Solicităm construirea unei stații de metrou la Centura Berceni

Către Metrorex SA – Domnului Ion CONSTANTINESCU, Director General

Ministerul Transporturilor – Domnului Felix Stroe

Consiliul Judetean Ilfov – Domnului Marian Petrache,

Primaria Sector 4 – Domnului Daniel Baluta, Primar

Primaria Municipiului Bucuresti – Doamnei Gabriela Firea, Primar General  

SOLICITĂM CONSTRUIREA UNEI STAȚII DE METROU LA CENTURA BERCENI (prin construcție de suprafață)

 google-metrou1.jpg

Având in vedere că:

- circa 3.000 de autoturisme intră zilnic în București exclusiv pentru a transporta aproximativ 5.000 de navetiști interesați doar de accesul la metrou;

- există deja linie de metrou amenajată până la Centură – SP Berceni (cimitirul Adormirea Maicii Domnului);

- utilitatea stației de la metrou de la Centură este deja recunoscută în PMUD – „Viziunea este ca pe termen lung (2030)… Integrarea serviciului de furnizare pasageri cu serviciul de transport pe cale ferată prin Prelungirea liniei de metrou către SP Berceni (construcție de suprafață)”

- o companie privată este dispusă să construiască o parcare de mare dimensiuni (2-3.000 locuri) în imediata apropierea stației de metrou de la Centură (fără costuri pentru Metrorex SA) 

Avantajele investiției:

- ar elimina imediat cca 3000 de autoturisme din traficul bucureștean. În prezent, acestea parchează în zona adiacentă stațiilor de metrou Berceni, Dimitrie Leonida și Apărătorii Patriei. Insuficiența spațiilor de parcare obligă o mare parte din aceste autoturisme să își continuă traseul prin București;

- costurile sunt minime – există deja cale ferată de suprafață, iar stația nouă ar putea fi amenajată pe structură metalică, cu costuri minime. Estimăm valoarea investiției la cca 1 milion euro + TVA.

- construirea unei parcări este opțională întrucât o companie privată este dispusă să se angajeze în scris că va construi o parcare de capacitate mare spre folosința călătorilor de la metrou;

- este fezabilă – estimăm un trafic zilnic de minim 5.000 de călători (navetiști care lucrează în București, dar si angajați ai agenților economici din zona Centurii)

- ar crește fluența traficului pe șoseaua Berceni, ceea ce ar permite o eficiență mai mare a transportului în comun (autobuze și maxi-taxi). Astfel, se va încuraja folosirea transportului în comun și renunțarea la transportul individual – deci și mai multe autoturisme eliminate din trafic;

- ar reduce poluarea din zona Apărătorii Patriei – IMGB: cele 3.000 de autoturisme ale navetiștilor ar rămâne în parcarea de la Centură și, prin creșterea fluenței traficului, s-ar reduce inclusiv cantitatea de noxe generate de autovehiculele rămase în trafic -       ar realiza interconectarea liniei de metrou cu centura feroviară a Bucureștiului  

VĂ RUGĂM SĂ SOLICITAȚI UN STUDIUL DE FEZABILITATE AL EXTINDERII LINIEI DE METROU PÂNĂ LA SP BERCENI (inclusiv stație acces călători) PRIN CONSTRUCȚIE LA SUPRAFAȚĂ.  

RUGĂM TOATE AUTORITĂȚILE PUBLICE IMPLICATE SĂ COLABOREZE PENTRU REALIZAREA ACESTUI OBIECTIV DE MAXIM INTERES PENTRU ZONA DE SUD A BUCUREȘTIULUI.


Asociația Grup de Acțiune Locală Berceni    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Asociația Grup de Acțiune Locală Berceni să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...