Spune DA dreptului la educație a copiilor nevaccinați.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Problema vaccinării obligatorii este discutată de mai mult timp în țara noastră. Există părinți care își vaccinează copiii conform planului de imunizare, dar există și părinți care fie din unele convingeri religioase sau din unele considerente de siguranță nu au încredere în calitatea vaccinurilor, fie că administrarea acestor vaccinuri în unele cazuri, pot duce la unele reacții adverse cu consecințe ireversibile pentru copii.

  Conform art. 52 alin (6) din Legea nr.10 din 03.02.2009 privind supravegherea de stat a sănătății publice ,,admiterea copiilor în colectivități și instituții educaționale și de recreere este condiționată de faptul vaccinării lor profilactice sistematice”. Deși există această prevedere legală, părinții nu sunt constrânși să decidă în privința sănătății și educației copilului. Indiferent de motivul refuzului părinților de a vaccina copii, această categorie există, iar limitarea acestora de a fi admiși în instituțiile de învățământ este o gravă sfidare a normelor internaționale și constituționale care garantează dreptul la învățătură (art. 16, 35, 54 din Constituție).

  Recent, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a emis un Ordin de restricționare, făcând apel către instituțiile de învățământ să nu admită copii nevaccinați în școli și grădinițe din cauza unei eventuale epidemii de rujeolă care ar putea fi importată din România. Deci, prin acest ordin se încalcă în mod flagrant dreptul la învățătură și statul a prevăzut o condiție nejustificată și discriminatorie pentru accederea copiilor la învățământul general obligatoriu.

 Luînd în considerație că situația epidemiei de rujeolă în Republica Moldova nu este clară, iar părinții sunt neliniștiți din cauza oricărui tip de vaccin, solicităm Ministerului Sănătății să nu impună vaccinare forțată sau să garanteze responsabilitatea medicului prin semnătură că vaccinul nu prezintă nici un pericol.

 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Lina să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )