SUSTINETI INCLUDEREA FUNCȚIEI DE ASISTENT PERSONAL ÎN NOUA GRILA DE SALARIZARE PREVAZUTA IN OUG 19 / 2024,PENTRU OBTINEREA GRADATIILOR,INCEPAND CU 1 MARTIE 2024?

Screenshot_20240313_114524_Gallery.jpg                     PETITIE.                                                                CATRE GUVERNUL ROMÂNIEI.                                     IN ATENTIA PRIM -MINISTRULUI DL.CIOLACU MARCEL.                                                                               In urma excluderii Asistentului personal  din noua grila de salarizare prevazuta in Oug 19  / 7.03 .2024,intr<-un  mod abuziv ,nedemn de un stat  democrat, discriminatoriu fata de restul categoriilor  de bugetari,( ,prevăzute la aceasi poziție 45 în tabelul 3.2 ,anexa 2 familia ocupaționala "sănătate și as sociala "în legea salarizarii 153. / 2017 ,va  aducem la cunostinta prin prezenta petitie ca  ASISTENTII PERSONALI vor organiza un protest la Guvern   , în perioada 2  aprilie , dacă functia de As personal  nu va fi adăugată în respectivul Oug , urgent!! Totodată,    solicitam  o întâlnire cu dl .prim-ministru Ciolacu ,deoarece consideram ca situația materiala  dificilă  a As  personal o impune  , acesta  traind la limita saraciei cu un venit net de  doar 2086 ron lunar    ( aferent unui salar brut de 3465 ron,!)in urma majorariii salariale de 5 % din ianuarie 2024 netul unui asistent personal crescand cu sume cuprinse intre un leu si 7 lei, in functie de deducerea personala  a fiecaruia dintre noi!                       Considerăm ca numai in urma unui   dialog cu dll prim ministru  se va găsi o soluție reală,  ,din moment ce toate demersurile noastre  trecute la  Mmss, pe diferite cai,  au ramas   la nivel de promisiuni!                                                                     Mai mult ,cerem prin prezenta sa argumentați, ca si  legiuitor ,motivul excluderii As.personal din ordonanta de urgenta din 7.03.2024,ordonanța   care prevede majorarea cu 20% a salariilor avute în  plata in decembrie 2023 pt   salariatii din As sociala  ,                       In motivarea elaborării   respectivului Oug se regăsește fără echivoc și as personal !!! Așadar, de ce  este exclusa funcția de Asistent personal din grila,respectivului oug!?   Da, unii dintre Asistentii personali suntem  rude ,cu pers cu dizabilitate ,dar devenim frați  părinți, bunicii după programul de muncă  de 8 ore !! În cele 8 ore suntem angajați ai statului roman cu drepturi depline ca oricare alt angajat din Asistență sociala! De ce discriminați ,prin excludere ,fct de As personal,ca si serviciu social cuvenit pers cu dizabilitate ,fata de alte servicii sociale ( părintele social ,îngrijitor la domiciliu,)  ,funcții care se regăsesc impreuna   în Anexa 2  din Lg.salarizarii 153/ 2017, in tabelul 3.2 la poziția 45  !? Așteptăm răspunsul dumneavoasta urgent  la solicitările mai sus expuse: Mulțumim.                                                    Atasam  1409 semnături  ale Asistentilor personali din România

Savin Monica ( asistent personal)    Contactați autorul petiției