Timisoara:

 

http://www.radiotimisoara.ro/index.php?page=ACTUAL&subpage=ANTIAMBROZIE

(urmariti cu atentie inregistarile din Campania A nti Ambrozie)

 

Raspuns De la ANPM 05.10.2012

Stimate domnule Cristian PARTAN,

Va multumim pentru informare si demersurile intreprinse, totodata va comunicam ca Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a transmis o adresa catre toate agentiile regionale si judetene pentru protectia mediului, prin care s-a solicitat programarea unor intalniri cu reprezentantii autoritatilor publice locale, ai direcţiilor agricole si de sanatate publica pentru a stabili masurile ce se impun, in vederea eradicarii acestei plante prin mijloace mecanice sau chimice corespunzatoare. Intrucat efectele negative ale plantei denumită ambrosie

– Ambrosia artemisiifolia (cunoscuta popular si sub denumirea de iarba pârloagelor) se resfrang asupra populatiei, va rugam sa luati in considerare si sa contactati principala autoritate in domeniul care vizeaza sanatatea populatiei si anume Ministerul Sanatatii.

Mihai PINTILIE - consilier Relatii Publice, Comunicare

 

 

Catre Primaria Timisoara,

Buna Dimineata,
In Timisoara Zona Soarelui prelungirea Bulevardului Sudului  (intrand in zona rezidentiala perpendicular pe stazile Mures, Muzicescu) sunt intinderi vaste inspaimantatoare tufe de ambrozie, iar terenurile respective din informatiile noastre apartin unele chiar Primariei Timisoara.
Va rugam mult de tot sa tine-ti cont si de aceste zone intinse de parloage neintretinute, unde efectiv este pepinera de Ambrozie, pentru al le igeniza.
Multumim anticipat,
Semnatarii petitiei Online,

 

 

Dupa cu stiti in zona de vest a Romaniei, Ambrozia si alte buruieni cu pericol biologic s-au raspandit intr-un ritm alarmant,  de la an la an aproape ca se dubleaza numarul alergicilor la aceste plante cu pericol biologic iar autoritatile loacale nu fac fatza cu strpirea lor, de aceea avem nevoie de un program national pentru eradicarea acestor buruieni.


Mai jos sunt doua petitii in acest sens precum si campanii lansate de posturi de radio si presa locala:

Petitia1:  votati_eradicarea_plantelor_cu_pericol_biologic_gen_amborzie

Petitia2:  petitie/36096052   Campanie initiata de Radio Timisoara:

http://www.radiotimisoara.ro/index.php?page=ACTUAL&subpage=ANTIAMBROZIE

 

Campanie initiata de publicatia online TION:http://www.tion.ro/timisoara-este-amenintata-de-un-pericol-care-creste-de-la-an-la-an-ambrozia/953966?fb_action_ids=442277272480460&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map={%22442277272480460%22%3A101503#forum


Avem nevoie de sustinerea Ministeriului Mediului si Agentia Nationala pentru protectia mediului, in acest sens asteptam un raspuns din partea dumneavoastra,

Multa sanatate va doresc tuturor,În data de 30 septembrie 2012, 01:12, Nicolae Robu Primarul Timisoarei a scris:


Buna seara,

Va inteleg perfect si va asigur ca voi interveni in forta in sensul asteptarilor dv. Am avut o prima campanie anti-buruieni in a doua saptamana de mandat, dar ea s-a dovedit insuficienta. Voi declansa chiar de luni o a doua interventie, care sper sa fie mai eficace.

Cu stima,
Nicolae Robu

Multumim mult Domnului Primar pentru acest feedback si asteptam sa vedem rezultatele actiunii Primariei si Autoritatilor in Drept pt eradicarea Ambroziei si altor buruieni cu pericol biologic.

Salutare,

Ma numesc Cristian Partan si lucrez intro companie de IT renumita in Timisoara unde am lansat un sondaj sa aflam cati colegi/cetatenti ai Timiosoarei si zonelor rezidentiale din periferia municipiului (Giroc, Dumbravita ,Mosnita etc) sunt afectati de alergie la iarba parloagelor(ambrozie,etc), rezultand astfel un numar foarte mare de alergici si sutinatori ai cauzei.

Aceasta actiune este lansata deja si sprijinita de managementul companiilor de IT, de sindicatul IT, precum si de redactia publicatiei online:http://www.tion.ro/ , http://www.clon.ro/, , http://www.bihon.ro/, http://www.aradon.ro/, etc din zona de vest a Romaniei (carora le-am solicitat ajutorul in sustinerea acestui demers), deoarece foarte multi dintre noi suntem afectati (si in viitor vor fii si mai multi) de aceasta alergie cumplita care ne distruge serios pontentialul de munca, in caz ca nu se vor lua masurile cuvenite luand exemplul tarilor civilizate, care au program national impotriva plantelor cu pericol biologic.

Momentan suntem la faza de a stange sustinatori, pe care o vom conctretiza intr-o petitie ce o vom inainta autoritatilor in drept sa ia masurile cuvenite.

De aceea va rog sa propagatii mailul si la alte persone afectate de alregii la aceste buruieni, sa strangem cat mai multi sustinatori pentru eradicarea acestor plante cu pericol biologic din orasul Timisoara si zonele rezidentiale din periferia municipiului.

