SUSȚINEM ACTIVITATEA DOMNULUI DR. RĂZVAN CONSTANTINESCU!

▶️ CĂTRE INSTITUȚIA AVOCATUL POPORULUI petitii@avp.ro

▶️ CĂTRE BIROUL TERITORIAL IAŞI al Instituției Avocatul Poporului

Sediu: Şoseaua Națională, nr.43, parter, munic. Iaşi, jud. Iaşi, Tel./fax: 0232/219.111, E-mail: avpiasi@avp.ro

▶️ CĂTRE COMISIA PENTRU CERCETAREA ABUZURILOR, COMBATEREA CORUPŢIEI ŞI PENTRU PETIŢII DIN SENATUL ROMÂNIEI cabu@senat.ro

▶️ CĂTRE COMISIA PENTRU CERCETAREA ABUZURILOR, CORUPŢIEI ŞI PENTRU PETIŢII DIN CAMERA DEPUTAȚILOR cp05@cdep.ro

▶️ CĂTRE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA (https://www.cmr.ro/) E-mail: office@cmr.ro

▶️ CĂTRE COLEGIUL MEDICILOR DIN JUDEȚUL IAŞI (https://colegiulmediciloriasi.ro/) Sediu: Bd. CAROL I nr. 5, parter
Tel. 232-21.99.98 E-mail: collegiumiasi@gmail.com

▶️ CĂTRE UMF IAŞI (http://www.umfiasi.ro/ro) Sediu: Str.Universității nr.16, 700115, Iași, România. E-mail: RECTORAT@UMFIASI.RO

Semnatarii petiției intitulată „SUSȚINEM ACTIVITATEA DOMNULUI DR. RĂZVAN CONSTANTINESCU!”
pe care am publicat-o la linkul https://www.petitieonline.com/susinem_activitatea_domnului_dr_rzvan_constantinescu?fbclid=IwAR2NZha3RIFuNDopLvopf02eMtpnvQUC0jdnlaKaB_qaXXUTfXxk1PdKGlQ

ne exercităm dreptul de petiţionare prevăzut în disp. art.51 din Constituţia României și ne-am unit în scopul APĂRĂRII DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR FUNDAMENTALE ALE DOMNULUI DOCTOR RAZVAN CONSTANTINESCU, Medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași.

Suținerea - pe care o realizăm în favoarea domnului doctor Razvan Constantinescu – ne-o demonstrăm prin semnarea acestei petiții, cât și prin alte ACȚIUNI COLECTIVE, astfel:

- Prin aderarea la GRUPUL „Alături de dr. Razvan Constantinescu”, ce a fost creat pe rețeaua de socializare Facebook, la acest link: www.facebook.com/groups/379343400184605/

Precizăm că prezenta petiție va fi folosită inclusiv în situația în care cauza domnului doctor Razvan Constantinescu va ajunge la instanțele judecătorești, la Curtea Constituțională sau la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, subsemnații semnatari ai petiției REZERVÂNDU-NE DREPTUL DE A INTERVENI ÎN FAVOAREA DOMNULUI DOCTOR RAZVAN CONSTANTINESCU, prin cereri de intevenție accesorie personale și/sau colective, în temeiul disp. art.63 din Legea nr.134/2010 privind CODUL DE PROCEDURĂ CIVILĂ republicat.

 

