Spuneti NU construirii unui nou bloc pe strada Jepilor nr. 4!

Stimaţi cetăţeni ai oraşului Braşov!

Prin intermediul acestei petiţii dorim să vă aducem la cunoştinţă un proiect pe cale de a fi demarat, un nou atac la padurea si la cartierul Racadau, proiect care presupune construirea unui nou bloc de locuinte la numarul 4 pe strada Jepilor! Acesta este probabil primul pas inspre aparitia unor alte noi blocuri – pas care se incearca de multa vreme a fi facut dar care s-a izbit mereu de opozitia cetatenilor!

Despre acest proiect s-a scris de curând în presa locală, iar cetatenii au aflat de curand de pe retelele de socializare ca va aparea un acest nou bloc de locuinte. https://www.bizbrasov.ro/2022/03/14/constructia-unui-bloc-intr-o-zona-sensibila-din-racadau-avizata-de-comisia-de-circulatie/?fbclid=IwAR24Q6rMX1YmyIUVeVgBylmCEbttL4ObGbWz7of4zkKoa6tSSmwsP-OTosw

In anul 2017 Racadaul a primit statutul de “cartierul in care se respira cel mai curat aerdin Romania”, lucru pe care Primaria Brasovului il uita prea des sau nu il ia in considerare atunci cand elibereaza un astfel de autorizatii.

https://adevarul.ro/locale/brasov/cum-arata-cartierul-respira-mai-curat-aer-romania-aglomerarea-urbana-construita-munti-1_590dc13a5ab6550cb8d910db/index.html

În acest cartier recunoscut pentru pădurile bogate pe care le are ÎNCĂ se doreste a fi ridicat din nou un bloc de locuinte cu 4 etaje, fiind foarte interesant cum totusi poate fi aprobat un PUZ pentru un imobil de 4 etaje atata timp cat scoala limitrofa are numai 2 etaje!

Cum este posibil ca autorităţile să aprobe din nou interventia asupra acestei zone? De ce se acceptă cu atâta usurinţă transformarea acestui cartier desemnat ca fiind cu aerul cel mai curat din tara într-unul gri, de betoane? De ce în loc să se protejeze natura, prin înfrumuseţarea acestui loc posibil prin amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii si de care poate beneficia atata lume, se alege intotdeauna varianta care aduce castiguri importante doar “investitorilor”?

Există destule terenuri virane în preajma Braşovului şi chiar în Braşov; de ce ar trebui să incercam sa sacrificăm din nou aceasta zona? Pentru ca aceste locuinte vor fi vandute cu lozinci false despre aerul curat al Racadaului si despre zona impadurita din proximitate – lucru care evident nu va mai fi valabil pe masura ce aceste immobile vor fi ridicate!  

Unde e grija pentru mediu?!

Din nou S-A ACȚIONAT ÎN TĂCERE si probabil acesta va fi modul in care se va opera in continuare!

Avem rugămintea ca noi, cetăţeni ai cartierului Racadau dar si ai Braşovului, să intervenim prin semnarea acestei petitii online si daca va fi cazul prin actionarea in justitie pentru oprirea atacului concertat si repetat asupra acestei zone a Brasovului!

Haideţi să ne unim inca o data la fel ca acum cativa ani cand acest lucru s-a incercat din nou (la acea data se incerca ridicarea unui asa zis “ansamblu rezidential”compus din 7 blocuri) si să acţionăm ! NU trebuie să acceptăm distrugerea oraşului şi nu avem voie să îl lăsăm la cheremul investitorilor cărora puţin le pasă de frumusetea naturală a Braşovului.

Imagine_1.jpegImagine_2.jpegImagine_3.jpeg

https://www.bizbrasov.ro/2022/03/14/constructia-unui-bloc-intr-o-zona-sensibila-din-racadau-avizata-de-comisia-de-circulatie/?fbclid=IwAR24Q6rMX1YmyIUVeVgBylmCEbttL4ObGbWz7of4zkKoa6tSSmwsP-OTosw

https://www.bzb.ro/stire/constructia-unui-nou-ansamblu-rezidential-pe-strada-jepilor-supusa-dezbaterii-publice-a92973#.Vm6J8GkynPt.facebook

Locatarii de pe Strada Jepilor, nr A6B


Locatarii de pe Strada Jepilor, nr A6B    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Locatarii de pe Strada Jepilor, nr A6B va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...