Bugetarii spun NU pauzei de prânz

Guvernul vrea să schimbe PROGRAMUL angajaţilor din instituţiile centrale.

Ca urmare a acestei iniţiative, programul bugetarilor ar putea fi prelungit cu o oră, neinclusă în durata normală a timpului de muncă, pentru a include o pauză de masă în intervalul orar 13.00 - 14.00.

Proiectul de hotărâre a Guvernului este pus în dezbatere publică şi aduce modificări în programul tuturor angajaţilor din cadrul instituţiilor din administraţia publică centrală şi al ministerelor, excepţie făcând doar salariaţii instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciarelor.

Proiectul este o masură care afectează în mod negativ angajaţii instituţiilor publice pentru că ora de muncă nu este remunerată, pentru că nu există un sistem bine pus la punct prin care această oră să însemne chiar pauză şi nu o oră în plus de muncă. În acelaşi timp afectează timpul petrecut de bugetari cu familia.

Susţine şi tu iniţiativa Alianţei SED LEX, pornită ca răspuns la reacţiile din online ale membrilor comunităţii AGORA, la care poţi adera chiar şi tu aici.

Semnează petiţia şi invită-ţi toţi colegii bugetari să facă acelaşi lucru. 


Alianta SED LEX    Contactați autorul petiției