Stoparea construcției de pe plaja Corbu și readucerea terenului la starea inițială

Pe nisipul plajei din Corbu, în zona rezervației biosferei Deltei Dunării, în sezonul rece (oare de ce?), au început să se înalțe construcții. Ceea ce frizează absurdul, este faptul că aceste construcții, deși sunt într-o arie protejată, nu sunt considerate ilegale ci au toate autorizațiile!!!! Conform informațiilor de pe pagina de facebook @ARBDD  · Organizaţie pentru protecţia mediului înconjurător, zona – alături de plajele de la Vadu și Midia – are „statut de „Sit Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial.”

La ce asistăm? La un dezastru. O oază de liniște își trăiește sfârșitul, zgomotul utilajelor grele alungă viețuitoarele, roțile distrug vegetația într-o deplină legalitate care încalcă normalitatea sau ce înțelegem noi prin normalitate, cei care avem încredere în justiție și în legi.

Deși, conform prevederilor legislative, în zonele protejate nu sunt permise construcții care afectează habitatul, investitorul a obținut toate avizele pentru ridicarea complexului turistic, atât de la Agenția pentru Protecția Mediului, de la Rezervația Biosfera Delta Dunării, cât și de la Primăria Corbu. Primarul comunei afirmă că putea fi acuzat de abuz în serviciu în cazul care nu ar fi emis Autorizația de construire, dar la fel de bine putea să facă sesizări cu privire la ilegalitatea construirii în această zonă.

Un efort, din partea celor care iubesc plaja sălbatică de la Corbu, de a semna această petiție, poate fi o soluție de a stopa dezastrul, dar și orice alte inițiative similare care pot afecta ariile naturale protejate.

„Un sfârșit e un început!”

Sursa informațiilor: Știrile PROTV, Bogdan Bola – https://www.bogdanbola.ro


Carmen Miu (Bem)    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Carmen Miu (Bem) să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...