SUSŢINEM AUTOSTRADA MOLDOVA - TRANSILVANIA A8

SUSŢINEM AUTOSTRADA  A8  MOLDOVA – TRANSILVANIA (UNGHENI – IAȘI – TG.MUREȘ)

Astăzi, la peste 150 de ani de la Unirea Principatelor și în pragul Centenarului Marii Uniri, Moldova este în continuare cea mai dezavantajată din punct de vedere economic. Într-o situație similară se află și județul Harghita, un județ izolat economic.

- Demararea rapida, chiar in anul Centenarului, a autostrăzii Ungheni – Iași – Tg. Mureș, este imperativ necesara pentru județele Iași, Neamț, Harghita și Mureș, dar și pentru județele apropiate, Suceava, Botoșani, Vaslui și Bacău, cat și pentru perspectiva europeana a Basarabiei.

- Cerem tuturor parlamentarilor din aceste județe, dar și celorlalți parlamentari, indiferent de coloratura politică, să sprijine în mod solidar finanțarea acestui important obiectiv de infrastructură, de importanță regională, prin bugetul anului 2018 !

- Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie să regăsească Moldova și unele județe din Transilvania (vezi Harghita), în starea de sărăcie și subdezvoltare în care sunt menținute de nepăsarea guvernelor de la București, fără o cale rutieră rapidă, care să străbată Carpații și să le conecteze economic și social, cu celelalte regiuni ale țării și cu civilizația și prosperitatea occidentală!

- Numai cu o autostradă Est-Vest, care să lege Moldova de Transilvania, UNIREA poate fi considerată desăvârșită!

Aceasta este, credem cu tărie, sarcina și datoria principală a generației noastre - generația Centenarului – față de România !

Doamnelor și domnilor parlamentari, este momentul să treceți de la vorbe la fapte și începând, chiar de la deschiderea sesiunii parlamentare, 01.09.2017, să susțineți cu multă responsabilitate, determinare și seriozitate, finanțarea acestui obiectiv de investiții, prin Legea Bugetului de Stat pe 2018, fundamental pentru dezvoltarea viitoare a Moldovei, pentru dezvoltarea județelor Harghita și Mureș și nu in ultimul rând pentru integrarea economica a Basarabiei la perspectiva europeana.

SEMNEAZĂ și TU PETIŢIA PENTRU AUTOSTRADA  A8 MOLDOVA – TRANSILVANIA (UNGHENI – IAȘI – TG.MUREȘ) Potrivit OUG 27/2002 cu modificările ulterioare, articolul 7, „petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiționarului nu se iau în considerare și se clasează”. De aceea, este necesar ca, la semnarea prezentei petiții, semnatarul să treacă anumite date de identificare. Menționăm că datele dumneavoastră de identificare nu vor fi făcute publice, ele sunt vizibile numai autorului petiției și vor fi prezentate în Parlament, la momentul predării prezentei petiții, împreună cu semnăturile dumneavoastră.