1. PREZENTAREA SITUAȚIEI DE FAPT
Domnul Răzvan Constantinescu, medic și șef lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, este cercetat disciplinar pentru 4 spete la Colegiul Medicilor pentru opiniile sale medicale, avute în mod special în anul 2020. Cercetarea disciplinară de la Colegiul Medicilor Iaşi a medicului Răzvan Constantinescu se vor finaliza după deciziile luate de Comisia de Disciplină.
Tragem un semnal de alarmă că în cazul anchetei de la Colegiul Medicilor, procedura se poate să nu fi fost legală, din moment ce pentru această cercetare nu a fost întrunit cvorumul necesar.
Aceste anchete nu s-au oprit aici, pentru că doctorul după ce a fost reclamat de unul din colegii săi de Etică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a fost audiat de cel puţin 3 ori. În principiu, reclamaţia arăta că dr. Constantinescu s-a declarat a fi împotriva deciziei universităţii de a admite studenţi în sesiune pe baza vaccinului anti COVID-19, testare RT-PCR sau antigen, dar şi în urma trecerii prin boală şi ca nici dânsul nu doreşte să fie condiţionat de acestea ,pentru că aceasta ar reprezenta o discriminare, aşa cum arată şi hotărârea de la Curtea de Apel din Cluj https://www.google.com/amp/s/m.hotnews.ro/stire/24861828%3famp şi după cum stipulează şi Constituţia, pentru că dreptul la muncă sau la educaţie nu îţi poate fi îngrădit de absolut nimic.
Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T, Popa din Iași a decis excluderea medicului Răzvan Constantinescu din activitățile de predare, de seminar, lucrări practice de laborator, îndrumare de proiecte de an, participare la examene și orice alte activități care presupun interacțiunea față în față sau online cu studenții.
Iată decizia luată de conducerea universității ieșene:
”Având în vedere faptul că la Comisia de cercetare disciplinară, numită prin Decizia 665/22.06.2021, este în lucru sesizare nr. 12488/17.06.2021, privind nerespectarea de către domnul Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu a Deciziilor nr. 516 și 517 din 12 mai 2021 și Prevederilor Procedurii proprii privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în perioada pandemiei de Covid 19, cu modificările și completările aprobate de către Senatul Universității prin Hotărârea din data de 13.05.2021,
Având în vedere faptul că în cadrul audierii din data de 28.06.2021, salariatul a declarat în fața Comisiei de cercetare disciplinară faptul că nu va respecta prevederile Deciziilor nr. 516 și 517 din 12 mai 2021 și Prevederilor Procedurii proprii privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în perioada pandemiei de Covid 19, cu modificările și completările aprobate de către Senatul Universității prin Hotărârea din data de 25.06.2021, și nicio altă decizie/hotărâre având dispoziții similare,
Având în vedere că dl. Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu este cercetat disciplinar și în cadrul Comisiei de cercetare disciplinară numită prin Decizia din 06.07.2021,
DECIDE:
Art. 1 Începând cu data prezentei decizii și până la finalizarea lucrărilor Comisiilor de cercetare disciplinară, numite prin Decizia 665/22.06.2021 și Decizia 678/28.06.2021, domnul Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu nu va mai desfășura activități de predare, de seminar, lucrări practice de laborator, îndrumare de proiecte de an, participare la examene și orice alte activități care presupun interacțiunea față în față sau online cu studenții.
În această perioadă salariatul va desfășura celelalte activități din fișa postului sau activitățile trasate în mod direct de către decan/șeful ierarhic.
RECTOR, Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu”.

Medicul oftalmolog Monica Pop şi-a expus părerea despre situaţia în care se afla doctorului Răzvan Constantinescu: „Nu m-am așteptat niciodată să se întâmple așa ceva. Am crezut că nici nu se poate lucrul acesta. În primul rând că Universitatea și Comisia tehnică trebuie să aibă probe directe. Dacă ei consideră că domnul doctor a influențat niște persoane, atunci ar trebui să aibă aceste probe, în scris mai ales. Oamenii au dreptul la opinii. Nu am crezut că în secolul 21 să fie cineva sancționat pentru dreptul la opinie. Sper că domnul doctor să facă contestație şi să acționeze în justiție. Nu este singurul care a exprimat opinia anti-pandemie. Sunt foarte multe persoane din cadrul vieții sociale care au exprimat asemenea opinii și nu a fost pedepsit nimeni pentru așa ceva”, spus medicul Monica Pop.”
https://www.gandul.ro/actualitate/monica-pop-despre-sanctionarea-unui-medic-care-a-negat-pandemia-de-covid-19651638
În Franţa, pe 9 ianuarie 2021, peste 30.000 de medici au decis să ofere o alternativă la politica guvernamentală anti-Covid şi au format un Comitet de Sănătate pentru apărarea libertăţii de prescripţie medicală şi a libertăţii pacienţilor de a alege sau nu vaccinarea.
Un Consiliu științific independent, fără conflicte de interese, este înființat pentru a ghida o altă politică de să nătate și a emite avize.
În conferinţă din 9 ianuarie 2021, la Paris, aceştia subliniază că există alte căi terapeutice foarte eficiente în fața acestei pandemii și că nimic nu justifică mă surile guvernamentale actuale.
Au format celule responsabile cu domenii precum verificarea cifrelor comunicate de guvern, informarea corectă a populaţiei, libertatea pacientului de a alege dacă sau nu să fie vaccinat.
https://www.youtube.com/watch?v=uwXVAr8lHLQ&feature=emb_logo
În situaţia în care din 27 iunie 2021 nu se mai raportează vindecaţii, se raportează doar cei confirmaţi şi decedaţii de pe urmă, în situaţia în care în România infectările tind spre zero şi se prelungeşte starea de alertă votată de guvernanţi la sugestia oamenilor de genul Bill Gates (fiind considerat specialist), care nu are absolut nici un fel de pregătire medicală , la fel cum nici cei din OMS mulţi nu au pregătire medicală, nici cei de la CNSU, ale căror hotărâri nu sunt publicate majoritatea în M. O., mulţi nu au pregătire medicală , ne întrebam şi noi cum de se permite hărţuirea medicilor de bună credinţă care subliniază că ce se întâmpla în România reprezintă o situaţie absurda, pentru care nu ia nimeni măsuri, dar vedem că se iau măsuri împotriva oamenilor care au specialitatea necesară să se pronunţe.

Ce am solicitat comisiilor UMF Iași și Colegiul Medicilor din Iași la data de 22 iunie, la prima audiere a domnului doctor RĂZVAN CONSTANTINESCU:

 " Semnatarii acestei petiții susțin activitatea remarcabilă a doctorului Razvan Constantinescu și consideră neîntemeiate și lipsite de fundament eventualele critici aduse de către aceasta prestigioasă instituție fată de anumite luări de poziție alte domnului doctor. 

Vă rugăm să evaluați activitatea domnului doctor Răzvan Constantinescu cu mare chibzuință şi în folosul poporului român care îl iubește pe acest medic pentru că a dat dovadă de verticalitate într-o situație pandemică care deja poate fi dovedită cu cifre:

1. Din datele raportate de spitale către INSP – Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică, pentru anul 2020 s-au raport 26.106 decese, dintre care 227 decese cu diagnostic principal COVID-19 (1%) și 25.875 decese cu diagnostic secundar de COVID (99%).

Raportările au provenit de la 284 spitale.

2. Din 54.012 persoane vaccinate şi testate de Covid19 aproape jumătate şi anume 25.178 au ieșit pozitive, după cum puteți vedea şi în documentul din atașament.

3. 531 de persoane au murit imediat după vaccinare.

4. Nici un copil în România nu a murit de Covid, până în momentul în care a început campania de vaccinare, deci cu atât mai mult nu se justifica să fie incluși copiii într-un experiment medical care se va încheia în anul 2023.

5. Doar 20% din populație s-a vaccinat până acum, pentru că nu vor să fie cobai pe gratis, la un experiment medical efectuat la scară largă.

6. Curtea de Apel din Cluj a hotărât că faptul de a face diferențe între vaccinați şi nevaccinați şi a le oferi avantaje, reprezintă o discriminare. 

   În acest sens, vă supunem atenției următoarele articole despre contextul excepțional în care ne aflăm de un an de zile. Concluzia pe care trebuie să o tragem cu totii, după parcurgerea acestor materiale apărute în spatiul public european și american trebuie să ne conducă la ideea ca poate, dintr-o regretabilă eroare, media din România nu a prezentat aceste studii și informații, dar asta nu înseamnă că ele nu există, în mod evident. 

Nu putem contesta, nici noi, ca apărători ai drepturilor și libertăților fundamentale, nici dvs, ca excelenți profesioniști ai domeniului medical, că bazele de date privind raportarea reacțiilor adverse VAERS si Eudravigilance nu prezintă o situație obiectivă, de natură a ne preocupa și îngrijora pe toți. 

Astfel, vă indicăm următoarele articole si site-uri oficiale care prezintă informații referitoare la masca de protecție, eficacitatea si efectele adverse ale vaccinurilor :

https://4www.lifesitenews.com/news/masks-a-possible-risk-for-spreading-covid-predisposing-people-to-infections-study?utm_source=featured&utm_campaign=standard

https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages 

 https://ziarulromanesc.de/sanatate/avertizare-din-germania-privind-mastile-respiram-deseuri-periculoase-unele-contin-substante-toxice-si-cancerigene/63

https://childrenshealthdefense.org/defender/vaers-data-deaths-reported-following-covid-vaccines/

 https://dailyexpose.co.uk/2021/06/04/18th-update-on-adverse-reactions-to-the-covid-vaccines-released-by-uk-government-mhra/

  La nivel european există depusă o asemenea scrisoare, editată de reputați oameni de știință și doctori din UK, către MHRA- Agentia de autorizare a medicamentelor și produselor medicale din care cităm mai jos și o redăm în link-ul atașat . Se remarcă, în cuprinsul ei profunda îngrijorare a acestora referitor la analiza beneficiu/risc efectuată în cazul efectelor adverse înregistrate la vaccinarea copiilor si necunoasterea pe termen mediu și lung a efectelor asupra sănătății copiilor. 

 "Open Letter from UK doctors: Safety and Ethical Concerns Surrounding COVID-

19 Vaccination in Children to Dr June Raine, Chief Executive, MHRA

 We wish to notify you of our grave concerns regarding all proposals to administer 

COVID-19 vaccines to children. Recently leaked Government documents suggested 

that a COVID-19 vaccine rollout in children over 12 years old is already planned for 

September 2021, and the possibility of children as young as 5 years old being 

vaccinated in the summer in a worst-case scenario.

 

We have been deeply disturbed to hear several Government and SAGE representatives 

calling in the media for the COVID -19 vaccine rollout to be “turning to children as fast as 

we can”.

 Teaching materials circulated to London schools contain emotionally loaded qCuestions and inaccuracies. 

 In addition, there has been disturbing language used by teaching union leaders, implying that coercion of children to accept the COVID-19 vaccines through peer pressure in schools was to be encouraged, despite the fact that coercion to accept a medical treatment is against UK and International Laws and Declarations.

Rhetoric such as this is irresponsible and unethical, and encourages the public to demand the vaccination of minors with a product still at the research stage and about which no medium- or long-term effects are known, against a disease which presents no material risk to them. A summary of our reasons is given below and a more detailed fully referenced explanation is available.

 

Risks and benefits in medical treatments

VFaccines, like any medical treatment, come with varied risks and benefits. 

Therefore, we must consider each product, individually, on its merits, and specifically for

which patients or sections of the population is the risk/benefit ratio acceptable. For 

COVID-19 vaccines, the potential benefits are clear for the elderly and vulnerable,

however, for children, the balance of benefit and risk would be quite different. We are 

raising these concerns as part of an informed debate, which is a vital part of the proper, 

scientific process. We must ensure that there is no repeat of any past tragedies which 

have occurred especially when vaccines are rushed to market. For example, the swine flu 

vaccine, Pandemrix, rolled out following the pandemic of 2010, resulted in over one 

thousand cases of narcolepsy, a devastating brain injury, in children and teenagers, before 

being withdrawn.

 Dengvaxia, a new vaccine against Dengue, was also rolled out to 

children ahead of the full trial outcomes, and 19 children died of possible antibody-

dependent enhancement (ADE) before the vaccine was withdrawn.

We must not risk a 

repeat of this with the COVID-19 vaccines, which would not only impact on the children 

and families affected, but would also have a hugely damaging effect on vaccination 

uptake in general.

No medical intervention should be introduced on a ‘one size fits all’ basis, but instead 

should be fully assessed for suitability according to the characteristics of the age cohort and of the individuals concerned, weighing up the risk versus benefit profile for each cohort and the individuals within a group. This approach was outlined last October, by the 

head of the Government Vaccine Task Force, Kate Bingham, who said “We just need to 

vaccinate everyone at risk. There’s going to be no vaccination of people under 18. It’s an 

adult-only vaccine, for people over 50, focusing on health workers and care home workers

SeOpen Letter from UK doctors: Safety and Ethical Concerns Surrounding COVID-

19 Vaccination in Children to Dr June Raine, Chief Executive, MHRA

We wish to notify you of our grave concerns regarding all proposals to administer 

COVID-19 vaccines to children. Recently leaked Government documents suggested 

that a COVID-19 vaccine rollout in children over 12 years old is already planned for 

September 2021, and the possibility of children as young as 5 years old being 

vaccinated in the summer in a worst-case scenario."

 

  De asemenea, o altă scrisoare deschisă există și în SUA, alături de o petiție în acest sens ce a strâns peste 1 milion de semnături, prin care doctori americani solicită oprirea autorizării vaccinurilor pentru copii, având în vedere că există o crestere exponențială a cazurilor de efecte adverse asupra sănătății copiilor și un risc zero în fața virusului Sars-cov2.

 

https://doctors4covidethics.medium.com/notice-of-liability-for-harm-and-death-to-children-served-on-all-members-of-the-european-parliament-fe42ffdbf400

 

De asemenea, în Germania, reprezentanta Asociației Pediatrice Germane recomandă prudență în autorizarea de urgență a vaccinurilor pentru copii. Ei au imunitatea bună, nu le trebuie imunitatea artificiala. Comisia Stiko nu emite recomandările generale pentru vaccinarea copiilor, ci a anumitor categorii predispuse la contactarea virusului. 

https://www.zeit.de/zustimmung?url=https%3A%2F%2Fwww.zeit.de%2Fgesundheit%2F2021-05%2Fcorona-impfung-kinder-jugendliche-stiko-jens-spahn-schule-vorerkrankungen-faq

 

https://doctors4covidethics.medium.com/rebuttal-letter-to-european-medicines-agency-from-doctors-for-covid-ethics-april-1-2021-7d867f0121e61

https://www.lifesitenews.com/news/frontline-doctors-file-motion-to-stop-fda-authorization-of-covid-vaccines-for-children?utm_source=top_news&utm_campaign=standards34

 

Având în vedere cele enumerate mai sus, pentru a respecta deontologia profesionala de a informa pacienții complet și corect, în temeiul libertății de exprimare prevăzut în Constituție,

Vă adresăm solicitarea de a considera că activitatea profesionala remarcabilă a doctorului Razvan Constantinescu si larga sustinere pe care noi, semnatarii acestei petitii i-o credităm, vă impun o abordare echilibrată și corectă a viitoarei audieri. "

Cu respect, 

Semnatarii acestei petitii 

 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Eugenia Neatu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...