Spune Nu Desființării Universității de Nord din Baia Mare

     Noi, studenții Universității de Nord din Baia Mare protestăm împotriva fuziunii Universității de Nord din Baia Mare cu Universitatea Tehnică din Cluj.

     Această fuziune înseamnă desființarea Universității de Nord. Noi nu dorim să devenim un "centru" subordonat, ci dorim să ne păstrăm statutul autonom. Nu dorim mila Universității Tehnice din Cluj, ci dorim recunoasterea propriilor cuceriri, printre care înființarea specializărilor de Filosofie, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice, a masteratului Drepturile Omului, singurul din țară. Dorim să ne păstrăm statutul autonom de care ne bucurăm azi, să ne păstrăm organele de decizie: senatul și rectoratul.

     Considerăm că prin această fuziune ne-au fost încălcate următoarele drepturi:

  • dreptul de liber acces la informații ce ne afectează
  • dreptul de a fi informați
  • dreptul la educație

     Considerăm că cei aleși în organele de conducere, în Senat și în Rectorat, nu ne-au apărat interesele și nu au ținut cont de opinia studenților prin semnarea fuziunii.

     Conform obligației studenților de a sesiza abaterile de la codul de etică ale persoanelor implicate în sistemul de învățământ, vă atragem atenția prin această petiție asupra faptului că fuziunea este în fapt nevalidă și trebuie declarată ca atare.

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook