Solicităm suspendarea alegerilor prezidențiale (candidaturile conțin semnături falsificate), modificarea legii și reluarea procesului în cel mai scurt timp.

Liviu Plesoianu     

'' Scrisoare deschisă către Curtea Constituțională a României, Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă, Parchetul General, Președintele României, Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților, Premierul României     

  Consider că, la 30 de ani de la Revoluția din anul 1989, acceptarea de către instituțiile mai sus menționate a desfășurării unor alegeri prezidențiale la baza cărora stau FALSURI grosolane ar reprezenta un afront moral la adresa poporului român și o gravă lovitură aplicată chiar la temelia edificului democrației românești!     

  Dat fiind faptul că dosarele candidaților admiși pentru alegerile prezidențiale conțin zeci de mii de semnături false, inclusiv copii xerox (conform concluziilor cuprinse în Deciziile Biroului Electoral Central care îi privesc pe TOȚI candidații care și-au depus dosarul), dat fiind faptul că în motivarea Curții Constituționale a României cu privire la admiterea unei candidaturi se vorbește în clar despre faptul că Biroul Electoral Central și însăși Curtea Constituțională a României nu pot realiza în condițiile legii actuale un control real asupra autenticității semnăturilor din dosarele de candidatură, solicit SUSPENDAREA alegerilor prezidențiale, modificarea în regim de urgență a legii și reluarea în cel mai scurt timp a întregului proces. Nu se poate ascunde nimeni în spatele afirmației că „nu este posibil”. Toate instituțiile mai sus menționate, tocmai pentru că au datoria de a sluji poporul român, NU pot fi părtașe la acceptarea unui FALS grosolan! Dacă până și alegerile prezidențiale din România se bazează pe un FALS grosolan, acceptat tacit sau prin neimplicare de instituțiile mai sus menționate, atunci niciuna dintre instituțiile respective NU mai poate pretinde CORECTITUDINE de la NICIUN cetățean român! De ce ar mai fi pedepsit pentru FALS, de pildă, un cetățean, atâta vreme cât respectivul cetățean vede cum cele mai importante instituții ale statului român acceptă că până și alegerile prezidențiale se desfășoară sub semnul unui FALS grosolan!? Chestiunea este de maximă gravitate și transcende simpla discuție privitoare la legalitate și constituționalitate. Dincolo de formă, unde mai e SPIRITUL legii, SPIRITUL Constituției? Cum să accepte cu bună știință un stat desfășurarea unor alegeri care se întemeiază pe FALS? Despre ce DEMOCRAȚIE sau MORALITATE mai putem vorbi într-o astfel de situație?     

  În plus, strict legal, dacă Biroul Electoral Central și Curtea Constituțională a României sunt obligate prin lege să verifice autenticitatea dosarelor de candidatură, dar ele nu pot face asta din cauza numărului foarte mare de semnături cerut coroborat cu intervalul foarte scurt în care trebuie efectuat controlul asupra autenticității și acurateții respectivelor semnături, atunci rezultă că atât Biroul Electoral Central, cât și Curtea Constituțională a României sunt nevoite să ÎNCALCE LEGEA. Iar acest fapt, sper că sunt în asentimentul tuturor, este pur și simplu DE NECONCEPUT!     

  Consider că, la 30 de ani de la Revoluția din anul 1989, acceptarea de către instituțiile mai sus menționate a desfășurării unor alegeri prezidențiale la baza cărora stau FALSURI grosolane ar reprezenta un afront moral la adresa poporului român și o gravă lovitură aplicată chiar la temelia edificului democrației românești!     

  Este inadmisibil ca cetățenii români să fie puși în situația de a alege dintre candidați cu dosare conținând zeci de mii de semnături falsificate, după cum este inadmisibil și ca instituțiile mai sus menționate, instituții fundamentale ale statului român și ale democrației românești, să dea următorul semnal PUBLIC: candidații care au preferat să fie corecți și să nu depună semnături false și copii xerox nu se află pe buletinele de vot, în vreme ce candidații care au acceptat să depună dosare cu zeci de mii de copii xerox și semnături falsificate se află pe buletinele de vot. Dacă aceasta este concluzia, după 30 de ani de la Revoluția din anul 1989, atunci înseamnă că statul român a EȘUAT, cu acceptarea tacită sau prin neimplicarea instituțiilor sale fundamentale, mai sus menționate! LiviuPleșoianu, Deputat și candidat care a ales că e mai bine să nu ajungă să fie ales decât să fie ales în baza unui FALS aruncat către alegătorii săi.''

 https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/


Rosana Balaceanu;Opriș Alexandru;Borz Andra;Giba Cristiana;Lăcătuș Denisa;Gabriela Pintilie    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Rosana Balaceanu;Opriș Alexandru;Borz Andra;Giba Cristiana;Lăcătuș Denisa;Gabriela Pintilie să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook