STOP exportului de masă lemnoasă!

stop_exportului_de_masa_lemnoasa.jpegGrupul Civic Diaspora Europeană și Partidul Diaspora Unita fac o petiție către Președintele României,Parlamentul României și Guvernul României prin care cer interzicerea totală a exportului de materie primă lemnoasă,bușteni sau cherestea!

În România se exploatează milioane de metri cubi de masă lemnoasă, care nu intră în circuitul de producție național, ci iau calea exportului, reprezentând materie primă de calitate pentru industriile de profil din alte state.

Astfel, exportul să fie permis numai în condițiile în care masa lemnoasă capătă o valoarea adăugată semnificativă, fiind permis exportul de furnir, panouri din lemn, parchet ambalat în panouri, elemente de tâmplărie și dulgherie, ambalaje din lemn, mobilă și alte produse finite din lemn.

Această măsură nu contravine dreptului comunitar, în condițiile în care agenții economici interesați de masa lemnoasă din România au libertatea de a face investiții de profil în România și a produce în condiții de eficiență economică la noi în țară, utilizând, în condițiile legii, masa lemnoasă din România.

Avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a transforma această petiție în proiect de lege!

Diaspora Europena    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Diaspora Europena să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.