SPITAL DE CAMPANIE LA CRAIOVA PENTRU SUSPECTII COVID19

received_535352417357178.jpeg

În județul Dolj au fost 29 de cazuri COVID19 pana pe 07.04.2020, ziua urmatoare fiind raportate 39 de cazuri confirmate (4 dintre aceștia plimbandu-se nestingheriți prin oras timp de 7 zile, la cumpărături, poate chiar în spatele dvs la casa), în majoritatea spitalelor existând suspecți COVID19 care interacționează pe fluxuri cu alți pacienți sau personal medical neechipat corespunzător. 

Numerele oficiale nu par atat de ingrijoratoare, insa cate persoane au fost testate? Cate persoane asimptomatice sau care nu au fost testate, desi prezinta simptomele specifice COVID19 se plimba in continuare nestingherite in comunitatea noastra? Cat va mai dura pana cand numarul persoanelor simptomatice va depasi capacitatile dedicate COVID19 din Craiova?

Nu este suficient sa asteptam sa vedem ce se va intampla!

Sistemul nostru medical are nevoie de PREVENTIE! Spitalele din Dolj si pacientii cu boli cronice au nevoie de PROTECTIE!

Interactiunea cadrelor medicale si a pacientilor din spitale cu suspectii COVID19 trebuie redusa cat se poate de mult! Nu ne putem, din pacate, baza pe protocoale sigure sau pe echipamente de protectie performante pentru personalul medical, dupa cum am vazut. Nu avem dotarile necesare sa gestionam corect posibilele complicatii ce pot aparea la pacientii cu morbiditati din cauza infectarii in spitale cu COVID19.

Spitalul nr. 1 va avea un etaj cu 90 de locuri pentru a trata cazuri CONFIRMATE de COVID19 alături de cele 550 de locuri de la Victor Babeș. De pe 26 martie, solicitam organizarea unui spital de campanie in unul din spatiile mari ale Craiovei, Sala Polivalenta sau Centrul Multifuncțional pentru ca SUSPECTII sa nu ajunga in toate spitalele Craiovei. In judetul nostru avem in continuare pacienți cu alte afecțiuni, unele grele precum diabet, cancer etc care însă riscă să se infecteze din cauza interactiunii cu posibili suspecți COVID19.

Craiova are nevoie de un spațiu DIFERIT de spitalele existente in care sa fie realizat triajul și unde să poată fi menținuti pacienții SUSPECȚI (încă nediagnosticati), de nivel ușor și mediu, cu o echipă multidisciplinara, complet echipata, pusă la dispoziție de Direcția de Sanatate Publică (poate chiar medicii școlari și rezidenti) sau de catre spitalele din oraș ale căror sectii sunt fara pacienți în această perioadă.

Nu este nevoie de ceva complicat, doar asigurarea de fluxuri prin plasarea de modulare,  suplimentarea grupurilor sanitare prin modulare, compartimentarea utilizând deja panourile existente in Centrul Multifuncțional, igienizarea corespunzătoare, montarea de paturi cu stativ și noptiera in fiecare zona de izolare și echipamentele de baza: oxigen, EKG, termomentre și tensiometre. 

În felul acesta protejăm pacienții cu morbiditati din spitale, protejăm echipele medicale și evităm contaminarea spitalelor și așa sugrumate de infectii intra-spitalicesti.

Organizarea unui astfel de spital poate costa maximum 200 000 euro și poate insemna o gură de aer pentru intreg sistemul sanitar al judetului Dolj.

Vrem sa invatam ceva din greselile sistemelor medicale mult mai performante din alte tari grav afectate de pandemia COVID19. Vrem sa PREVENIM posibile tragedii prin implementarea solutiilor celor din Italia, Spania si nu numai.
Spitale de campanie se amenajeaza deja si in Romania la Iasi, Bucuresti, Arad și Constanța.

E nevoie ca Direcția de Sănătate Publică sa repare ceea ce se intampla greșit in acest moment și să propună autorităților locale, județene si nationale organizarea unui astfel de spital. Speram sa fie degeaba, dar istoria ne arata ca mai bine suflam in iaurt și ne pregătim pentru situații grele cât încă suntem bine!

Dacă și voi susțineti aceasta initiativa, va rugam sa semnati petitia pentru ca mai multe voci sunt mai convingătoare.

E nevoie ca pacienții cu morbiditati sa aiba șansa lor la viață! 


Cristina Catană Bucă, Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Cristina Catană Bucă, Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook