Solicităm lărgirea drumurilor în Dej, în intersecțiile importante.

intersectie_Dej1.jpgintersectiew_bistritei.pngDatorită faptului că Dejul este un important nod rutier, făcând legătura între Cluj, ieșirea din țară pe la Baia Mare și Moldova ieșirea spre Bistrița/Vatra Dornei este necesar ca traficul rutier să se facă pe cât mai multe benzi, pe fiecare culoar. Pentru asta propunem realizarea unor benzi de circulație dedicate pentru fiecare traseu:

1. Pentru ocolirea Dejului spre Beclean/Bistrița, lărgirea străzii 1 Mai în zona cuprinsă între Garsoniere nr 182 și crearea unei benzi de preselecție și stocare pentru virare la dreapta spre barieră. Se poate evita blocarea totală a traficului spre Dej când este pusă bariera spre str. Dumbrava Roșie. Menținerea benzii de la axul drumului pe direcția Cluj -Dej, și rezervarea benzii din dreapta pentru direcția str. Dumbrava Roșie- Dej.

2. După modelul intersecțiilor din Cluj, În intersecția str. Baia Mare Bistriței crearea unor benzi pentru virare la dreapta și evitarea intrării autovehiculelor  în sensul giratoriu respectiv o bandă pentru traseul Dej-Bistrița, o bandă pentru Baia-Mare spre Dej și o bandă pentru Bistrița- Baia Mare. Astfel vor intra în intersecție doar autovehiculele care traversează intersecția spre stânga.

3. Pe strada Crângului, între Biserica Ortodoxă și Kaufland, crearea mai multor benzi și constuirea unui trotuar și pistă de biciclete pe o singură parte a drumului.

4. Pentru acces pietonal și pistă de biciclete la Kaufland se poate crea o legătură directă între Str. Orizont și Kaufland direct prin pădurea Bungăr.

Vă rugăm respectuos să căutați soluții tehnice pentru aceste propuneri, și nu explicații politicianiste pentru respingerea lor.

Vasile Blăjan    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Vasile Blăjan să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.