TREBUIE coșuri stradale pentru excrementele animalelor în Cart. Arhitecților, Cisnădie

În atenția d-lui Gheorghe Huja, PRIMAR al orașului Cisnădie, 


Cartierul Arhitecților
este un cartier nou, în care, din fericire trăiesc și oameni care iubesc și dețin câini de companie, printre care și noi. 

Zilnic, în timpul plimbărilor noastre ne întâlnim cu câteva zeci, poate chiar peste 100 de câini de toate taliile care sunt scoși la plimbare de către stăpânii lor. Așa cum bine intuiți în timpul plimbării câinii defechează și, cu tristețe și îngrijorare am constatat că puțini dintre stăpâni adună excrementele lăsate de câinii lor.

Efectele negative și supărarea celor deranjați, pe bună dreptate, de acest aspect sunt lesne de înțeles. Aceste efecte negative se pot resimți la nivelul igienei și sănătății oamenilor, dar și ale celorlați câini,al siguranței mediului, dar și nivel estetic.  
Motivele pentru care stăpânii câinilor nu strâng excrementele acestora sunt foarte variate, unele obiective altele subiective. Pe cele subiective este greu să le modificăm, însă de cele obiective ne putem ocupa cu toții.

LIPSA COȘURILOR STRADALE pentru excrementele câinilor este principalul motiv obiectiv pentru care stăpânii NU STRÂNG excrementele câinilor lor. 

DE CE TREBUIE coșuri stradale pentru excrementele animalelor în Cart. Arhitecților, Cisnădie?
- pentru a reduce riscul de contactarea a zoonozelor de către oamenii care ajung în contact cu fecalele animalelor,

- pentru a reduce riscul de contaminare cu bacterii/ virusuri transmise pe cale fecal-orală în rândul populației canine,

- pentru a reduce poluarea cauzată de descompunerea materiilor fecale, 

- pentru a reduce impactul vizual negativ cauzat de prezența excrementelor pe spațiile verzi/trotuare, 

- etc. 

CE ESTE DE FĂCUT?

- Să STRÂNGEM fecalele propriilor câini și până la amplasarea coșurlor special destinate acestor reziduuri, 

- Să solicităm, prin această petiție, primăriei Cisnădie montarea coșurilor stradale pentru excrementele câinilor și amplasarea lor la distanțe rezonabile, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să se plimbe 500m cu sacul cu fecale în mână, încurajând în acest mod colectarea excrementelor, 

- Să atenționăm politicos stăpânii care refuză/ omit să strângă excrementele câinilor pe care îi plimbă, 

- Să igienizăm periodic suprafețele din jurul caselor/ blocurilor, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire prin eliminarea mirosurilor care încurajează animalele să defecheze în zonele menționate, 

- Să distribuiți această petiție, astfel ca implementarea ei să se poată face cât mai curând, efectele pozitive ale acesteia să poată fi resimțite în cel mai scurt timp!

5225.jpg


Alexandra Nicula-Stăncescu - Asociația Incluziv - Câini de Terapie Sibiu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Alexandra Nicula-Stăncescu - Asociația Incluziv - Câini de Terapie Sibiu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...