Spunem stop exploatării Muntelui Verde Slanic Prahova

De mii de ani, Dacul adormit se odihnește în Slănic Prahova.

 

Semnați această petiție pentru a declara monument al naturii Muntele Verde din orașul Slănic, județul Prahova!

Trebuie să știți că în decursul timpului, pe perioada mandatelor primarului orașului Slănic, domnul Costea Daneluș, au fost încheiate mai multe contracte succesive de exploatare a tufului vulcanic-Muntele Verde (https://ro.wikipedia.org/wiki/Tuf), ce se întinde pe o suprafață de peste 45.500 mp, contracte încheiate între primărie și S.C. CARPATCEMENT HOLDING S.A. (detalii putând fi găsite pe site-ul http://www.primariaslanic.ro/, secțiunea "Hotărâri").

Desi respectivele contracte se supun Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, acestea nu au fost puse la dispoziție de către primarul în funcței.

Pentru că tuful vulcanic nu este o sursă regenerabilă și există riscul ca în următorii ani acesta să dispară ca formă de relief din cauza exploatării lui, consider că ar trebui să fie declarat "monument al naturii" și protejat, iar statul român să aloce fonduri speciale, în vederea conservării lui.

Prezenta petiție are ca scop responsabilizarea autorităților publice, locale și centrale, de a întreprinde toate demersurile necesare pentru introducerea în circuitului turistic, declararea "monument al naturii" și introducerea acestuia pe harta obiectivelor turiste ale României.

Prin intermediul prezentei petiții, sa ne întâlnim la poalele Dacului adormit, luni 23 august 2021, să tragem un semnal de alarmă și să atragem atenția autorităților locale și centrale ale statului, privitor la pericolul care s-a creat prin încheierea contractului de exploatare a carierei de piatră din zonă, respectiv pierderea unui obiectiv turistic de importanță națională.

Semnați această petiție pentru a declara monument al naturii Muntele Verde din orașul Slănic, județul Prahova!

 


Georgescu Victoria    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Georgescu Victoria să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...