STOP impartirii spitalelor in COVID si nonCOVID

 

Având în vedere că numărul de paturi din spitalele Covid și suport Covid deveniseră deja insuficiente pt pacienții infectați cu Sars Cov 2 , ministrul sănătății a afirmat că și celelalte spitale trebuie să se pregătească pentru a trata pacienți Covid .

Mai mult , spitalele non Covid au primit o adresă de la DSP București ( din 14.10.2020 , nr 27747 ) potrivit căreia fiecare spital trebuia să se reorganizeze astfel încât să poată trata ȘI pacienți Covid 19 , pt că situația epidemiologică nu mai permite tratarea acestora numai în spitale de fază 1 , de fază 2 și în spitalele "" suport Covid "".

RECOMANDAREA ministrului sănătății era ca și spitalele de fază 3 , spitalele județene și cele municipale să pregătească o rezervă de 10% din paturile ATI și 15% din celelalte paturi special pentru îngrijirea pacientilor infectați cu SarsCov2.

Personalul medical din spitalele de fază 1 , fază 2 și din spitalele suport Covid , constată cu uimire că nici recomandările ministrului sănătății și nici cele din adresa DSP , nu au fost respectate , chiar dacă de la mijlocul lunii octombrie numărul de infectări a crescut constant , ceea ce a dus la o presiune de neimaginat pe aceleași spitale și pe același personal medical care tratează de 9 luni numai pacienți Covid , ceea ce constituie o reală DISCRIMINARE .

Au existat excepții punctuale si acestea numai la intervenția personală a primului ministru sau a președintelui României , dar nu s-a reușit decât creșterea capacității de a trata cazuri severe de TI cu doar câteva zeci de paturi .

Personalul care este implicat în tratarea pacientilor cu Covid 19 de aproape 9 luni nu numai că se consideră discriminat , dar este depășit de numărul mare de pacienți infectați ce necesită oxigenoterapie si care sunt ținuți în camerele de gardă , la UPU-uri sau in corturi în frig .

Capacitatea de a trata pacienti infectați cu Sars Cov2 a spitalelor de stat și private din România este în realitate MULT mai mare , doar că așa zisele spitale "" non Covid "" , prin conducerile lor , refuză efectiv să participe la acest efort de a trata pacienții Covid , invocând pretexte de genul "" nu avem circuite """ ( pretexte ...pt că se pot face circuite !!!!!)

Această situație de a REFUZA tratarea pacienților covid de către toate spitalele din țară, alocând un procent de 15% dintre paturi pt pacienții covid și 10% dintre paturi pt ATI uri, se regaseste doar in Romania!!!

Nicăieri în lume spitalele nu au fost imparțite în “covid” și “non covid”, precum și nicăieri în lume o recomandare a Ministrului Sanatatii si un Ordin al DSP ului nu sunt terfelite și minimalizate!

Vă cerem public alocarea mai multor paturi de spital pentru tratarea pacientilor Covid în actuala situație epidemiologică , pentru că raportul dintre pacienții infectați si cei neinfectați care necesită asistență medicală de urgență s-a modificat , iar personalul medical din spitalele care tratează pacienți Covid este suprasolicitat și depășit .

În caz contrar , ne rezervăm dreptul de a demisiona .

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Linia intai să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

kysytään!-- Large modal -->