Am atasat la mail pe domnul Profesor Nicolae Robu(Primarul Timisoarei), doamna Grapini Maria (manager de elita al orasului Timisoara), domnul Sorin Grindeanu (IT-ist la origini), domnul Radu Toanca (jurnalist la origini), oamenii pe care ii consider extrem de capabili in rezolvarea problemelor Timisoarei.

Un articol datat din 22.07.2011(al jurnalistei TION Delia S Barbu) descrie foarte pertinent efectele cauzate de aceste plante: http://www.tion.ro/timisoara-este-amenintata-de-un-pericol-care-creste-de-la-an-la-an-ambrozia/953966?fb_action_ids=442277272480460&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map={%22442277272480460%22%3A101503#forum
Stim ca s-au facut demersuri "anemice " le consideram noi pana acum de catre Autoritatile Locale, si dorim ca petitia pe care intentionam sa o inaintam Primariei si Autoritatilor in Drept sa ne scape de aceste "buruieni nemernice".

Va mutumesc anticipat de sustinere,
Multa sanatate doresc la toata lumea,

Cristian Partan
Răspundeţi Răspundeţi tuturor Redirecţionaţi

Domnule Profesor Nicolae Robu,

 

In numele persoanelor alergice la iarba pârloagelor (Ambrosia artemisiifolia, pelinul – Artemisia) din municipiul Timisoara si din zonele rezidentiale periferice ale orasului, incurjat fiind :

  • de mesajul dumneavoastra transmis tuturor Timisorenilor “Schimbarea in bine depende de tine
  • de faptul ca ne-ati fost multora dintre noi, cei atasati la lista de mail prezenta, deschizatorul de drumuri spre lumea IT

 

va solicitam ajutorul pe care in mod sigur ni-l puteti acorda in noua pozitie a dumneavoastra  cea de Primar al orasului Timisoara si anume de a actiona decisiv si rapid impotriva acestor buruieni care noua alergicilor ne face viata un cosmar conform cu:

 

  • · Hotărârea de Consiliu Local nr. 206/ 2009, care modifică şi completează HCL 371/ 2007 „nedistrugerea buruienilor şi în mod special a celor cu potenţial alergen (iarba pârloagelor-Ambrosia artemisiifolia, pelinul – Artemisia sp.) de pe spaţiile verzi, prin scoaterea rădăcinilor, smulgere, cosire”, constituie contravenţie.
  • · Sau prin orice alta modalitate (echipa dumneavostra, suntem convinsi ca va gasii solutia optima).

 

Mai jos am atasat un articol datat din 22.07.2011 al jurnalistei TION Delia S Barbu in care este descris foarte pertinent efectele cauzate de aceste plante:

Speram ca noua Echipa venita in Primarie  dupa alegeri vor eradica cu success iarba parloagelor, pemitzandu-ne astfel noua alergicilor sa ne bucuram de frumusetea toamnelor ce vor veni .

 

 

Orice tratament medicamentos este inútil in vindecarea acestor alergii fara a elimina cauza.

 

Domnule Primar Nicolae Robu,

Asteptam un raspuns afirmativ si fapte din partea dumneavostra si a echipei care conduce primaria, pentru eradicarea si starpirea acestor ierburi care ne fac noua alergicilor viata un calvar in fiecare toamna traita in orasul Timisoara.

 

Cu mult Respect

 

Cristian Partan

 

Salutare,

 

Ca sa recrutam cat mai multi sustinatori am lansat mailul de mai jos catre alti colegi IT-sti, de la siemens, saguaro, precum si celor din redactia tion,clon,bihon .

De aceea va rog mult si pe voi sa dati de stire cat mai multor persoane afectate de aceste alergii (sau sustinatori ai cauzei chiar daca nu sufera de alergie) astfel incat sa cream o lista consistenta, ca mai apoi sa punem la bataie un plan de atac asupra autoritatilor locale sa-i determinam sa-si faca dataoria civica fatza de ceteatenii Timisoarei care le cer ajutorul.

 

Actiunea am inceput-o ieri 27.09.2012 dupa ce in prealabil am discutat cu reprezentantii sindicatului (Muresan Nicolae) si ai managementului ALU (Marius Mihailovici, Sorin Bodea), reprezentantii presei (Codruta Avram Manager TION).

 

Eu personal consider IT-stii o forta in Romania, sper sa un ma insel, cu putere de a schimba ceva in tara asta, ca dovada ca la conducerea timisoarei se afla doi IT-sti in persoana domnului profesor Nicolae Robu(Primar al Timisoarei) respectiv Sorin Grindeanu (vice Primar al Timisoarei).

 

Sper ca SANATATEA NOASTRA si a COPIILOR NOSTRII sa insemne mult mai mult pentru fiicare dintre noi, astfel incat sa ne determine sa actionam, pana nu e prea tarziu.

Conform statisticilor numarul alergicilor la Ambrozie si alte buruieni cu pericol biologic se dubleaza cel putin in zona de vest a Romaniei de la an la an. Riscul este ASTMUL de care un mai scapam veci.

 

http://www.tion.ro/timisoara-este-amenintata-de-un-pericol-care-creste-de-la-an-la-an-ambrozia/953966?fb_action_ids=442277272480460&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map={%22442277272480460%22%3A101503#forum

 

Va multumesc mult de tot de sprijin,

Multa sanatate doresc tuturor,

 

 


Partan Cristian    Contactați autorul petiției